Opplev den mektige naturen i randsonen til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Sykle gjennom bjørnen og elgens rike i tre kommuner; Snåsa, Steinkjer og Verdal. Del turen opp i etapper, eller sykle den i ett strekke – du velger!

Planlegger du sommerens eventyr?

Innlandsveien gjennom Snåsa – Steinkjer og Verdal på sykkel

Vil du være aktiv, teste dine egne grenser og oppdage nye ting i naturen? Vil du kjenne på frihet, lidenskap og energien som kommer av aktivitet?

Legg sommerens friluftseventyr til randsonen av Blåfjella-Skjækerfjella Nasjonalpark og sykle der få har tråkka før deg!

Den merka delen av ruta er 49 kilometer. Starter du turen fra Jørstad stasjon og fortsetter via Stiklestad til Verdal stasjon er turen på 100 kilometer. Turen gir deg milevis med fine grusveger og 2 godt skilta trillestier.

Underveis er det flere fine overnattingsmuligheter og gode fiskevatn. Overnatting og bespisning må bestilles på forhånd.

Planlegg turen

Det er mulig å ta med sykkel på toget, men husk at du må bestille plass. Et annet alternativ er å kjøre til Jørstad stasjon og parkere bilen der, for så å ta toget tilbake fra Verdal stasjon med togbytte i Steinkjer. Da passer det perfekt med en natt på Stiklestad!

1. ETAPPE – 33 km: Jørstad – Roktdalen – Holsingsetra

Parker på Jørstad stasjon og sykle via Brede (her er det butikk) og Imsdalen til vegen tar av til Roktdalen.

Følg skilting innover grusvegen i Roktdalen til Holsingsetra.
Holsingsetra har åpen seter fire uker i løpet av sommeren. Se hjemmesiden deres holsingsetra.no for informasjon om når de har åpent. Muligheter for servering og overnatting. Rett ved Holsingsetra er det 2,6 km trillesti over til grusveg i Ogndal.

2. ETAPPE – 2,6 km: Trillesti fra Holsingsetra

Fra Holsingsetra fortsetter stien forbi setra, over elva og inn i skogen. Stien er godt merket og lett å finne i terrenget.

Terrenget er noe kupert, men greit fremkommelig. Anbefaler bruk av sykkelvesker fremfor henger. Stien er 2,6 km lang og møter grusveg på Østerslettet.

.

3. ETAPPE – 24,5 km: Østerslettet – Mokk Gård – Malså

Fra trillestiens slutt på Østerslettet til Mokk Gård er det 17 kilometer på grus- og asfalt.

Utleiehytta Lustadstua og utgangspunkt for turen til Norges Geografiske Midtpunkt ligger langs vegen.

Fra Mokk går turen videre til Malså; 9 km på grusveg og trillesti.

Adkomst

Det enkleste er å ta toget til Jørstad stasjon (merk at sykkelplass på toget på bestilles og at det er begrensning på to sykler per avgang) og sykle derifra til Brede, og videre opp Imsdalen til vegen tar av til Roktdalen (12 km). Når du ankommer Malså fortsetter du videre 34 kilometer via Stiklestad til Verdal stasjon.

Alternativt kan du ha en bil i hver ende; en ved turens start i Snåsa og en i vegenden ved Høysjøen i Verdal, eller kombinere bil og tog.

Ta kontakt med oss for mer detaljert informasjon om parkeringsmuligheter eller andre tips og råd.

Du vil kanskje også like