Stisykling på snaufjellet eller i skogen – med eller uten guide? Nybegynner eller erfaren, det er gode muligheter på Innherred!

Stisykling i Trøndelag

På Innherred kan du velge mellom  lette, middels og krevende stier. Det er ingen stier eller områder som er spesielt tilrettelagt for stisykling, men det er mange stier som likevel er godt egnet og mye brukt. Under gir vi deg tre anbefalinger.

Karl Johans Veg

Karl Johans Veg starter ved Skalstugan i Sverige og kommer ned på Ådalsvollen ved Jämtlandsvegen i Verdal (Fv72). Stien passer perfekt for de som ikke er erfarne stisyklere, men har også  kvaliteter som gjør den interessant for mer erfarne stisyklere.

Hårskallen med omland

Ved foten av Hårskallen ligger Skallstuggu, et perfekt utgangspunkt for fjellfarere til fots og på sykkel. Hele området rundt Hårskallen er mye brukt av stisyklere. Det er både bratte og slake stipartier. Ønsker dere turtips, guiding og overnatting anbefales det å kontakte Skallstuggu.

Skallryggen mot skallporten foto - Jannicke Green (21)

Gjevsjøstien

Gjevsjøstien er omlag 22 kilometer lang og strekker seg innover fjellet og delvis gjennom Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark til fjellgården Gjevsjøen. Gjevsjøen fjellgård er i drift, men det er mulig å bestille mat og overnatting.

gjevsjøstien snåsa av Christian Green Skallstuggu (1)

Stisykkelguiding eller kjentmann på Innherred?

Ønsker du å ha med deg en erfaren guide er Skallstuggu stedet å henvende seg. Daglig leder Christian Green er en erfaren stisykler. Ønsker du å finne en kjentmann, turkompis eller få konkrete turforslag og hente erfaringer er det mulig å spørre i facebookgruppa Bratt & Ulendt.

Du vil kanskje også like