Det er mange flotte skiløyper i Steinkjer. Her har vi samlet en liten oversikt over hvor dere finner løypeinformasjon og veibeskrivelse til de forskjellige løypene. Vi har også lagt til informasjon om overnattingsteder i nærheten. God tur!

Henningvola

Henningvola er et av Steinkjer kommunes beste utfartssteder vinterstid. Det er lagt vekt på å utvikle et løypenett som er tilpasset alle skiløpere fra konkurranseløperen til trimmeren.

50 kilometer skiløyper

Utgangspunktet for løypene er Henningvola skihytte og Henningvatnet. Ved skihytta er det en 3 km lang lysløype. Lyset kan slås på av brukerne mellom kl. 1700-2200 med en knapp på skihytta.

Det finnes i dag et løypenett på over 50 km. Løypene varierer fra 1 til 30 km og er svært godt merket med løypekart i alle løypekryss, som gjør det mulig for ukjente å orientere seg i løypenettet.

Den letteste løypa er rosa løype, kalt pensjonisten, som er 9 km. Rød løype er 12 eller 16 km, den kan utvides med Blå løype som er 10 km. I rød løype, ved Blååsen, kan man gå svart løype (ekstrasløyfa) på 3 km.

I påska blir det kjørt til Mokkavatnet ved Langvatnet i blå løype. Henning IL har kun tillatelse til å kjøre denne løypa med skuter.

Fra mars blir Gul løype kjørt. Påkoblingspunkt til gul løype er Kaffedalkrysset og Ravlvola. Løypa går forbi de høyeste toppene på Henningvola og er 6 eller 8,5 km. Innerst i gul løype kan man ta en avstikker til Aksnesvola og Tillerknoppen.

Klikk her for kart

Sjekk også ut Skisporet.no for informasjon om preparerte løyper.

Skiløyper på Innherred - Henningvola

Veibeskrivelse:
Fra E6 Steinkjer
Ta av fra E6 ved Shell Figga i Steinkjer. Ta til høyre i rundkjøringen ved Jula/Rusta på Sannan og følg Henningvegen, Fv759 i 13 km til skilt Henningvola. Følg vegen rett fra til bom. Her kan du betale med kort. Følg veien til toppen og parkeringsplassen er i enden av veien. Her er det kart og løypeinformasjon.
Fra E6 Mære
Ta av E6 østover ved lyskryss på Mære (skiltet Skei gravfelt). Følg fylkesveg 285 / Heistadvegen rett fram i 5,8km til krysset i Veiesdalen. Fortsett frem til venstre så får du bolighusene på din venstre hånd, og forsett rett frem til du møter Henningvegen – 10km. Ta til høyre og deretter til venstre ved Henningvola skiltet. . Følg vegen rett fra til bom. Her kan du betale med kort. Følg veien til toppen og parkeringsplassen er i enden av veien. Her er det kart og løypeinformasjon.
Fra Verdal:
Følg skilting til Stiklestad. I rundkjøringen ved Stiklestad kirke, ta inn på Fv 759 nordover så du får kirken på din høyre hånd. Følg veien i ca 20 km. Ta til høyre når du kommer til skilt Henningvola. Følg vegen rett fra til bom. Her kan du betale med kort. Følg veien til toppen og parkeringsplassen er i enden av veien. Her er det kart og løypeinformasjon.
Overnatting i nærheten: Quality Hotell Grand, Best Western Tingvold Park Hotell, Gulbergaunet Camping, Scandic Stiklestad

Skiløyper i Malm

I Malm er det tradisjon for snørike vintere med skiløyper fra november til mai. Det er lysløype med rikelig med snø samt en lengre løypeanlegg på Malmfjellet. Dette kan du se her på skisporet.no .

Det er også kjørt opp en liten akebakke på åkeren ved siden av sykehjemmet, men dette blir bare kjørt opp sporadisk. Ta kontakt med Malm idrettslag på Facebook om det er noe du lurer på.

Veibeskrivelse:
Kjør til Malm via E6 fra Steinkjer. Deretter Namsosvegen og FV 220. Kjør forbi sentrum til man passerer Malm samfunnshus. Så tar du av til høyre mot Sela. Så kjører du 5 km til du kommer til Moan. Der er det parkeringsplass på høyre siden av veien og start på skiløypa. Bompenger kun på fylkesveg 17 og 720.

