Vi teller ned til julaften med en julekalender med en ny vri i år. Du finner 24 julerelaterte, varierende opplevelser som du kan delta på gratis. Følg med for å finne ut hvilken opplevelse skjuler seg bak hver luke.

1. desember

BESØK AV PEPSIMAXBUSSEN
Torget | 1.12 kl. 11 – 20
Det blir en pangstart på Sentrums julekalender med musikk og underholdning på torget når Pepsi Max bussen kommer på juleturne! Her blir det god stemning og smaksprøver til alle.

2. desember

Julehandel og adventstid!
Torget | 2.12 kl. 17
Bli med på en rusletur i Steinkjers pyntede gater og bli litt bedre kjent med byen vår. Oppmøte ved Steinkjer kirke.

3. desember

JULEMARKED
Mathilde | 3.12 kl. 11 – 16
Vi byr på julemys utenfor butikken! Julekranser, julenek, julemusikk, julegodt og hyggelig stemning. Vi serverer noe godt varmt i koppen og smaksprøver rundt bålpanna. Velkommen til en stemningsfull lørdag hos oss!

4. desember

SETT HALEN PÅ GRISEN
Rema 1000 Nordsia | 4.12 kl 15 – 17
Er du flink til leken «å sette hale på grisen?» Stikk innom, få bind for øynene og prøv å montere halen i den rette enden på Remas egen julegris. De mest treffsikre kan vinne julekorg og annet juleknask!

5. desember

FOLKEVERKSTED
Steinkjer bibliotek | 5.12 kl. 16 – 19
Kom i julestemning med folkeverkstedeti Steinkjer bibliotek! Vi syr julehjerter, lager pynt av perler, brukte bøker og med 3D-printeren. Gratis for barn og ungdom. Velkommen!

6. desember

KREATIVT JULEVERKSTED
Malimo (Seilmakergt 1) | 6.12 kl. 14 – 18
Velkommen til Malimo – senter for læringsglede! Her blir det hånddukkeverksted, juleperling og andre kreative juleverkstedaktiviteter. Vi byr på kaffe, vafler og pepperkaker. Ta med store og små og kos dere med rolig førjulsaktviteter.

7. desember

JULEVERKSTED FOR BARN
Byggmakker | 7.12 kl. 17 – 19
Bli med på et trivelig juleverksted for barna sammen med Byggmakker-nissen! Kom og lag din egen fuglekasse. Pepperkaker og gløgg blir det også!

8. desember

JULEINSPIRERT BINDERI
Vårtun blomster | 8.12 kl. 16 – 17
Stikk innom og få inspirasjon til juleinspirert binderi av Vårtundamene!

9. desember

BRANNVERN I JULETID
Torget | 9.12 kl. 11 – 14
Hva gjør du hvis smultgryta tar fyr? Er det flere branner i juletida enn ellers i året? Møt gruppa fra forebyggende Brannvesenet MIDT IKS.

10. desember

BRUKTMARKED MED JULESTEMNING
Pippas Bruktbutikk | 10.12 kl. 11 – 15
Gjenbruk er trendy og bærekraftig! Hva med å kjøpe brukte julegaver i år, eller brukt julepynt eller klær til eget bruk? Velkommen!

.

11. desember

JULEKONSERT «Vi synger jula inn.»
Steinkjer kirke | 11.12 kl 17
Velkommen til en tradisjonsrik og stemningsfull julekonsert i den vakre Weidemannskatedralen, som Steinkjer kirke også kalles. Flere av byens kor deltar.

.

12. desember

LEVENDE SAMFUNNSHUS
Torget | 12.12 kl 16 – 18
Ungdommer fra HUZE og seniorer inviterer til førjulsmoro på torget. Her kan du lage juletrepynt til å henge på torgets store juletre. Det blir julerebus og leker for store og små. Servering av gløgg, saft og pepperkaker.

13. desember

LUCIATOG PÅ AMFI
AMFI | 13.12 kl. 12 – 13
AMFI Steinkjer har invitert skolestarterne i sentrumsbarnehagene til Luciatog og en stemningsfull markering av dagen, som også skaper trivsel for senterets øvrige gjester.

