Bli med på en magisk reise i historien – tilbake til den gang vikingene regjerte landet. Opplev slaget på Stiklestad og Olav Haraldssonds død på nært hold – opplev «Spelet om Heilag Olav».

Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Spelet på Stiklestad i Verdal

“Spelet om Heilag Olav” er kjernen i festivalen “Olsokdagene på Stiklestad” som arrangeres hvert år i slutten av juli. I 2018 går selve festivalen av stabelen i tidsrommet 23.-29.juli, mens det spilles fire forestillinger av “Spelet om Heilag Olav”; 25., 27., 28. og 29. juli.

Spelet utvikles fra år til år og har et magisk grep på sitt publikum. Til nå har over 800 000 personer sett forestillingen om Olav Haraldssons fall på Stiklestad, som oppføres på Nordens største og eldste friluftsteater siden 1954. Om lag 700 personer er involvert i og omkring forestillingen. Profesjonelle skuespillere står på scenen sammen med amatører. Orkesteret er også sammensatt av profesjonelle og amatører. Andre aktører er kor, statister og et stort frivillig apparat. “Spelet om Heilag Olav” blir fremført på selve slagstedet, Stiklestad, der Olav Haraldsson falt i 1030. Det skjer i et miljø og med en ramme som bare natur, historie og dyktige aktører kan skape. “Spelet om Heilag Olav” er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad i året 1030.

Stykket er skrevet av Olav Gullvåg, og Paul Okkenhaug har komponert musikken.