Innherred byr på lange slake bakker uten særlig mye trafikk – perfekt for sykkel! Turer fra 2 – 8 mil, med og uten overnatting. Bare en time nord for Trondheim!


View Sykkelruter på Innherred in a larger map

Sykkelturforslag på Innherred

Opplev det beste Norge har å by på i sommer! Planlegg en sykkeltur full av gode matopplevelser, historie og tid til det vikige i livet; tid sammen med de du er glad i. Trenger du hjelp til å planlegge turen, booke overnatting, leie sykkel eller få bagasjen transportert mens du sykler? Ta kontakt med oss på post@visitinnherred.com, så skal vi hjelpe deg til en fantastisk sykkelopplevelse på Innherred.

Borgenfjorden rundt

Enkel – ca 32 km
Flott sykkeltur på 30 km rundt Borgenfjorden i Inderøy/Steinkjer. Ruta slynger seg mellom trønderske gårder og vakkert kulturlandskap, og passerer blant annet Mære kirke, Gjørv Gård, og Gulburet.

Fra Steinkjer til Stiklestad via Den Gyldne Omvei

Middels – ca 70 km
Opplev Den Gyldne Omvei og norgeshistorien fra sykkelsetet. Bruk noen timer eller tre dager på å oppleve trøndersk mat, natur og historie. Bli kjent med Olav Den Hellige og nyt smaken av spennende kortreist mat.

Ytterøya rundt på sykkel

Enkel – ca 27 km
Ytterøya er kjent som Trondheimsfjordens perle og har en rik historie. Lei sykkel på turistkontoret og start turen med ferga fra Levanger sentrum. Turen passer godt for voksne og barn. Veien er ikke veldig bred, men trafikken er liten. Du sykler langs velpleide gårder, dyr som beiter og alltid en flott usikt mot fjorden og fastlandet.

Sykkeltur fra Roktdalen i Snåsa til Malså gruver i Verdal

Opplev den mektige naturen i randsonen til Blåfjella-Skjækerfjella Nasjonalpark. Sykle gjennom bjørnen og elgens rike i tre kommuner; Snåsa, Steinkjer og Verdal. Del turen opp i etapper, eller sykle den i ett strekke – du velger!

Rundtur fra Steinkjer sentrum – Henning rundt

Middels – ca 25 km
Turen kan med fordel startes i sentrum av byen.
Langs ruta ligger Bunadburet på Bjerkem, Oftenåsen utfartsområde, Solheim Rideleir, Hornemannshølen badested, Brandseggfossen og Brandsegg trøndermorene, gravhauger.

Leksdalsvatnet rundt

Krevende – ca 75 km
Turen rundt Leksdalsvatnet kan sykles som en tur, eller den kan sykles som to-tre separate turer. Start turen på turistkontoret hvor det er gratis parkering, utleie av sykler, salg av kart og turveiledning.

Sykkeltur i Straumen

Enkel – ca 7 km
Flott liten sykkeltur i Straumen og omlandet som virkelig byr på det beste av trøndersk kulturlandskap. Ta en avstikker til Øyna og nyt utsikten!

Sykkelturer i Snåsa

I Snåsa er det merket 10 sykkelruter og turbeskrivelsene ligger på ut.no. Turene heter: Gressåmo-ruta, Sørbygda -ruta, Lurudals-ruta, Reinsjø-ruta, Roald-ruta, Andortjønnmoan – ruta, Holsing-ruta, Jørstadelv-ruta, Kjenstad-ruta og Grønnings-ruta.

Sykkel i Lurudalen Snåsa

Nasjonal sykkelrute 1

Nasjonalsykkelrute 1 «Kystruta» går fra Svinesund til Kirkenes og på Innherred går ruta over Meltingen og Inderøy til Steinkjer.

Sykkelutleie og bagasjetransport

Har du ikke sykkel, kan du enkelt leie fra Innherred Turistkontor på Steinkjer. Vi tilbyr også bagasjetransport og vi leverer sykkelen til ønsket startsted.
Les mer om sykkelutleie og bagasjetransport

Du vil kanskje også like