Midterfjellet

Midterfjellet

Midterfjellet er et flott skiområde, ikke langt fra E6 nord for Steinkjer. Løypa går på fjellet og det er korte og lange rundløyper.

På Midterfjellet finnes parkeringsplass og Skihytte. Den ligger i tilknytning til Følling Skistadion.

Fra parkeringsplassen og østover går skiløypa i lett terreng innover mot Isbolen (4 km). Ved foten av Isbolen er turkassen med Føllingboka. Derfra går den i litt mer utfordrende terreng til Guin og Kvam Skistadion (13 km). Her er lysløype på 2,7 km.

Se skisporet.no for informsjon om oppkjørte løyper i området.

Det er ikke oppkjørte løyper til toppen av Isbolen, men det er verdt å gå opp for å se utsikten over bygdene Følling, Kvam og Stod samt Snåsavatnet.

Veibeskrivelse:
Følg E6 fra Steinkjer til skiltet Midterfjellet 4 kilometer nord for Asphaugen (krysset RV17/E6). Følg veien opp på fjellet. Parkering på venstre hånd. Oppdatert løypeinformasjon på skisporet.no og på Facebook
Overnattingsteder i nærheten: Føllingstua Camping og Kvam Motell og Camping

Steinkjer skistadion

Steinkjer skistadion / Byafjellet

I Steinkjer har de i flere år jobbet med å oppgradere skianlegget på Byafjellet. Her er det både langrennsløper, skiskyterannlegg, hoppbakker og snøanlegg.

Skistua og Svarttjønnbua er utgangspunktet for turløyper på Byafjellet. Her blir et løypenett på 50 kilometer preparert og det er en lysløype her.

NM har blitt arrangert her både i 1979, 1987, 2001 og 2011.

Oppdatert løypeinformasjon på skisporet.no

Veibeskrivelse: Ta av fra E6 nord for Eggetunellen, inn på Eggevegen. På enden av vegen, ta til venstre inn på Forbregsvegen, sving så til høyre inn på Hallemvegen i 750 m. Fortsett rett frem  på Kvamslia og sving så med en gang svakt til høyre og inn på Hallemsvegen igjen. Etter ca 70 m er du fremme.
Overnatting i nærheten: Quality Hotell Grand og Gulbergaunet Camping

Skitur til Norges Midtpunkt i Steinkjer

Oppkjørte skispor til Norges Geografiske Midtpunkt

Det blir kjørt scooterspor fra Krokbekken (stor P-Plass ) ved Lustadvatnet og inn til Norges geografiske Midtpunkt hver fredag ettermiddag (med forbehold om været, vind og nedbør kan gjøre at sporet ikke står seg).

Steinkjer Kommuneskoger holder på å koble seg på skisporet.no for oppdatering av oppkjørte løyper.

Ruta som blir oppdatert på Skisporet er Krokbekken-Midtpunktet-Lågvassbu-over Skjækerlia-ned på Skjækervatnet og Skjækervatnet tilbake.


Kart og turbeskrivelse

Veibeskrivelse:
Fra Steinkjer følges Ogndalsveien østover ut av Steinkjer over Guldbergaunet. Følg denne omlag 4 mil forbi Gaulstad og Nordheim. Stor parkering på høyre side av veien.
Overnatting: Mokk Gård, Skjækerrosstua og Lustadstua til Steinkjer kommuneskoger

Jønnemsklumpen

Nordfjellet i Beitstad

Kvernå Hytteforening har mye løyper i Nordfjellet i Beistad. Variert terreng og mange fine lange og korte rundløyper. Ingen info om løypestatus på nett dessverre.

Veibeskrivelse:
Ta av FV 17 fra Vellamelen i Beistad, Steinkjer og inn på Dalbygdveien. Ta av til venstre etter noen hundre meter og følg veien opp på fjellet. Bomvei.
Overnatting i nærheten: Yttervik Gård

Stod

Skiløypene starter ved det nye klubbhuset i Binde sentrum. Fjelløypa ved Bjørdal starter ved skytterhuset og går innover mot Blautbotn. Det er 4 km inn til postkassen ved Drovlan, og du kan også velge å gå videre innover hvis du har lyst til det. Se skisporet.no for mer informasjon

Veibeskrivelse:
Kjør Fv763 fra Steinkjer til Stod. Parkering ved samfunnshuset.

Se løypestatus på skisporet.no

Du vil kanskje også like