Topptur betyr ikke nødvendigvis timeslange turer i heftig terreng. Det kan også være en kjapp avstikker fra bilveg med flott utsikt. Innherred har begge deler!

Ta en Topptur på Innherred!

Topptur kan være være både kort og lang, vi har satt sammen en oversikt over flere toppturforslag på Innherred i Trøndelag. klikk på bilde eller overskrift for å komme til kart og turbeskrivelse på ut.no

Kjøp turkartene du trenger i webshoppen vår

Hårskallen

Topptur til Hårskallen og Skalltjønna

Hårskallen og Skalltjønna

Gradering: enkel – Lengde: 5 km tur/retur
Enkel topptur med fantastisk utsikt i Levanger. Tørre fine områder med flere merka stier innover fjellet fra toppen av Hårskallen. Flott både sommer og vinter. Servering på Skallstuggu ved parkeringen på søndager. Muligheter for guiding og leie av sykkel samt overnatting for grupper.
Nærmeste overnattingssted: Skallstuggu

Oftenåsen

Oftenåsen Foto: Espen Andre Wåde

Oftenåsen – Foto: Espen Andre Wåde

Gradering: Middels – Lengde: Rundtur: 4,6 km
Oftenåsen med peilehytta er et naturlig utfartsted i Steinkjer. På toppen ligger Peilehytta med servering (søndager 11-15) og verdens største hagestol. Utsikten fra toppen er fantastisk!
Nærmeste overnattingssted: Quality Hotel Grand, Steinkjer

Bokkhaugen

Bukkhaugen Foto: Steinkjerfotografen

Bukkhaugen Foto: Steinkjerfotografen

Gradering: Enkel – Lengde: 4 km tur/retur
Innherreds flotteste utsikt får du på toppen av Bokkhaugen i Levanger. Stien er lett å gå, gruslagt og godt tilrettelagt også for barnevogn. Jevn stigning hele vegen. Gapahuk, bålplass og utedo på toppen.
Nærmeste overnattingssted: Thon Hotel Backlund/Laberget Leirsted

Olstoln

Olstoln topptur inderøy

Olstoln med utsikt over fjorden

Gradering: Middels – Lengde: 5,2 km
Utsikten fra Olstolen er fantastisk – man ser utover store deler av fjorden og omland. Turen går langs en fin traktorsti. Bratt sti siste 200 meter. Sagnomsust topp med røtter i vikinghistorien og historien om Olav den Hellige.
Nærmeste overnattingssted: Koa Camping

Marsteinsvola

Marsteinsvola

Marsteinsvola – ca 10 mil utsikt utover fjorden

Gradering: Middels – Lengde: 8,6 km tur/retur
Toppen grenser mellom Inderøy, Steinkjer og Verdal – og kan derfor by på god utsikt til samtlige kommuner og langt utover Trondheimsjorden! Det er flere veier opp til toppen, vi anbefaler å parkere ved Raudflovatnet på Røra-siden.
Nærmeste overnattingssted: Koa Camping

Skjækerhatten

Skjækerhatten – Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark

Gradering: Krevende – Lengde: 36 km tur/retur
Skjækerhatten er kommunetopp i Snåsa og den høyeste toppen i Skjækerfjella på 1139 moh. Et populært turmål sommer som vinter. Toppen ligger langt fra vei og er ikke umulig, men krevende å nå på en dagstur. Vi anbefaler en overnatting hver vei i Lågvassbu, og gratis fiske i Lågvatnet og Skjækervatnet.
Nærmeste overnattingssted: Lustadstu

Hermannssnasa

Hermannssnasa

Foto: Ingolf Zeiner Petersen

Gradering: Krevende – Lengde: 20 km tur/retur
Fra toppen er det fantastisk utsikt helt til Sylan, Skjækerfjella og svenske Skäckerfjäll. Stien er ikke merket, men stedvis tydelig i terrenget. Kart, kompass og ekstra klær helt nødvendig. Terrenget er bløtt, gode fjellsko helt nødvendig. Turen innebærer kryssing av elver.
Nærmeste overnattingsted: Retreathytta på Auskin

Jønnemsklumpen

jønnemsklumpen

Jønnemsklumpen i Beitstad

Gradering: Middels – Lengde: 10,5 km tur/retur
Det høyeste punktet i Beitstad, 530 moh. Turen er myrlendt. Siste del til topps er bratt og etterhvert snaufjell. Fra toppen er det fantastisk utsikt over Beitstad og omland.
Nærmeste overnattingssted: Yttervik Gård

Stokkvola

Stokkvola - Foto: Birger Mossing

Stokkvola – Foto: Birger Mossing

Gradering: Enkel – Lengde: 4,4 km
Stien til Stokkvola er en gruslagt sti i flott terreng. Stien starter ved Møssingdalen Skisenter i Åsen og slynger seg gjennom fjellterrenget til toppen av Stokkvola hvor det er fantastisk utsikt. Enkel topptur.
Nærmeste overnattigssted: Laberget Leirsted

Persgårdshalla

Persgårdshalla Stod

Persgårdshalla

Gradering: Middels – Lengde: 2 km tur/retur
Turen starter ved Gusthaugen i Stod. Vakker utsikt mot Steinkjer og Snåsavatnet. Godt opparbeidet sti fra foten av Persgårdshalla. Flott rasteplass på toppen med stor gapahuk, bålplass og toalett. Kan gås som en liten rundtur med alternativ trase ned igjen.
Nærmeste overnattingssted: Føllingstua Camping

Kjøp turkartene du trenger i webshoppen vår

Ønsker du hjelp til å planlegge en topp turhelg på Innherred? Ta kontakt med oss og vi hjelper deg med å skreddersy en flott opplevelse!

Center map
Traffic
Bicycling
Transit