Det er mye spennende aktiviteter og opplevelser å velge mellom på Innherred. Vi har samlet 20 spennende aktiviteter for hele familien.

Topp 20 på Innherred i 2023

Vikinghistorie på Stiklestad – Norgeshistoriens midtpunkt

Slipp barna løs, det er vikingtid! La barna løpe i vikingenes fotspor, leke
på vikingvis og delta på leikeslaget. Gamle sagn og myter om vikinghelter og skurker formidles på barnlig vis i autentiske omgivelser.

Den Gyldne Omvei feirer 25 år

I 25 år har du kunnet nyte og oppleve noe av det beste Norge har å by på av lokalmat, kunst og kultur med tradisjon og moderne vri. Overnatting utenom det vanlige gir rom for hvilepuls og avslapning. Jubileet markeres med 25 arrangementer gjennom året.

Saemien Sijte – Sørsamisk museum og kultursenter

Bli med på en reise i sørsamisk kultur og historie. Nyt samisk mat i kafeen, besøk utstillingene og få innblikk i historien og tradisjonene. Opplev atmosfæren i gamma, historiefortelling og konserter. I museumsbutikken finner du samisk litteratur, håndverk og gaveartikler.

Kommandantboligen på Falstad

Kommandantboligen ble bygget av krigsfanger under 2. verdenskrig.
I dag ønskes du velkommen til refleksjon,diskusjon og utstillingen “Maktens Ansikter” om overmakt, avmakt og motmakt i SS Strafgefangenenlager Falstad.

Weidemann – 100 år i 2023

Jakob Weidemann var en foregangsperson for abstrakte malerier i Norge.
Weidemanns kunst er inspirert av naturen og fargen blå er sentral. Han utsmykket Steinkjer kirke med altertavle og store glassmalerier. De originale glassmaleriene står utstilt i Steinkjer rådhus. Ny utstilling er planlagt i nye Steinkjer Kulturhus.

Nils Aas Kunstverksted

Nils Aas (1933 –2004) regnes som en av Norges mest betydningsfulle billedhuggere. Nils Aas Kunstverksted ligger i Straumen på Inderøy. Permanent utstilling med kunst av Nils Aas, skiftende utstillinger med norsk samtidskunst og i 2023 jubileumsutstillinger gjennom året.

Trehusbyen Levanger

Bygårdene i Levanger sentrum ble bygd etter bybrannen i 1897 og er godt bevart. Her ser du stilarter som sveitsisk,nygotisk og jugend. Bli kjent med historien til de som bygde og bodde i byen, rusle gatelangs, besøk et galleri og kos deg med god mat.

Ytterøya rundt på sykkel

Opplev Trondheimsfjordens perle fra sykkelsetet. Sykle forbi tradisjonsrike gårdstun, historiske minnesmerker,helleristninger og andre fornminner. Spis god mat og la øypulsen komme. Sykkel kan leies hos Innherred turistkontor og på Ytterøy (el-sykler).

Grøningen – porten til fjellet

Lei kano, fisk knallfin ørret og røye eller legg ut på tur inn i Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. Veien fra Snåsa til Grøningen har god standard. Stor parkeringsplass ved vatnet. Enkel adkomst til utleiehytte og nasjonalparken. De eventyrlystne kan legge turen til fjellgården Holden (14 km).

Garveriet Kafe og Gjenbruk

De gamle bygningene i Viosen har røtter fra tida da dampbåten la til kai og Snåsavatnet var livsnerven i bygda. Det gamle garveriet har gjenoppstått og byr god atmosfære og skravlesnurr ved Snåsavatnet. Det er kort avstand til Saemien Sijte og Snåsa sentrum.

Skjækerfossen i Verdal

Den 15 m høye Skjækerfossen er et storslått syn når vannet fra Helgåa fosser ned over berga. Sommerstid er det en yndet badeplass. Det er knyttet mye historie til området; bl.a gruvedrift og arrestasjonen av Henry Rinnan under 2.  verdenskrig. På informasjonstavlene ved fossen kan du lese mer.

Troneshalvøya i Verdal

Unik overnatting, mengder av kulturminner og en golfbane helt i toppsjiktet er bare noe av det Troneshalvøya har å by på. Et rikt stinett for sykkel- og fotturer, storslått utsikt over Trondheimsfjorden og et internasjonalt viktig fuglefredningsområde gjør Troneshalvøya til et punkt på din “bucket liste”.

Øyna Kulturlandskapshotell

Med panoramautsikt fra toppen av Inderøy ligger Øyna Kulturlanskapshotell,
et av de beste hotellene i Europa (Fodor Travel 2021, 2022 og 2023). Den unike arkitekturen, utsikten, skybaren og restauranten setter rammene for en storslått opplevelse.

Kanotur på Ogna

Padle inn i solnedgangen med Skjækerfjella som storslåtte kulisser. Du padler fra Hyllbrua til Støa, et rolig elvestrekke som passer for barnefamilier og venner på tur. Kåret til en av de 5 beste kanoturene i landet av Nationen i 2020.

Pilegrimsvandring – St. Olavsleden

I sporene til Olav den hellige kan du koble deg av storsammfunnet. Du vandrer i storslått natur, langs spor av tusenårig historie mens du opplever hvile,  refleksjon og fred i sinnet. St. Olavsleden kan gås i etapper på ca 20 km med koselig overnatting, god mat og opplevelser underveis.

Bukkhaugen  – 2 km en vei

Med vakker utsikt fra toppen og selskap av sjarmerende figurer langs stien, er Bukkhaugen et av de flotteste turmålene på Innherred. Gruslagt sti og flere rasteplasser gjør turen utmerket for barnefamilier. Uten barn bestiger du toppen på ca 30 minutter.

Les turbesvkirvelse på ut.no ved å klikke på bildet

Oftenåsen og verdens største hagestol

Verdens største hagestol pryder Steinkjers byfjell; Oftenåsen. Turen opp ledsages du av tusser og troll og andre fantasifigurer. Utsikten over byen og fjorden er slående vakker. Oftenåsen er et populært utfartsområde med et stort nettverk av stier.

Bølareinen Helleristninger

For ca 6000 år siden satt en veidemann og risset en rein i berget ved Bøla. Siden den gang har alle som besøker Bøla kunnet bivåne de verdenskjente helleristningene. Bøla er grenselandet mellom fortid og nåtid og mellom tre ulike kulturer. Kanskje også mellom eventyr og virkelighet?

VILLMARKSRUTA PÅ 2 HJUL

Langs gamle ferdelsårer fra Grong til Stiklestad, gjennom villmark og seterdaler kan du oppdage utilgjengelige perler fra sykkelsetet. Turen bringer deg tett på naturen og historien.

Tilpass dagsetapper etter egen form og tilgjengelig overnatting langs ruta.

KULTURSTIEN FRA GULBURET (ca 30 km)

Kulturstien snor seg langs fjorden fra Gulburet ved Børgin til Skarnsundet. Den gamle ferdselsårens historie presenteres på infotavler underveis. Del turen opp i etapper med god mat og overnatting underveis. Vi møter deg med sykkel for enkel retur til Straumen.

Aktive og mangfoldige Innherred

Du vil kansje også like