Opplev spel og utendørsteater på Innherred og bli bergtatt av opplevelsene og historiene. I løpet av sommermånedene i 2022 kan du oppleve tre forskjellige teater. Nordens største teater, Spelet om Heilag Olav i slutten av juli, Sol av isfolket i august og Eplene i Messehagen i
september. Du vil bli bergtatt av historiene, kjenne stemningen i kroppen og få opplevelser for livet.

SPELET OM HEILAG OLAV – 27. – 31. juli

Bli med på en magisk reise i historien – tilbake til den gang vikingene regjerte landet. Opplev slaget på Stiklestad og Olav Haraldssons død i 1030 på nært hold. «Spelet om Heilag Olav» er Nordens største og Norges eldste friluftsteater og fremføres årlig under Olsokdagene på Stiklestad i Verdal.

SOL AV ISFOLKET 4. – 7. og 11. – 14. august

Historien bygger på de tre første bindene av Margit Sandemos romansuksess, «Sagaen om Isfolket». Handlingen begynner i Skyggelandet, Isfolkets dal, tidlig på 1580-tallet, når Sol er en ung jente, og følger henne inntil hunender sitt liv som heks om lag 15 år senere. Paul Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten spiller Tengel og Silje. Forestillingen vises frem i Vera i Verdal.

EPLENE I MESSEHAGEN – September

Den gamle jernmalmgruva danner det perfekte bakteppet for forestillingen. Stykket tar oss med tilbake til gruvesamfunnet i Malm, Steinkjer på 1960-tallet.
Med nydelig musikk, dyktige skuespillere og en historie om kjærlighet
og klasseskille blir du tatt med på innsiden av Malmsamfunnet.

Du vil kanskje også like