Kom til Verdal og se det fantastiske teateret Sol av Isfolket. Forestillingen bygger på de tre første bøkene i Margit Sandemos romansuksess, «Sagaen om Isfolket». Teateret spilles ute med det vakre Veresvatnet og de svenske Skäckerfjällen som bakteppe.

Premiere 12. august 2021

Forestillingen spilles av både proffe- og amatørskuespillere og spilles torsdag – søndag fra 12.-22.august.

Mange har lest Margit Sandemos romansuksess, «Sagaen om Isfolket» og det er en mektig fortelling om fjellfinner og deres tro og overtro i møte med bygdefolk og deres fordømmelse.

Gjennom hele hennes barndom hadde deres ruvende masser skremt og forhekset henne. De lå så langt borte at man knapt kunne skimte dem, men når aftensolens klare skinn falt på fjellens tagger, trådte de frem i en undelig gjennomsiktig skarphet som kalte på pikens uvanlig livlige fantasi. Da så hun dem; de navnløse skikkelsene som bodde der……

Margit Sandemo

Bestill billetter nå!

Bestill billetter til forestillingen allerede nå! Klikk deg inn på kultar.no for å fullføre din bestilling.

Skyggelandet

Handlingen begynner i Skyggelandet, Isfolkets dal, tidlig på 1580-tallet, når Sol er en ung jente. Vi følger henne inntil hun ender sitt liv som heks om lag 15 år senere. Sol er ætling etter den onde Tengel, som levde et par hundre år tidligere. Han solgte sjelen sin til Satan, og fikk løfte om jordisk gods og vinning mot at minst en av ætlingene hans i hvert slektsledd skulle vie kreftene sine til mørkets makter.

Sol er fange av sin dobbeltnatur. Hun kan bruke sine overnaturlige evner til å utøve både gode og onde gjerninger, men dras helst mot det mørke. Forestillingens dramatikk ligger i dette spenningsfeltet, og i myndighetenes jakt på avvikere som henne. Som Sol sin rake motsetning står hennes stefar og onkel, Tengel den gode, og hans kone Silje. Paul Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten skal spille Tengel og Silje.

Sol av isfolket - Fjellteatret i Vera - Amfiet Tronsmoen

Mat og servering

I pausen er det mulig å kjøpe deilig lokalmat – mer info om menyen kommer!

Lag din egen pakke!

Sett sammen teateropplevelsen med en natt eller to på hotell på Innherred. La deg inspirere av vår oversikt over hotell og bestill direkte hos hotellet eller la oss skreddersy en opplevelsespakke til deg og ditt reisefølge!

Musikk og dans

Marit S. Karlbergs folkemusikk fremføres av et 5-manns orkester under ledelse av Einar Olav Larsen, og er et bærende element som gir historien en ekstra dimensjon. I tillegg blir det dansere fra Frikarmiljøet som setter standarden for det koreografiske uttrykket.

Bestill billetter

Bestill billetter allerede i dag på kultar.no – se forestillinger i oversikten under!