Opplev den mektige naturen i randsonen til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Sykle gjennom bjørnen og elgens rike i tre kommuner; Snåsa, Steinkjer og Verdal. Del turen opp i etapper, eller sykle den i ett strekke – du velger!

Innlandsveien gjennom Snåsa – Steinkjer og Verdal på sykkel

Den merka delen av ruta er 49 kilometer. Ankommer du med tog til Jørstad stasjon og fortsetter via Stiklestad til Verdal stasjon er turen på 100 kilometer. Turen gir deg milevis med fine grusveger og 2 godt skilta trillestier.

Underveis er det flere fine overnattingsmuligheter og gode fiskevatn. Overnatting og bespisning må bestilles på forhånd.

1. ETAPPE – 20 km: Roktdalen – Holsingsetra

Følg skilting innover grusvegen i Roktdalen til Holsingsetra.
Holsingsetra har åpen seter i juli og august. Muligheter for servering og
overnatting.
Rett ved Holsingsetra er det 2,6 km trillesti over til grusveg i Ogndal.

2. ETAPPE – 2,6 km: Trillesti fra Holsingsetra

Fra Holsingsetra fortsetter stien forbi setra, over elva og inn i skogen. Stien er godt merket og lett å finne i terrenget.

Terrenget er noe kupert, men greit fremkommelig. Anbefaler bruk av sykkelvesker fremfor henger. Stien er 2,6 km lang og møter grusveg på Østerslettet.

.

3. ETAPPE – 24,5 km: Østerslettet – Mokk Gård – Malså

Fra trillestiens slutt på Østerslettet til Mokk Gård er det 17 kilometer på grus- og asfalt.

Utleiehytta Lustadstua og utgangspunkt for turen til Norges Geografiske Midtpunkt ligger langs vegen.

Fra Mokk går turen videre til Malså; 9 km på grusveg og trillesti.

Adkomst

Det enkleste er å ta toget til Jørstad stasjon og sykle derifra til Brede, og videre opp Imsdalen til vegen tar av til Roktdalen (12 km). Når du ankommer Malså fortsetter du videre 34 kilometer via Stiklestad til Verdal stasjon. Alternativet er å ha en bil i hver ende; en ved turens start i Snåsa og en i vegenden ved Høysjøen i Verdal. Ta kontakt med oss for mer detaljert informasjon om parkeringsmuligheter eller andre tips og råd.

Du vil kanskje også like

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]