Snåsavatnet ligger i Steinkjer og Snåsa på Innherred i Trøndelag og byr på mange flotte opplevelser og aktiviteter. På din tur langs Snåsavatnet kan du blant annet spise lokal mat, vandre i vakkert terreng, bo i vannkanten, besøke severdigheter og fiske etter ørret og røye.

Snåsavatnet er Norges 6. største innsjø, og ligger i vakre omgivelser i Steinkjer og Snåsa på Innherred i Trøndelag – bare i overkant av 1 1/2 time nord for Trondheim. Her har vi laget en oversikt over overnattingsmuligheter, spisesteder, opplevelser og aktiviteter rundt Snåsavatnet.

Spisesteder

Lokale råvarer og oppskrifter basert på tradisjoner er viktig for serveringsstedene rundt Snåsavatnet. Ta et stopp og nyt et godt måltid.
E6: Snåsakroa eller setrene Dravlandseteren, Harøya og Båsdalvollen. Campingplassene Føllingstua Camping, Kvam Motell & camping og Vegset Camping har servering i sommersesongen.
RV763: Kafe Midtpunktet, Garveriet Kafe og Gjenbruksutsalg og Snåsaprodukter
Andre:  Holsingseteren

Attraksjoner

Noen tips til attraksjoner du kan besøke på din tur langs Snåsavatnet
Saemien Sijte – sørsamisk museum og kultursenter (museet åpner i ny bygning i juni 2022)
Bølareinen – en av Norges mest kjente helleristninger
Seterbygda Snåsa – ca. 15 aktive og åpne setrer i sommersesongen.
Gjerstadhuset – Joralf Gjerstad (11.4.1926 – 18.6.2021) sitt barndomshjem
Egge Museum – friluftsmuseum i Steinkjer
For barn kan det være artig å besøke Dampsaga Bad og Gym og Lykkeland i Steinkjer.

Turmuligheter

Det er flott å gå tur langs vannet og strendene, men det er også flotte turer i nærheten av Snåsavatnet. Noen forlag er: Bergåsen, Roaldsteinen i Snåsa og Isbolen i Kvam, Steinkjer. Det er laget en egen side med turforslag rundt Snåsavatnet.  Der er det enda flere turforslag.

Padling på Snåsavatnet

Rundt Snåsavatnet er det merket fem steder hvor det er bra å padle. Vi har også laget turbeskrivelse ut i fra disse stedene. Det er Føllingstua Camping og Kvam Motell & Camping i Steinkjer, Vegset Camping, Viosen og Grønøra i Snåsa.

Overnattingssteder

Langs Snåsavatnet er det mange flotte perler hvor du kan overnatte.

E6: Føllingstua Camping, Kvam Motell & Camping, Snåsakroa, Isakplassen og Vegset Camping.
RV763: Grana Bryggeri, Oldernæs Strandcamp og Snåsa Hotell
Andre: Reinsjølian, Holsingseteren, eller en av hyttene til Snåsa Fjellstyre

Fiske

Snåsavatnet er regnet som et meget godt fiskevann for ørret og røye. Fiskekort selges hos bl.a Føllingstua Camping, Kvam Motell & Camping, Oldernæs Strandcamp, Vegset Camping og Snåsa Hotell. Det er også mulig å leie båt hos flere av disse aktørene.

Siste helgen i juni arrangeres Snåsavatnet Fiskefestival med gullvekta på 50 000kr som hovedattraksjon, skutershow på Snåsavatnet, fiske og aktiviteter for barn, fest og masse moro.

Vinteropplevelser

Vinteren rundt Snåsavatnet er flott. Vinteropplevelsene og skiløypene ligger på rekke og rad rundt vannet. Fryser vannet til er det et yndet turmål får både isfiskere og de som liker å gå på skøyter. Nydelig mat og overnattingssteder gjør turen komplett.

Du vil kanskje også like

Center map
Traffic
Bicycling
Transit