I fjelldalen Vera er de voldsomme Skjækerfjella aldri lagt unna. La oss inspirere deg til å oppdage magiske Vera!

Gjennom hele hennes barndom hadde deres ruvende masser skremt og forhekset henne. De lå så langt borte at man knapt kunne skimte dem, men når aftensolens klare skinn falt på fjellens tagger, trådte de frem i en undelig gjennomsiktig skarphet som kalte på pikens uvanlig livlige fantasi. Da så hun dem; de navnløse skikkelsene som bodde der……

Margit Sandemo

Grenseland

Rundt år 1800 kom det skogfinner til Vera. Handlingen i forestillingen er lagt til 1807. Ole Johnsen, kalt «Brings`n», ryddet seg boplass på Bringsåsen og var en utfordrende mann å leve med. Oles eldste datter Olianna, ser det som sin oppgave å verne mora fra hogg og slag. Men hvem skal passe på henne når Olianna blir kommandert ut som gjeterjente? Og hvordan reagerer brødrene når de oppdager at Anne er både gul og blå? Dette og mye mer får du svar på om du tar turen til vakre Vera og den nydelige utsikten nedover elva helt ned til Veresvatnet.

Bestill billetter på kultar.no

Grenseland er fjerde episode av Veresspelet, og spilles ved utløpet av Strådøla, ved Vera Samfunnshus. Det er ingen forutsetning at publikum har sett tidligere episoder, Grenseland står støtt alene.

Storlunet i Vera - Foto: Foto Aud Lien Sellæg

Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark

Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark er et av landets største villmarksområder og ser ut som vill, utemmet natur. Sannheten er at naturen er et eldgammelt kulturlandskap preget av samisk liv og leven gjennom århundrer.

Det er 3 innfallsporter til nasjonalparken i Vera og Helgådal

Det er 3 mulige innfallsporter til nasjonalparken i Vera og Helgådal

Ørretfiske

For området rundt Veressjøen, selges et eget fiskekort som administreres av Vera fiskestellsområde.

Enkelte av gårdene i Vera leier også ut båt i forbindelse med dette fiskekortet og fiske i Veressjøen. For mere informasjon om tilbudene i Veresområdet, kan du ta kontakt med Rune Olsen på telefon 93 20 89 15.

Elva Helgåa renner ut fra Veresvatnet Denne løper lenger nede i dalen sammen med Tverråa og Skjækra, som til sammen danner Verdalselva.

Veresvatnet Foto Aud Lien Sellæg

Åpen gapahuk

Ved Stortjønna i Vera er det bygget en åpen gapahuk tilrettelagt med sitteplasser, bålplass og toaletter. Det er lett adkost langs en kort og flat gruslagt veg, det er parkering rett i nærheten.. Gapahuken er barnevennlig og et godt utgangspunkt for gode opplevelser!

Reisemål Vera - Innherred

Dragningen mot fjella…

Folk på gårdene hadde alltid snakket lavt om fjellene i det fjerne. Og det var vel egentlig deres ord som hadde skremt henne og vekket hennes fantasi til live…
– Margin Sandemo

Reisemål Vera - Innherred

Turmuligheter

Se oversikt over turmuligheter i Vera på ut.no,
eller klikk deg inn på de 3 turene under

Ørvillhøgda

Kjentmannsmerke nr. 22.Fra parkering før infotavle, følg godt merket sti med skilt og rødmerking helt opp til posten. Det meste av turen går i slakt myrterreng.Den høyeste skogåsen du ser østover er Slettørvillhøgda. Kjentmannsposten ligger noen hundre meter sør for denne høgda. Plate med klippetang

Hitre Seterfjellet

Kjentmannsmerke nr. 24.Denne turen er ikke rødmerket, det er to muligher her (se infotavle). Alt.1 er å følge DNT merket sti til Rerinsmyrhøgda og gå nordover over Klompen 611 moh, vider forbi Klomptjønnin. Derfra 2,5 km til toppen. Alt. 2. Kortere og letter alternativ, 7 km. Fra parkering følg merk

Flyvollen

Kjentmannsmerke nr. 26.Følg fin barklagt sti første delen. Leia går oppover myrene til den gjør en bue mot venstre og ned mot elva. Et annet alternativ er å følge en traktorveg med en gammel vegbom før en kommer til Bringsåsen.

Ørvillhøgda
Hitre Seterfjellet

Noen bilder fra Vera

Flyvollen Vera