Attraksjoner og kafeer

Saemien Sijte (4. juni tom. 31. august søndag 11.00 – 17.00)
Saemien Sijte er et sørsamisk museum og kultursenter, midt i hjertet av det sørsamiske området. Museet formidler kunnskap om sørsamisk kultur og historie – før og nå.

Gjerstadhuset (25. juni – 21. august søndag 12.00 – 16.00)
Barndomshjemmet til Snåsamannen Joralf Gjerstad er åpent for publikum og fremstår tilnærmet lik slik det så ut gjennom Gjerstad sin oppvekst. Der får dere omvisning og se priser og utmerkelser Joralf og Signe har fått.

Garveriet kafe og gjenbruksutsalg (19. mai til 29. august søndag 12.00 – 16.00)
Garveriet er en sesongåpen kafé og gjenbruksbutikk beliggende i nydelige omgivelser i Viosen på Snåsa, helt i enden av Snåsavatnet. Hva med å sitte i hagen nedenfor Garveriet, nyte nytraktet kaffe og hjemmebakst?

Holsingseteren, Snåsa

Kafe Midtpunktet (søndag 14.00 – 18.00 i partallsuker)
Kafe Midtpunktet ligger i sentrum av Snåsa med samme inngang som Coop. De tilbyr Snåsas beste vafler og kaker fra egen baker, smørbrød og lunsjretter, samt tradisjonskost som reinskav og laks. Deres egenproduserte Snåsaburger med urfe er en velsmakende nyhet på menyen, i tillegg har de en egen hamburgermeny, grillmeny og et godt utvalg av pizza!

Holsingseteren (åpen 30.juni – 2.august)
Holsingseteren driver med tradisjonell seterdrift med foredling av all melk. Her har de melkekyr, lam, høner og flere andre dyr. Melken fra kyrne danner grunnlaget for deres produksjon av fløte, ekte seterrømme, gomme, yoghurt, smør og tjukkmelk. Her kan dere spise ekte rømmegrøt med «pligg», dessert og kaffe fra «svartkjel’n». Holsingseteren er tilrettelagt for bevegelseshemmede med stier på setervollen, adkomst til alle bygninger og tilrettelagt sanitæranlegg.

Snåsakroa (søndag 12.00 – 20.00)
Snåsakroa er et populært stoppe- og møtested for veifarende. Den ligger vakkert plassert ved Snåsavatnet. I hjemmekoselige lokaler har de skapt et uformelt miljø hvor dere slappe av, spise god og hjemmelaget mat og nyte utsikten over Snåsavatnet før dere kjører videre. Snåsakroa ligger 15 meter fra E6 og er kåret til den beste og sunneste veikroen mellom Trondheim og Bodø 2 år på rad av DHL Guiden.

Bøla (4.juni – 31.aug. søndag 11.00 – 17.00)
For ca. 6.000 år siden satt en veidemann og risset Bølareinen i berget ved Bøla. Den er kjent over hele verden og en del av et større helleristningsfelt. På Bølabua, et idyllisk sted i nærheten av bølareinen, kan dere kjøpe kaffe og noe og spise

Åpningstidene gjelder for sommeren 2018. Gå inn på hver enkelt bedrift for å se åpningstidene mandag – lørdag.

Overnatting og kiosker

Kvam Motell og camping
Kvam Motell og Camping ligger i vakre omgivelser ved Snåsavatnets bredder og like ved E6.De har fin og barnevennlig badestrand og stedet er ideelt for kano og kajakkutfart, øyhopping med mange fine øyer å gå i land på. For trimmere og turgåere finnes idrettsanlegg like ved og merkede turstier. De tilbyr også enkle varmretter, samt kaffe, vafler, brus og is. I tillegg har de pub med alle rettigheter.

Oldernæs Strandcamp
Hos Oldernæs Strandcamp kan du overnatte i hytter, telt eller egen bobil. Beliggenheten helt nede ved vannkanten passer utmerket for døsige dager på et svaberg, i båt, på sykkel eller på tur i skogen. Hva med å ta en tupptur langs Snåsavatnet

Snåsa Hotell
Snåsa Hotell ligger landlig og fredelig til ved Snåsavatnet. Her kan du bo under din ferie i Snåsa. Hotellet bruker lokale råvarer av meget god kvalitet. Her serveres det alt fra husmannskost til de lekreste retter.

Føllingstua Camping
Føllingstua ligger ved sørenden av Snåsavatnet, ved E6. De tilbyr overnatting i hytter, rom og oppstillingsplasser for bobil og campingvogner med tilgang til strøm. De tilbyr salg av fiskekort til Snåsavatnet og utleie av båt og kano. De har kafé, kiosk og middag i høysesong ellers på bestilling.

Vegset Camping
Vegset Camping ligger ved nordenden av Snåsavatnet, Ved E6. De tilbyr overnatting i enkle hytter med kokemuligheter og oppstillingsplass for bobil og caravan med strøm. Det er også sanitæranlegg med dusj. Når man er hos dem kan man bade, fiske, grille og slappe av.

Turforslag og fiskemuligheter

Sentrumsrunden
Dette er en lett tur hvor man går i gjennom både dagens og Snåsas gamle sentrum. Underveis på turen passerer man Kafe Midtpunktet, Snåsa kirke, Gjerstadhuset, Saemien Sijte – sørsamisk museum, Garveriet kafe og gjenbruksutsalg og Viosen – Snåsas gamle by, helt nede ved Snåsavatnet.

Roaldsteinen
Turen er lett, og gir en fantastisk utsikt over Snåsavatnet. Selv om turen er kort og enkel får du får gått i både skog og myr. Roaldstein er naturens verk, den er en ca. 200 meter høy bergknatt, med en stupbratt vegg mot Snåsavatnet på sørsiden.

Persgardshalla
Turen tar deg opp fra Gusthaugen i Stod, til en vakker utsikt mot Steinkjer og Snåsavatnet. Godt opparbeidet sti fra foten av Persgårdshalla, bratt terreng, men med en flott rasteplass på toppen med stor gapahuk, bålplass og toalett. Kan gås som en liten rundtur med alternativ trase ned igjen.

Fiske
Snåsavatnet er regnet som et meget godt fiskevann for ørret og røye. Fiskekort selges hos bl.a Føllingstua Camping, Kvam Motell og Camping, Godseier Schulz Sommerresidenzer, Vegset Camping og Snåsa Hotell. Det er også mulig å leie båt hos flere av disse aktørene.