Glad i å gå på ski? Overnatt i hytter hos Føllingstua Camping eller Kvam Motell og Camping, mens dere tilbringer dagene i skiløypa. Velg mellom Midterfjellet i Følling og Kvam eller Steinkjer skistadion, 3 km nord for Steinkjer sentrum.

Midterfjellet
Følg E6 til Følling deretter skilt til Midterfjellet.  På Midterfjellet finnes parkeringsplass og Skihytte. Den ligger i tilknytning til Følling Skistadion.
Fra parkeringsplassen og østover går skiløypa i lett terreng innover mot Isbolen (4 km). Ved foten av Isbolen er turkassen med Føllingboka. Derfra går den i litt mer utfordrende terreng til Guin og Kvam Skistadion (13 km). Her er lysløype på 2,7 km.
Det er ikke oppkjørte løyper til toppen av Isbolen, men det er verdt å gå opp for å se utsikten over bygdene Følling, Kvam og Stod samt Snåsavatnet.
Fra Midterfjellet og vestover er det oppkjørt 4 rundløyper på 1.1, 2.5, 4.8 og 5.1 km.

Steinkjer skistadion
Dette er et anlegg, 3km nord for Steinkjer, i området Nordre Kvam. Her er det skiskytteranlegg, hoppbakker og skiløyper.
Dette er utgangspunktet for turløyper på Byafjellet, blant annet til Skistua og Svarttjønnbua. Her er det et løypenett på 50 kilometer hvor skiløyper prepareres. I 2011 ble NM i nordiske grener arrangert her.

Se status på de preparerte løypene på Midterfjellet og Steinkjer Skistadion.

Føllingstua Camping
Føllingstua ligger ved sørenden av Snåsavatnet i Følling, 200 m fra E6,  13 km nord for Steinkjer sentrum. Føllingstua tilbyr overnatting i hytter og rom. Her er oppstillingsplasser for bobil og campingvogner med tilgang til strøm og tømmestasjon. Trådløst internett. Det finnes fotballbane, lekeplass og merket tursti. Grillhytte og grillplass ved vannet. Isfiske.

Kvam Motell og Camping
Kvam Motell og Camping i sentrum av Kvam ligger idyllisk til helt ned til Snåsavatnet og like ved E6. Her er det plasser for bobil og campingvogner, hytter i forskjellige prisklasser og rom i motellbygget. Internettdekning på campingen. For trimere og turgåere finnes idrettsanlegg like ved og merkede turstier. Like ved ligger det en butikk.

Bestilling og skreddersydd tilbud kontakt Visit Innherred:
Tel.: +47 74 40 17 16
E-post: post@visitinnherred.com

Du vil kanskje også like