Kom til Verdal og se det fantastiske teateret Sol av Isfolket. Forestillingen bygger på de tre første bøkene i Margit Sandemos romansuksess, «Sagaen om Isfolket». Teateret spilles ute med det vakre Veresvatnet og de svenske Skäckerfjällen som bakteppe.

Premiere 12. august 2021

Forestillingen spilles av både proffe- og amatørskuespillere og spilles torsdag – søndag fra 12.-22.august.

Mange har lest Margit Sandemos romansuksess, «Sagaen om Isfolket» og det er en mektig fortelling om fjellfinner og deres tro og overtro i møte med bygdefolk og deres fordømmelse.

Gjennom hele hennes barndom hadde deres ruvende masser skremt og forhekset henne. De lå så langt borte at man knapt kunne skimte dem, men når aftensolens klare skinn falt på fjellens tagger, trådte de frem i en undelig gjennomsiktig skarphet som kalte på pikens uvanlig livlige fantasi. Da så hun dem; de navnløse skikkelsene som bodde der……

Margit Sandemo

Skyggelandet

Handlingen begynner i Skyggelandet, Isfolkets dal, tidlig på 1580-tallet, når Sol er en ung jente. Vi følger henne inntil hun ender sitt liv som heks om lag 15 år senere. Sol er ætling etter den onde Tengel, som levde et par hundre år tidligere. Han solgte sjelen sin til Satan, og fikk løfte om jordisk gods og vinning mot at minst en av ætlingene hans i hvert slektsledd skulle vie kreftene sine til mørkets makter.

Sol er fange av sin dobbeltnatur. Hun kan bruke sine overnaturlige evner til å utøve både gode og onde gjerninger, men dras helst mot det mørke. Forestillingens dramatikk ligger i dette spenningsfeltet, og i myndighetenes jakt på avvikere som henne. Som Sol sin rake motsetning står hennes stefar og onkel, Tengel den gode, og hans kone Silje. Paul Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten skal spille Tengel og Silje.

Veresvatnet Foto Aud Lien Sellæg

Opplevelsespakker

Har du lyst til å oppleve teateret, god mat od drikke?

For å gjøre det enkelt for deg har vi laget ulike pakker som du kan kjøpe hvis du ønsker å se Sol av Isfolket.

Vi skreddersyr også tilbud etter ditt behov og ønsker.

Sol av Isfolket, overnatting, buss og Tengel den godes delemat

Pris: fra 1600 kr pr pers

Inkl. i prisen: Billett til Sol av Isfolket, overnatting dobbeltrom med frokost, buss og Tengel den godes delemat.

Sol av Isfolket, buss og Tengel den godes delemat

Pris: fra 1055 kr pr pers

Inkl. i prisen: Billett til Sol av Isfolket, buss
og Tengel den godes delemat.

Sol av Isfolket, overnatting og buss

Pris: fra 1330 kr pr pers

Inkl. i prisen: Billett til Sol av Isfolket, overnatting dobbeltrom med frokost og buss.

PRAKTISK INFORMASJON

Forestillingen varer i 2 timer og 50 min inkl. en pause på ca 45 min. Forestillingen spilles ute, og avhengig av været kan det være lurt med varme sko og godt med klær.

Det er mulig å kjøpe mat og drikke fra Fæby både før forestillingen starter og i pausen.

Det tar ca 1 time å kjøre fra Verdal til Vera.

Musikk og dans

Marit S. Karlbergs folkemusikk fremføres av et 5-manns orkester under ledelse av Einar Olav Larsen, og er et bærende element som gir historien en ekstra dimensjon. I tillegg blir det dansere fra Frikarmiljøet som setter standarden for det koreografiske uttrykket.

Billetter

Bestill billetter til forestillingen uten mat og buss på kultar.no – se forestillinger i oversikten under!