På Best Western Tingvold park hotel lager de mat under eget varemerke; TINGVOLDS EGEN. Dette er mat laget fra bunnen av i deres eget kjøkken med masse yrkesstolthet og godt gammelt håndtverk.

NM-GULL

For første gang sendte de i 2019 inn et produkt til bedømming i NM i Kjøttprodukter, og det ble bedømt til GULL. Her kan du lese mer om historien bak både hotellet og maten.

HISTORISK HOTELL

Hovedbygningen på BEST WESTERN Tingvold Park Hotell Steinkjer sto ferdig i 1892 ved siden av skipsteinsettingene man på den tiden trodde var et tingsted. Bygningene har også rommet fengsel før det ble slik vi kjenner det i dag; et hjemmekoselig hotell med fokus på lokal mat.

Les mer om premien; Matreise på Innherred

Tingvolds Egen

Tingvold-kokkene og hotellsjefen, som selv er kokk, har en genuin interesse for mat og matkultur. På Tingvold har kokkene alltid laget mat fra bunnen. Nå har vi bare tatt det et skritt lengre, sier Frode Zachariassen, Hotellsjef på Tingvold.

Kokkene lager nesten all maten som serveres på hotellets frokostbuffet fra bunnen; gammeldags fleskepølse, leverpostei, spekemat og pølser. Både kokkene og direktøren ved hotellet er ganske sikre på at det knapt finnes et hotell i Norge som lager så mye av maten selv.

Bak hvert produkt ligger det timesvis med prøving og feiling for å finne den rette oppskriften. Hotellsjef Frode Zachariassens pappa var pølsemaker, og mange av oppskriftene stammer fra farens tid som pølsemakerlærling eller har blitt til med basis i hans kunnskap.


Vil du kjøpe Tingvolds Egen i butikk?

Ønsker du deg god leverpostei eller fleskepølse til julefrokosten? Da kan du legge turen innom Spar i Steinkjer sentrum eller Spar Dampsaga. Der får du kjøpt leverpostei, fleskepølse og spekepølser. Det er også mulig å kjøpe pølser og leverpostei i resepsjonen på hotellet.

Tingvold Fengsel

Hotellets kjellerstue fra 1892 ble brukt som arrest etter at Steinkjer Politikammer ble bombet i 1940. Lokalet har plass til opptil 36 personer, har originale murvegger, langbord, trebenker og levende som lys gir en helt egen atmosfære.

Les om Tingvold i Steinkjeravisa (abo)

Du vil kanskje også like