Snåsavatnet og omkringliggende bygder byr på mange spennende opplevelser – mange er også åpne på søndager i sommersesongen når så mye annet er stengt. Så legg søndagsturen til Snåsavatnet – velkommen!

Attraksjoner og kafeer

Saemien Sijte

(3. jun – 25. aug: søn 11.00 – 17.00)
Saemien Sijte er et sørsamisk museum og kultursenter, midt i hjertet av det sørsamiske området. Museet formidler kunnskap om sørsamisk kultur og historie – før og nå.

Garveriet kafe og gjenbruksutsalg

(8. jun – 28. aug: søn 12.00 – 16.00)
Sesongåpen kafé og gjenbruksbutikk beliggende i nydelige omgivelser i Viosen på Snåsa, helt ved enden av Snåsavatnet. Hva med å sitte i hagen nedenfor Garveriet, nyte nytraktet kaffe og hjemmebakst?

Bøla

3.jun – 25.aug: søn 12.00 – 19.00)
For ca. 6.000 år siden satt en veidemann og risset Bølareinen i berget ved Bøla. Den er kjent over hele verden og en del av et større helleristningsfelt. På Bølabua, et idyllisk sted i nærheten av bølareinen, kan dere kjøpe kaffe og noe og spise

Holsingseteren

(åpen 15. jul – 12.aug)
Tradisjonell seterdrift med melkekyr, lam, høner og flere andre dyr. Her kan dere spise ekte rømmegrøt med «pligg», dessert og kaffe fra «svartkjel’n». Holsingseteren er tilrettelagt for bevegelseshemmede med stier på setervollen, adkomst til alle bygninger og tilrettelagt sanitæranlegg.

Gjerstadhuset 

(25. jun – 21. aug: søn 12.00 – 16.00)
Barndomshjemmet til Snåsamannen Joralf Gjerstad er åpent for publikum og fremstår tilnærmet lik slik det så ut gjennom Gjerstad sin oppvekst. Der får dere omvisning og se priser og utmerkelser Joralf og Signe har fått.

Kafe Midtpunktet 

(søn 14.00 – 18.00 i partallsuker)
Kafe Midtpunktet ligger i sentrum av Snåsa med samme inngang som Coop. De tilbyr Snåsas beste vafler og kaker fra egen baker, smørbrød og lunsjretter, samt tradisjonskost som reinskav og laks. Deres egenproduserte Snåsaburger med urfe er en velsmakende nyhet på menyen, i tillegg har de en egenhamburgermeny, grillmeny og et godt utvalg av pizza!

Snåsakroa

(Søndag 12.00 – 20.00)
Snåsakroa er et populært stoppe- og møtested for veifarende. Den ligger vakkert plassert ved Snåsavatnet. I hjemmekoselige lokaler har de skapt et uformelt miljø hvor dere slappe av, spise god og hjemmelaget mat og nyte utsikten over Snåsavatnet før dere kjører videre. Snåsakroa ligger 15 meter fra E6 og er kåret til den beste og sunneste veikroen mellom Trondheim og Bodø 2 år på rad av DHL Guiden.
Hurtiglader for el-bil på parkeringsplassen.

Åpningstidene gjelder for sommeren 2019. Gå inn på hver enkelt bedrift for å se åpningstidene mandag – lørdag.

Overnatting og kiosker

Føllingstua Camping

Føllingstua ligger ved sørenden av Snåsavatnet, ved E6. De tilbyr overnatting i hytter, rom og oppstillingsplasser for bobil og campingvogner med tilgang til strøm. De tilbyr også salg av fiskekort til Snåsavatnet og utleie av båt og kano. Føllingstua har kafé, kiosk og middag i høysesong ellers på bestilling.

Oldernæs Strandcamp

Hos Oldernæs Strandcamp kan du overnatte i hytter, telt eller egen bobil. Beliggenheten helt nede ved vannkanten passer utmerket for døsige dager på et svaberg, i båt, på sykkel eller på tur i skogen. Hva med å ta en tupptur langs Snåsavatnet?

Kvam Motell og Camping

Lligger i vakre omgivelser ved Snåsavatnets bredder og like ved E6. De har fin og barnevennlig badestrand og stedet er ideelt for kano og kajakkutfart, øyhopping med mange fine øyer å gå i land på. For trimmere og turgåere finnes idrettsanlegg like ved og merkede turstier. De tilbyr også enkle varmretter, samt kaffe, vafler, brus og is. I tillegg har de pub med alle rettigheter.

Snåsa Hotell

Snåsa Hotell ligger landlig og fredelig til ved Snåsavatnet. Her kan du bo under din ferie i Snåsa. Hotellet bruker lokale råvarer av meget god kvalitet. Her serveres det alt fra husmannskost til de lekreste retter.
På hotellet er det opprettet et ”Joralfmuseum” i form av en utstilling om Joralf sitt liv og virke, med blant annet en byste av Snåsamannen, bilder og avisutklipp. Du får også kjøpt fiskekort i resepsjonen.

 

Vegset Camping

Vegset Camping ligger ved nordenden av Snåsavatnet, Ved E6. De tilbyr overnatting i enkle hytter med kokemuligheter og oppstillingsplass for bobil og caravan med strøm. Det er også sanitæranlegg med dusj. Når man er hos dem kan man bade, fiske, grille og slappe av.

Turforslag og fisekmuligheter

Topptur til Persgårdshalla

Persgårdshalla er en kort topptur med flott utsikt over Stod, Snåsavatnet og omland. På en finværsdag kan du i klarvær se helt til Forbord i Stjørdal.Stien er godt skiltet og kan gås som en rundtur med start på Gusthaugen forslamlingshus hvor det er parkering. Fra parkeringen følges grusveg tilbake

Sentrumsrunden i Snåsa

Dette er en lett tur hvor man går i gjennom både dagens og Snåsas gamle sentrum. Man kan starte turen i Snåsa sentrum og Viosen, men denne beskrivelsen tar utgangspunkt i Snåsa sentrum. Her er det enkelt å finne parkering. Fra Snåsa sentrum går man til venstre, sørover langs Fv 763.

Roaldstein

Turen er lett, og gir en fantastisk utsikt over Snåsavatnet. Selv om turen er kort og enkel får du får gått i både skog og myr. Roaldsteinen er en gammel bygdeborg. Det er ikke en borg slik man normalt vil tenke en borg, at det er et stort menneskeskapt byggverk.