Stiklestad – Norgeshistoriens midtpunkt
På Stiklestad formidles historien Slaget på Stiklestad i 1030. På Stiklestad fortelles og oppleves landets viktigste historie hver dag. Billetter til Stiklestadsommer, Spelet om Heilag Olav og overnatting bestilles på nett.
www.visitinnherred.com/stiklestad

Den Gyldne Omvei
Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap, her finner du aktører som tilbyr lokal mat, kunst- og kultur-opplevelser, der både tradisjon og nyskaping er ivaretatt. Opplev Den Gyldne Omvei med gode venner – bestill guidet tur på turistkontoret!
www.visitinnherred.com/den-gyldne-omvei

Saemien Sijte
Samien Sijte er sørsamisk museum og kultursenter i tospråklige Snåsa. Her tas besøkende i mot hele året, i store og små grupper. Kunnskap om sørsamisk kultur og historie, før og nå formidles gjennom ulike vandreutstillinger.
www.saemiensijte.no

Trehusbyen Levanger
Opplev den gamle sjarmerende trehusbebyggelsen i Levanger sentrum. Bygårdene i Levanger sentrum ble bygd etter siste bybrann i 1897 og er godt bevart fram til i dag. De gir trehusbyen sitt særpreg med ulike stilarter som sveitser, ny-gotikk og jugend.
Trehusbyen på youtube

Bølareinen
På en nærmest loddrett bergvegg troner Bølareinen, en av Norges mest kjente helleristninger. Den er en del av et større helleristningsfelt, hvor man i tillegg til Bølareinen, kan se en bjørn, en sjøfugl og en skiløper.

Pic-Up Diner – Vuddudalen
Med jukeboks og skinnbenker i pastellfarger er den amrikaninspirerte direneren som USA på 50-tallet. På menyen står saftige hjemmelagede burgere, club-sandwicher m.m. Samlokalisert med Kortmans Lysfabrikk.
www.visitinnherred.com/amerikansk-diner

Egge museum
På Egge Museum formidles historien helt fra vikingetida og frem til i dag. Her finnes gravhauger, et komplett 1800-talls gårdsanlegg, landbruksutstilling og fylkesmannsgården fra 1919.
www.visitinnherred.com/egge-museum

Munkeby Herberge
Gården ligger ved pilegrimsleden, mellom ruinene av Munkeby Kloseter og det nye Munkeby Mariakloster. De tilbyr overnatting, lokal mat og drikke og gjestefrihet til pilegrimer og andre reisende.
www.visitinnherred.com/Munkeby-herberge

Spettespiret på Letnes
Overnatt i blant fugler og dyr, i ei hytte litt utenom det vanlige i furutrekronene – langt fra hverdagens kjas og mas. Her har du nydelig utsikt over Beitstadfjorden.
www.letnes.wordpress.com

Ytterøya – Trondheimsfjordens perle
Utforsk Ytterøya – Trondheimsfjordens perle. Opplev dyrelivet og det bølgende kulturlandskapet fra sykkelsetet. Sykkel kan leies på turistkontoret.
Ytterøya kan også besøkes med bil.
www.visitinnherred.com/ytteroy

Golf i historiske omgivelser
Kombiner et besøk på 18-hulls banen til Stiklestad Golfklubb med overnatting i historiske omgivelser på Stiklestad Hotell. Golfbanen ligger på en halvøy i Trondheimsfjorden. Book direkte.
www.visitinnherred.com/golf

De Værdalske Befestninger
De Værdalske Befestninger er et av våre mest spektakulere forsvarsanlegg. Via ei festningsløype kan du oppleve fantastisk natur og spennende forsvarshistorie. Festningen er åpen for publikum de fleste søndager i perioden 1. juni til 1. oktober.
www.verdalskebefestninger.no

Grotting på Mokk
Bli med på spennende grottevandring på Mokk. Hva med en svømmetur i en fjellhall under en foss. Vi kan gi dere en opplevelse blant berghaller, sjøer, høye fossefall og trange passasjer – gjerne fullt av vann.
www.visitinnherred.com/mokk-gard

Seterbygda Snåsa
I begynnelsen av juni åpner de første setrene i Snåsa dørene for publikum, og de siste stenger ikke før slutten av august. Gjennom hele sommeren er det mulig å oppleve det helt spesielle seterlivet og smake på ekte seterprodukter på de 21 setrene i Snåsa.
www.snasaseterlag.no

Gjerstadhuset
Barndomshjemmet til «Snåsakaillen» Joralf Gjerstad er åpent for publikum lørdager og søndager mellom 12 og 16 i sommersesongen. Huset er restaurert og fremstår tilnærmet likt slik det så ut gjennom Gjerstad sin oppvekst.
www.snasa.no/gjerstadhuset

Snåsavannet rundt
Snåsavatnet er Norges sjette største innsjø og kan med fordel oppleves fra sykkelsetet. Lei kano på Føllingstua eller båt på Strindmoen, fisk feit ørret, bad og nyt alt Snåsavatnet har å by på. Kanskje ser du sjøormen Kudulla?
www.visitinnherred.com/snasavatnet-rundt

Middelalderkirkene
Den store konsentrasjonen av middelalderkirker vitner om velstanden i regionen på 1100-tallet. Fra Alstadhaug i sør via Stiklestad, Mære, Hustad og Sakshaug i nord. Kontakt turistkontoret for info om åpningstider for sommeren.
www.visitinnherred.com/middelalderkirker

Eventyrlig seilas på Trondheimsfjorden  
Bli med seildampskipet Hansteen på en eventyrlig seilas på Trondheims-fjorden i august. Smak lokal mat, se landskapet og hør gode historier. Opplev arrangementene på hvert anløpssted sammen med gode venner.
Mer informasjon

Nils Aas Kunstverksted
Nils Aas (1933 –2004) regnes som en av Norges mest betydningsfulle billedhuggere. Nils Aas Kunstverksted ligger i Straumen sentrum på Inderøy, hvor han vokste opp. Permanent utstilling med kunst av Nils Aas som inkluderer verkene Bauta og Syklus og skiftende utstillinger med norsk samtidskunst.
www.nils-aas-kunstverksted.no

Steinkjer Kirke og Jakob Weidemann
Jakob Weidemann (1923-2001) regnes som en av de viktigste kunstnerenen innen norsk modernisme på 1950-tallet. Utsmykkingen av Steinkjer Kirke er hans hovedverk. Weidemanns glassmalerien er også utstilt i Steinkjer Rådhus.
www.visitinnherred.com/steinkjer-kirke

Blåfjella/Skjækerfjella nasjonalpark
Blåfjella/Skjækerfjella Nasjonalparker en av de største nasjonalparkene i Norge, med et allsidig landskap fra skogarealer med urskog til høyfjell og steinur. Gå inn i Nasjonalparken fra Steinkjer, Verdal og Snåsa.
www.nasjonalparken.no

Falstadsenteret
“SS Strafgenfangenenlager Falstad” var den neste største fangeleiren i Norge. Falstadsenteret er i dag et nasjonalt undervisnings- og dokumentasjonssenter med gripende utstillinger. Opplev krigshistorien gjennom gjennom lyd og bilder.
http://falstadsenteret.no
Book guidet byvandring med Levangervert på post@visitinnherred.com