Ønsker dere å gjøre noe sosialt i bedriften eller foreningen deres? Hva med å kombinere en tur til Vera i Verdal for å se teatret Sol av Isfolket kombinert med god mat og drikke hos Stiklestad Nasjonale Kultursenter?

Premiere torsdag 4. august 2022

Fjellteateret i Vera AS presenterer «SOL AV ISFOLKET» – på Tronsmoen i Vera, Verdal.

NYHET! FULLMÅNEFORESTILLING LØRDAG 13. AUGUST KL. 22.00

Øvrige forestillinger:
fredag 5.8 kl. 19:00
lørdag 6.8 kl. 15:00
søndag 7.8 kl. 15:00
torsdag 11.8 kl. 19:00
fredag 12.8 kl. 19:00
lørdag 13.8 kl. 22:00
søndag 14.8 kl. 15:00

Skyggelandet

Musikkteateret «Sol av Isfolket» er basert på de tre første bøkene i Margit Sandemos suksessrike romanserie «Sagaen om Isfolket» – ei magisk fortelling om trolldom, kjærlighet, varme, overtro og mørke krefter – i møte med sivilisasjon og fordømmelse.

Handlingen begynner i Skyggelandet, Isfolkets dal, tidlig på 1580-tallet, når Sol er en ung jente. Vi følger henne inntil hun ender sitt liv som heks om lag 15 år senere. Sol er ætling etter den onde Tengel, som levde et par hundre år tidligere. Han solgte sjelen sin til Satan, og fikk løfte om jordisk gods og vinning mot at minst en av ætlingene hans i hvert slektsledd skulle vie kreftene sine til mørkets makter.

Sol er fange av sin dobbeltnatur. Hun kan bruke sine overnaturlige evner til å utøve både gode og onde gjerninger, men dras helst mot det mørke. Forestillingens dramatikk ligger i dette spenningsfeltet, og i myndighetenes jakt på avvikere som henne. Som Sol sin rake motsetning står hennes stefar og onkel, Tengel den gode, og hans kone Silje. Paul Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten skal spille Tengel og Silje, mens Sol spilles av Lisa Birkenes Thun.

Opplevelsespakke

Før bussen tar dere med til Vera for å se dette fantastiske stykket, sørger vi for at dere har spist godt og at stemningen er god.

Mat blir det også på dere i Vera. Der får dere servert pausemat på Tronsmoen halvveis i forestillingen.

Kan dette være interessant for din forening eller bedrift? Ta kontakt med oss for mer informasjon om bestilling.
Hvis dere ønsker overnatting og guide på bussen så kan vi hjelpe dere med å bestille det også.

Sol av Isfolket, buss, sommertapastallerken med dessert og kaffe hos Stiklestad Nasjonale Kultursenter, mat og drikke på Tronsmoen. 

Pris: fra 1695 kr pr pers

Om stykket

Hovedrollen som Sol spilles av Lisa Birkenes Thun, frilans skuespiller utdanna ved Nord Universitets teaterutdanning i Verdal.
Lisa har bakgrunn fra både teater, musikk og dans, kortfilm og TV. Flere vintre på rad har hun hatt hovedrollen som Inga fra Varteig i «Birkebeinerspelet».

I de øvrige rollene finner du bl.a.: Paul-Ottar Haga, Evy Kasseth Røsten, Hildegunn Eggen.

Manus : Eldgrim Springgard
Musikken er komponert av Marit S. Karlberg, og blir framført av et orkester under ledelse av Einar Olav Larsen.
Med på laget er dessuten noen av landets fremste, og mest meriterte Hallingdansere: Ådne Kolbjørnshus, Jon Bugge Mariussen og Nicolaj Bo Fischer Nielsen

Regi: Tommy Meurling / Paul-Ottar Haga
Koreografi: Jimmy Meurling
Scenografi: Erlend Haga

Salg av mat og drikke i arenaområdet i pausen, og før og etter forestillingen.
På Tronsmo gård selges forhåndsbestilt lokalmat. Matservering for øvrig i arenaområdet er i regi av Fjellteatret. Det er salg av urte- og villbærdrikke, øl og vin. Sett av god tid til besøket, for det er mye å se og oppleve på vakre Tronsmoen disse dagene!

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Stiklestad Nasjonale Kultursenter er et helårsåpent kultursenter med utstillinger, restaurant/kafé og kurs/konferansefasiliteter. I samme bygning finner du også Scandic Stiklestad. Her får dere servert en nydelig sommertapatallerken, dessert og kaffe. Hvis ønskelig kan dere få guidet omvisning på området også.

På området kan du vandre og besøke Stiklestad kirke fra 1180, amfiscene, katolsk kapell og folkemuseum med 30 antikvariske bygninger fra 1600 -1800 tallet.

Praktisk informasjon

Forestillingen varer i ca 3t inkl. en pause på 50 min. Forestillingen spilles ute, og avhengig av været kan det være lurt med varme sko og godt med klær.

Dere får servert mat og drikke i pausen på forestillingen.

Det tar ca 1 time å kjøre fra Verdal til Vera.

Musikk og dans

Marit S. Karlbergs folkemusikk fremføres av et 4-manns orkester under ledelse av Einar Olav Larsen, og er et bærende element som gir historien en ekstra dimensjon. I tillegg blir det Hallingdansere som setter standarden for det koreografiske uttrykket.

Du vil kanskje også like