Innherred byr på lange slake bakker uten særlig mye trafikk – perfekt for sykkel! Turer fra 2 – 8 mil, med og uten overnatting. Bare en time nord for Trondheim!

Sykkeltur i Verdal - alleen ved Fæby bryggeri
Foto Marius Rua/Buckethau

Sykle fra matfat til matfat

På sykkel i Verdal sentrum
Foto Marius Rua/Buckethau

gjennom norgeshistorien

Mære Kyrkje
Foto: Wil Lee-Wright

med gode venner

Sykkelpakke - Borgenfjorden, Trondheimsfjorden og Øyna og Husfrua Inderøy -
Foto: Will Lee-Wright

i vakkert landskap

på Innherred!

Innherred – Et sykkeleldorado i Trøndelag

En time nord for Trondheim ligger Innherred, som består av kommunens Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer og Snåsa med et enormt spenn i sykkeltilbudet. Fra det åpne og historiske lavlandet rundt Trondheimsfjorden til det ville og naturnære i eventyrlige Snåsa.

Velg fra øverste hylle

Velg sykkelrute etter egne interesser, preferanser og erfaring, velg overnatting i verdensklasse eller noe helt uteom det vanlige. Skreddersy din egen sykkelopplevelse eller kjøp ferdige pakker med alt inkludert. Les mer om hva du kan oppleve på Innherred videre nedover på siden.

Bagasjetransport og El-sykler

Ønsker du deg en behagelig sykkeltur? Da kan du få bagasjen din levert på overnattingsstedet og leie el-sykler på turistkontoret. Har du flere ulike overnattingssteder på din sykkelferie kan vi sammen lage en plan for bagasjetransport. Be oss om tilbud!

Matnytelse på Fæby bryggeri i Verdal
Foto: Marius Rua/Buckethaus

Kulinariske sykkelopplevelser på Innherred

Matnytelse på Fæby bryggeri i Verdal
Foto: Marius Rua/Buckethaus

Trøndelag er Europeisk matregion 2022

Hyggelig middag hos Fæby i Verdal
Foto: Marius Rua, Buckethouse

Det gir deg store matopplevelser

Sykkeltur i Verdal - alleen ved Fæby bryggeri
Foto Marius Rua/Buckethau

med gode venner

Kulinarisk sykkeltur på Innherred

Legg ut på tur langs Trønderske sideveger og oppdag blant annet Den Gyldne Omvei. Velg hvor mange dager du ønsker å tilbringe på Innherred og la oss skreddersy en «Europeisk matregion-pakke» til deg med store matopplevelser! Følg matens reise fra jord til bord, spis på gode restauranter og sjarmerende gårdskafeer, sov godt og møt det gode vertskapet mens du sykler gjennom historiske Trøndelag.

Kulinarisk sykkelpakke på Innherred

Matnytelse på Fæby bryggeri i Verdal. Foto: Marius Rua/Buckethaus

Borgenfjorden rundt

Mære Kyrkje, Foto: Wil Lee-Wright

På to hjul gjennom historien

Sykle gjennom historien, og bli bli bedre kjent norgeshistoriens vugge. Lær om bakgrunnen for slaget på Stiklestad, bondehæren og Olve på Egge på Egge Museum før du legger turen via Mære hvor selve opptakten til slaget på Mære sto i 1021. Underveis på turen kan du raste mellom gravhauger og la deg fascinere av gravfunn og det nydelige landksapet. Følg i Olav Den Helliges fotspor fra Stiklestad til Munkeby og legg turen via Falstadsenteret for en reise i historien som vil sette spor i deg for all evighet.

På to hjul gjennom historien

Leksdalsvatnet rundt. Ved Stiklestad. Foto: Steinkjerforotgrafen

Norge på tvers

RPS Foto Eskil Roll Riksgrensa sykkel

Opplev villmarka på sykkel

Sykle gjennom bjørnen og elgens rike, tett på Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Sov godt, spis god mat ig bruk tid på gode samtaler foran peisen på kvelden. Kanskje kjenner du på den gode følelsen av mestring når du legger deg om kvelden?

Villmarksruta fra Grong til Verdal

Sykkel i Lurudalen Snåsa

Andre Sykkelturforslag på Innherred

Opplev det beste Norge har å by på i sommer! Planlegg en sykkeltur full av gode matopplevelser, historie og tid til det vikige i livet; tid sammen med de du er glad i. Trenger du hjelp til å planlegge turen, booke overnatting, leie sykkel eller få bagasjen transportert mens du sykler?

Ta kontakt med oss på post@visitinnherred.com, så skal vi hjelpe deg til en fantastisk sykkelopplevelse på Innherred.

Ytterøya rundt på sykkel

Enkel – ca 27 km
Ytterøy – Trondheimsfjordens perle med ei rik historie. Turen passer godt for voksne og barn. Du sykler langs velpleide gårder, dyr som beiter og alltid en flott usikt mot fjorden og fastlandet.

Henning rundt

Middels – ca 25 km
Langs ruta ligger Bunadburet på Bjerkem og gourmetrestauranten Experience, Oftenåsen utfartsområde, fornminner og badeplasser.

Leksdalsvatnet rundt

Krevende – ca 75 km
Turen rundt Leksdalsvatnet kan sykles som en tur, eller den kan sykles som to-tre separate turer. Start turen på turistkontoret hvor det er gratis parkering, utleie av sykler, salg av kart og turveiledning.

Sykkeltur i Straumen

Enkel – ca 7 km
Flott liten sykkeltur i Straumen og omlandet som virkelig byr på det beste av trøndersk kulturlandskap. Ta en avstikker til Øyna og nyt utsikten!

Sykkelturer i Snåsa

I Snåsa er det merket 10 sykkelruter og turbeskrivelsene ligger på ut.no. Turene heter: Gressåmo-ruta, Sørbygda -ruta, Lurudals-ruta, Reinsjø-ruta, Roald-ruta, Andortjønnmoan – ruta, Holsing-ruta, Jørstadelv-ruta, Kjenstad-ruta og Grønnings-ruta.

Sykkel i Lurudalen Snåsa

Nasjonal sykkelrute 1

Nasjonalsykkelrute 1 «Kystruta» går fra Svinesund til Kirkenes og på Innherred går ruta over Meltingen og Inderøy til Steinkjer.

Sykkelutleie og bagasjetransport

Har du ikke sykkel, kan du enkelt leie fra Innherred Turistkontor på Steinkjer. Vi tilbyr også bagasjetransport og vi leverer sykkelen til ønsket startsted.

Sykkelutleie på Innherred

Sykkeltur i Verdal - alleen ved Fæby bryggeri. Foto Marius Rua/Buckethau

Du vil kanskje også like