Kom til Verdal å se det fantastiske teateret Sol av Isfolket. Forestillingen bygger på de tre første bøkene i Margit Sandemos romansuksess, «Sagaen om Isfolket». Teateret spilles ute med det vakre Veresvatnet og de svenske Skäckerfjällen som bakteppe.

Premiere 13. agust 2020

Forestillingen spilles av både proffe- og amatørskuespillere og spilles torsdag – søndag fra 13.-23.august.

Mange har lest Margit Sandemos romansuksess, «Sagaen om Isfolket» og det er en mektig fortelling om fjellfinner og deres tro og overtro i møte med bygdefolk og deres fordømmelse.

sol av Isfolket 2008

Skyggelandet

Handlingen begynner i Skyggelandet, Isfolkets dal, tidlig på 1580-tallet, når Sol er en ung jente. Vi følger henne inntil hun ender sitt liv som heks om lag 15 år senere. Sol er ætling etter den onde Tengel, som levde et par hundre år tidligere. Han solgte sjelen sin til Satan, og fikk løfte om jordisk gods og vinning mot at minst en av ætlingene hans i hvert slektsledd skulle vie kreftene sine til mørkets makter.

Sol er fange av sin dobbeltnatur. Hun kan bruke sine overnaturlige evner til å utøve både gode og onde gjerninger, men dras helst mot det mørke. Forestillingens dramatikk ligger i dette spenningsfeltet, og i myndighetenes jakt på avvikere som henne. Som Sol sin rake motsetning står hennes stefar og onkel, Tengel den gode, og hans kone Silje. Paul Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten skal spille Tengel og Silje.

Pakker med mat og overnatting

Kombiner teateropplevelsen med overnatting og god mat – fyll inn skjema nederst på siden for å få mer informasjon

Tengel den godes delemat

I pausen er det mulig å kjøpe deilig lokal mat laget av Fæby. Vi anbefaler at dere går for Tengel den godes delemat som består av:

Braisert roastbeef,med brokkolisalat, lefserull med laksesalat og kaku krydderrøme, fjellsalat med bakte beter, spekemat på spyd, potetsalat med brennesle og ringblom, pastasalat med bakt kylling, tomater og syltede grønnsaker, Tengels krydder-kjøttboller i ølsaus, stekte urtepølser med tomatkompott, stekte småpoteter med fjellurter, fjellbrød med ølmask, anis og roseblad , urtesmør.

Høres ikke dette godt ut? Det er Fæby som står for maten i Vera også og her får dere kjøpe øl fra Fæby hvis dere ønsker det.

Musikk og dans

Marit S. Karlbergs folkemusikk fremføres av et 5-manns orkester under ledelse av Einar Olav Larsen, og er et bærende element som gir historien en ekstra dimensjon. I tillegg blir det dansere fra Frikarmiljøet som setter standarden for det koreografiske uttrykket.