Det er mye spennende aktiviteter og opplevelser å velge mellom på Innherred. Vi har samlet 20 spennende aktiviteter for hele familien.

Stiklestad – Norgeshistoriens midtpunkt

På Stiklestad formidles historien Slaget på Stiklestad i 1030. På Stiklestad fortelles og oppleves landets viktigste historie hver dag. Billetter til Stiklestadsommer, Spelet om Heilag Olav og overnatting bestilles på nett.

Den Gyldne Omvei

Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap, her finner du aktører som tilbyr lokal mat, kunst- og kultur-opplevelser, der både tradisjon og nyskaping er ivaretatt. Opplev Den Gyldne Omvei med gode venner – bestill guidet tur på turistkontoret!

Saemien Sijte – Flytter inn i nytt bygg i juni 2022

Samien Sijte er sørsamisk museum og kultursenter i tospråklige Snåsa. Her tas besøkende i mot hele året, i store og små grupper. Kunnskap om sørsamisk kultur og historie, før og nå formidles gjennom ulike vandreutstillinger.

Falstadsenteret

Krigsminnested, menneskerettighetssenter og museum i den tidligere fangeleiren på Ekne i Levanger. Et besøk på senteret og i Falstadskogen er en sterk personlig opplevelse.

Bølareinen

På en nærmest loddrett bergvegg troner Bølareinen, en av Norges mest kjente helleristninger. Den er en del av et større helleristningsfelt, hvor man i tillegg til Bølareinen, kan se en bjørn, en sjøfugl og en skiløper «Bølamann».

Trehusbyen Levanger

Opplev den gamle sjarmerende trehusbebyggelsen i Levanger sentrum. Bygårdene i Levanger sentrum ble bygd etter siste bybrann i 1897 og er godt bevart fram til i dag. De gir trehusbyen sitt særpreg med ulike stilarter som sveitser, ny-gotikk og jugend. Bestill guidet byvandring hos Visit Innherred.

Egge museum

På Egge Museum formidles historien helt fra vikingetida og frem til i dag. Her finnes gravhauger, et komplett 1800-talls gårdsanlegg, landbruksutstilling og fylkesmannsgården fra 1919.

Munkeby Herberge

Gården ligger ved pilegrimsleden, mellom ruinene av Munkeby Kloseter og det nye Munkeby Mariakloster. De tilbyr overnatting, lokal mat og drikke og gjestefrihet til pilegrimer og andre reisende.

Øyna Kulturlandskapshotell

Oppleve Norges første kulturlandskapshotell. 16 rom og 2 suiter vokser seg ut av bakken med et vakkert skue utover det vakre kulturlandskapet som kjennetegner Inderøy og Innherred.

Ytterøya – Trondheimsfjordens perle

Opplev dyrelivet og det bølgende kulturlandskapet fra sykkelsetet. Sykkel kan leies på turistkontoret i Steinkjer og Inderøy. Ytterøya kan selvfølgelig også besøkes med bil.

Kanotur på Ogna – padle i Jens Kvernmo sitt rike

Du padler fra Hyllbrua til Støa på en rolig elv som byr på flotte natur. Kanoturen passer for familie og venner på tur og er kåret til en av de 5 beste kanoturene i landet av Nationen i 2020.

Seterbygda Snåsa

I begynnelsen av juni åpner de første setrene i Snåsa dørene for publikum, og de siste stenger ikke før slutten av august. Gjennom hele sommeren er det mulig å oppleve det helt spesielle seterlivet og smake på ekte seterprodukter på de mange setrene i Snåsa.

Garveriet Kafe og Gjenbruk

Sesongåpen Kafe og Gjenbruksbutikk med kunstutstillinger som ligger i nydelige i Viosen på Snåsa, helt i enden av Snåsavatnet. Her finner du autensitet og god atmosfære!

Opplev Snåsavatnet

Snåsavatnet er Norges sjette største innsjø og kan med fordel oppleves fra sykkelsetet. Lei kano på Føllingstua eller båt på Oldernæs Strandcamp, fisk feit ørret, bad og nyt alt Snåsavatnet har å by på. Kanskje ser du sjøormen Kudulla?

Middelalderkirkene

Den store konsentrasjonen av middelalderkirker vitner om velstanden i regionen på 1100-tallet. Fra Alstadhaug i sør via Stiklestad, Mære, Hustad og Gamle Sakshaug i nord. Kontakt turistkontoret for info om åpningstider for sommeren.

Pick-Up Kafe – Vuddu Valley

Med jukeboks og skinnbenker in pastellfarger er den amerikanskinspirerte dineren som USA på 50-tallet. På menyen står saftige hjemmelagde burgere, clubsandwicher med mere.
Samlokalisert med Norges eldste lysbakrikk – Kortmans Lysfabrikk.

Nils Aas Kunstverksted

Nils Aas (1933 –2004) regnes som en av Norges mest betydningsfulle billedhuggere. Nils Aas Kunstverksted ligger i Straumen sentrum på Inderøy, hvor han vokste opp. Permanent utstilling med kunst av Nils Aas som inkluderer verkene Bauta og Syklus og skiftende utstillinger med norsk samtidskunst.

Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark

Blåfjella-Skjækerfjella Nasjonalparker en av de største nasjonalparkene i Norge, med et allsidig landskap fra skogarealer med urskog til høyfjell og steinur. Innfallsporter i Steinkjer, Verdal og Snåsa.

Spennende stopp langs FV 72 i Verdal

Langs FV 72, Jamtlandsvegen, er det mange minnesmerker og flere flotte turmål. Det store antallet av bautaer og steiner viser betydningen veistrekningen mellom Norge og Sverige har hatt gjennom alle tider.

Oftenåsen og verdens største hagestol

Verdens største hagestol troner over Steinkjer fra toppen av Oftenåsen, med panoramautsikt over Steinkjer by og fjorden. Flotte turstier til toppen i området.

Aktive og mangfoldige Innherred

Du vil kansje også like