Spelet om Heilag Olav

«Spelet om Heilag Olav» er Nordens største og Norges eldste friluftsteater og fremføres årlig under festivalen «Olsokdagene på Stiklestad» i slutten av juli.

«Spelet»  blir fremført på selve slagstedet, Stiklestad, der Olav Haraldsson falt i 1030. Det skjer i et miljø og med en ramme som bare natur, historie og dyktige aktører kan skape. Dette skaper en unik ramme rundt forestillingen. Det er en blanding av fri dikting og historiske hendelser bygget på Snorres kongesagaer og endres litt hver gang.

Under Olsokdagene syder det av liv og du kan oppleve konserter, teaterforestillinger, foredrag, omvisninger, middelaldermarked, utflukter og aktiviteter for hele familien.

Gilde på Stiklestadir

Spelet om Heilag Olav på Stiklestad spilles i år 25., 27., 28. – 29.juli kl19.00.

Samtale med Årets Olsokprofil – Jens Stoltenberg

Årets olsokprofil under Olsokdagene på Stiklestad er generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg. I den forbindelse skal han ha en samtale med Anne Grosvold fredag 27.juli kl 12.00. Trude Hofstad, direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, sier at «vi ønsker å sette et tydelig fokus på viktige utfordringer i vår egen tid, på aktuelle og relevante utfordringer som samfunnet står overfor enten av religiøs, kulturell eller politisk art. I dette bildet blir det umåtelig interessant å få besøk av Stoltenberg, som står i mange av disse utfordringene til daglig.»

Jens Stoltenberg sa i en tale i 2013 at både Stiklestad som sted og Spelet om Heilag Olav er et spel om begivenheter av stor nasjonal betydning. Grunnlaget for kongeriket Norge ble lagt her. Selv om Olav tapte slaget så vant hans verdier.

Legg gjerne inn en overnatting på et Innherreds flotte hoteller. Da kan du ta en tur langs Den Gyldne Omvei, smake Munkebyosten som fikk bronse under oste-VM eller besøke en av setrene i seterbygda Snåsa.

Pakkeforslag:

Pakke 1:
Spelet om Heilag Olav og Soddmiddag på Stiklestad Hotell

Pris: fra 845 kr pr person
Inkludert i prisen: dagsbillett til Stiklestadsommer, sodd til middag og Spelet om Heilag Olav.

Pakke 2:
Spelet om Heilag Olav og overnatting.

Pris: fra 1145 kr pr person
Inkludert i prisen: dagsbillett til Stiklestadsommer, en overnatting i dobbeltrom på Innherred og billett til Spelet om Heilag Olav. 

Pakke 3:
Spelet om Heilag Olav og 2 netter på Quality Grand Hotel Steinkjer

Pris: fra 2100 kr pr pers
Inkludert i prisen: 2x overnattinger og 1 x 3 retters middag på Quality Grand Hotel Steinkjer, dagsbillett til Stiklestadsommer, billett til Spelet om Heilag Olav .

Hvis ønskelig kan vi ordne med overnatting og andre opplevelser på Innherred. Vi skreddersyr også tilbud etter ditt behov og ønsker.

For bestilling og mer informasjon, fyll inn nedenfor skjema: