Kom til Verdal og se det fantastiske teateret Sol av Isfolket. Forestillingen bygger på de tre første bøkene i Margit Sandemos romansuksess, «Sagaen om Isfolket». Teateret spilles ute med det vakre Veresvatnet og de svenske Skäckerfjällen som bakteppe.

Premiere 12. august 2021

Fjellteateret i Vera AS presenterer «SOL AV ISFOLKET» – på Tronsmoen i Vera, Verdal. 12.august. – 22 august.
Gled deg til et storslått og eventyrlig drama, i like storslåtte og eventyrlige omgivelser ved Veressjøen øverst i Verdal!

OBS! OBS!
Alle forestillinger er utsolgt!!.

Gjennom hele hennes barndom hadde deres ruvende masser skremt og forhekset henne. De lå så langt borte at man knapt kunne skimte dem, men når aftensolens klare skinn falt på fjellens tagger, trådte de frem i en undelig gjennomsiktig skarphet som kalte på pikens uvanlig livlige fantasi. Da så hun dem; de navnløse skikkelsene som bodde der……

Margit Sandemo

Skyggelandet

Musikkteateret «Sol av Isfolket» er basert på de tre første bøkene i Margit Sandemos suksessrike romanserie «Sagaen om Isfolket» – ei magisk fortelling om trolldom, kjærlighet, varme, overtro og mørke krefter – i møte med sivilisasjon og fordømmelse.

Handlingen begynner i Skyggelandet, Isfolkets dal, tidlig på 1580-tallet, når Sol er en ung jente. Vi følger henne inntil hun ender sitt liv som heks om lag 15 år senere. Sol er ætling etter den onde Tengel, som levde et par hundre år tidligere. Han solgte sjelen sin til Satan, og fikk løfte om jordisk gods og vinning mot at minst en av ætlingene hans i hvert slektsledd skulle vie kreftene sine til mørkets makter.

Sol er fange av sin dobbeltnatur. Hun kan bruke sine overnaturlige evner til å utøve både gode og onde gjerninger, men dras helst mot det mørke. Forestillingens dramatikk ligger i dette spenningsfeltet, og i myndighetenes jakt på avvikere som henne. Som Sol sin rake motsetning står hennes stefar og onkel, Tengel den gode, og hans kone Silje. Paul Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten skal spille Tengel og Silje, mens Sol spilles av Lisa Birkenes Thun.

Sol av isfolket 2021

Opplevelsespakker

Har du lyst til å oppleve teateret, god mat od drikke?

For å gjøre det enkelt for deg har vi laget ulike pakker som du kan kjøpe hvis du ønsker å se Sol av Isfolket.

Vi skreddersyr også tilbud etter ditt behov og ønsker.

Sol av Isfolket, overnatting, buss og «Tengels fingermat».

Pris: fra 1770 kr pr pers

Inkl. i prisen: Billett til Sol av Isfolket, overnatting dobbeltrom med frokost, buss og «Tengels fingermat».

Sol av Isfolket, buss og «Tengels fingermat».

Pris: fra 1225 kr pr pers

Inkl. i prisen: Billett til Sol av Isfolket, buss
og «Tengels fingermat».

Sol av Isfolket, overnatting og buss

Pris: fra 1500 kr pr pers

Inkl. i prisen: Billett til Sol av Isfolket, overnatting dobbeltrom med frokost og buss.

Opplevelsespakker for bedrifter, lag og foreninger

Om stykket

Hovedrollen som Sol spilles av Lisa Birkenes Thun, frilans skuespiller utdanna ved Nord Universitets teaterutdanning i Verdal. Lisa har bakgrunn fra både teater, musikk og dans, kortfilm og TV. Flere vintre på rad har hun hatt hovedrollen som Inga fra Varteig i «Birkebeinerspelet».

I de øvrige rollene finner du blant annet Paul-Ottar Haga, Evy Kasseth Røsten og Hildegunn Eggen. Musikken er komponert av Marit S. Karlberg, og blir framført av et orkester under ledelse av Einar Olav Larsen. Med på laget er dessuten noen av landets fremste, og mest meriterte hallingdansere: Ådne Kolbjørnshus, Jon Bugge Mariussen og Nicolaj Bo Fischer Nielsen

Regi: Jimmy Meurling og Paul-Ottar Haga
Koreografi: Jimmy Meurling
Scenografi: Erlend Haga
Manus: Eldgrim Springgard
Komponist: Marit S. Karlberg
Kostymedesign: Inger Hallström Stinnerbom

Salg av mat og drikke i arenaområdet i pausen, og før og etter forestillinga.
På Tronsmo gård selges forhåndsbestilt gårdsmat fra Fæby («Tengels pausemat»).
Sett av god tid til besøket, for det er mye å se og oppleve på vakre Tronsmoen disse dagene!

PRAKTISK INFORMASJON

Forestillingen varer i ca 3t inkl. en pause på 50 min. Forestillingen spilles ute, og avhengig av været kan det være lurt med varme sko og godt med klær.

Det er mulig å kjøpe mat og drikke både før forestillingen starter og i pausen.

Det tar ca 1 time å kjøre fra Verdal til Vera.

Musikk og dans

Marit S. Karlbergs folkemusikk fremføres av et 4-manns orkester under ledelse av Einar Olav Larsen, og er et bærende element som gir historien en ekstra dimensjon. I tillegg blir det Hallingdansere som setter standarden for det koreografiske uttrykket.

Billetter

Bestill billetter til forestillingen uten mat og buss på kultar.no – se forestillinger i oversikten under!