14. desember

TALKSHOW MED JULENISSEN
InnoCamp | 14.12 kl. 11:30 – 12
Hver onsdag i år har Bergiton intervjuet gjester fra fjern og nær på InnoCamp i lunsjtiden. Den siste for året blir av det spesielle slaget, når selveste Julenissen tar pause fra forberedelsene for å dele litt om hva han synes om feiringen, InnoCamp og Steinkjer. Pepperkake og gløgg blir det også, hoho. Åpent for alle for som har vært snille i år.

15. desember

PEPPERKAKEPYNTING
HUZE | 15.12 kl. 18 – 21
Er du en mester i pepperkakepynting? Velkommen til åpen kveld med julestemning på HUZE.

16. desember

FØRJULSSTEMNING HOS SØRLIE
Sørlie Musikk | 16.12 kl 9 – 16:30
Velkommen til trivelig førjulsstemning hos Sørlie Musikksenter AS. Alle som handler her denne dagen er med i trekningen av fine premier!

17. desember

MUSIKALSK PÅFYLL
Kafe Hjerterknekten | 17.12 kl. 11 – 11:30
 Trekk inn på kafe Hjerterknekten for ei hyggelig kaffestund med musikalsk påfyll. Synnøve Lien og Audhild Elstad spiller og synger julesanger.

18. desember

JULEBAD PÅ BYSTRANDA
Bystranda | 18.12 kl.18 – 19
Bli med på et friskt bad i mørketida! Ta med nisselue, badetøy, håndkle, varmt skift og varm drikke. Aromaterapaut og coach AnneCath Nessø og andre glade badenymfer inviterer til ei stemningsfull stund. Har du ikke prøvd isbading før får du en god introduksjon her. Badinga flyttes til Paradisbukta hvis det er islagt på Bystranda.

19. desember

JULEQUIZ
SPAR sentrum | 19.12 kl.7 – 22
Stikk innom Spar i Kongens gate i dag, og prøv deg på Bentes julequiz! Heldige vinnere får gavepose fra JACOBS UTVALGTE.

20. desember

FORTELLERSTUND OM MARTENSNISSEN
Martenshagen | 20.12 kl. 10 – 11
Har du hørt om Martnesnissen? Hvis ikke, kan du møte opp i Martenshagan ovenfor Rismelen i dag. Her møter du glade barn fra Steinkjersannan barnehage, som også er nysgjerrige på å høre om Steinkjers egen nisse.

21. desember

ÅPEN DAG
SSA | 21.12 kl. 10 – 22
Sprek til jul? Ta på treningstøyet og besøk SSA, en arena for nye opplevelser! Her er det åpen dag, og du får prøve alle aktivitetene SSA byr på. Dyktige instruktører loser deg igjennom STYRKETRENING, GRUPPETIMER, PADEL, GOLF, CAGEBALL og TEQBALL. Servering av kaffe, gløgg, vaffel og pepperkaker. Bli også med på SSA´s julequiz og vinn premier til en verdi av 10.000,-

22. desember

LUNSJ-MATINE
Chef | 22.12 kl. 13 – 14
Velkommen til lunch-matine på CHEF! Torstein Leirvik, Jørn Haudemann Andersen og Gisle Aarlott spiller. Her blir det trivsel og god julestemning!

23. desember

TRIM, TRENING OG TRIVSEL
3t | 23.12 kl. 8:30 – 9:30
Start dagen på beste vis! Her får du energi til resten av dagens gjøremål. Tabata er en styrketrening der sirkulerer rundt flere stasjoner. Timen passer for alle – uansett form og om du har trent før eller ikke. Etter treningen serverer vi kaffe, gløgg og pepperkaker. Her blir det masse trim, trening og trivsel før julen ringes inn.

24. desember

SOSIAL KAFFESTUND
Baker’n | 24.12 kl. 11 – 13
Finn julefreden med ei trivelig og sosial kaffestund hos Baker’n i Wist-bygget. Nissefar Tønis Sormul underholder med sang og historier.