Kom til Verdal og se det fantastiske teateret Sol av Isfolket. Forestillingen bygger på de tre første bøkene i Margit Sandemos romansuksess, «Sagaen om Isfolket». Teateret spilles ute med det vakre Veresvatnet og de svenske Skäckerfjällen som bakteppe.

Premiere 4. august 2022

Fjellteateret i Vera AS presenterer «SOL AV ISFOLKET» – på Tronsmoen i Vera, Verdal. 4.august. – 14. august.
Gled deg til et storslått og eventyrlig drama, i like storslåtte og eventyrlige omgivelser ved Veressjøen øverst i Verdal!

Gjennom hele hennes barndom hadde deres ruvende masser skremt og forhekset henne. De lå så langt borte at man knapt kunne skimte dem, men når aftensolens klare skinn falt på fjellens tagger, trådte de frem i en undelig gjennomsiktig skarphet som kalte på pikens uvanlig livlige fantasi. Da så hun dem; de navnløse skikkelsene som bodde der……

Margit Sandemo

Skyggelandet

Musikkteateret «Sol av Isfolket» er basert på de tre første bøkene i Margit Sandemos suksessrike romanserie «Sagaen om Isfolket» – ei magisk fortelling om trolldom, kjærlighet, varme, overtro og mørke krefter – i møte med sivilisasjon og fordømmelse.

Handlingen begynner i Skyggelandet, Isfolkets dal, tidlig på 1580-tallet, når Sol er en ung jente. Vi følger henne inntil hun ender sitt liv som heks om lag 15 år senere. Sol er ætling etter den onde Tengel, som levde et par hundre år tidligere. Han solgte sjelen sin til Satan, og fikk løfte om jordisk gods og vinning mot at minst en av ætlingene hans i hvert slektsledd skulle vie kreftene sine til mørkets makter.

Sol er fange av sin dobbeltnatur. Hun kan bruke sine overnaturlige evner til å utøve både gode og onde gjerninger, men dras helst mot det mørke. Forestillingens dramatikk ligger i dette spenningsfeltet, og i myndighetenes jakt på avvikere som henne. Som Sol sin rake motsetning står hennes stefar og onkel, Tengel den gode, og hans kone Silje. Paul Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten skal spille Tengel og Silje, mens Sol spilles av Lisa Birkenes Thun.

Sol av isfolket 2021

Opplevelsespakker

Har du lyst til å oppleve teateret, god mat od drikke?

For å gjøre det enkelt for deg har vi laget ulike pakker som du kan kjøpe hvis du ønsker å se Sol av Isfolket.

Vi skreddersyr også tilbud etter ditt behov og ønsker.

Sol av Isfolket, buss og mat

Foto: Johan Arnt Nesgård Trønder-Avisa

Fra 1145,-

Sol av Isfolket, overnatting og buss

Sol av Isfolket

Fra 1590,-

Sol av Isfolket, mat, buss og overnatting

Sol av Isfolket Foto: Albertine Vestvik (5)

Fra 1845,-

Når du først er på Innherred og Verdal

Her kan du finne informasjon og forlag til hva du kan gjøre her på Innherred i tillegg til å se forestillingen av Sol av Isfolket.

Du vil kanskje også like