Topptur betyr ikke nødvendigvis timeslange turer i heftig terreng. Det kan også være en kjapp avstikker fra bilveg med flott utsikt. Innherred har begge deler!

Ta en Topptur på Innherred!

Topptur kan være være både kort og lang og vi har satt sammen en oversikt over flere toppturforslag på Innherred i Trøndelag.

Under har vi satt sammen noen av de flotteste toppturene Innherred har å by på, og sortert dem etter vanskelighetsgrad. Alle turbeskrivelser ligger på ut.no (nett og app), som gjør det lett for deg å finne frem underveis og å planlegge turen hjemmefra.

Skjækerhatten

Gradering: Krevende – Lengde: 36 km tur/retur

Skjækerhatten

Skjækerhatten er kommunetopp i Snåsa og den høyeste toppen i Skjækerfjella på 1139 moh. Et populært turmål sommer som vinter. Toppen ligger langt fra vei og er ikke umulig, men krevende å nå på en dagstur.

Vi anbefaler en overnatting hver vei i en av fjellhyttene, turen er for lang å gå uten overnatting. Det er gratis fiske i Lågvatnet og Skjækervatnet.
Turbeskrivelse på ut.no.

Ovarnatting i nærheten og i fjellet

Hermannssnasa

Gradering: Krevende – Lengde: 20 km tur/retur

Topptur Hermannssnasa

Fra toppen er det fantastisk utsikt helt til Sylan, Skjækerfjella og svenske Skäckerfjäll. Stien er ikke merket, men stedvis tydelig i terrenget. Kart, kompass og ekstra klær helt nødvendig. Terrenget er bløtt, gode fjellsko helt nødvendig. Turen innebærer kryssing av elver. Turbeskrivelse på ut.no.

Nærmeste overnattingsted: 

Andorfjellet

Gradering: Middels – Lengde: 4,8 km en veg

Andorfjellet

Andorfjellet ligger i Storåsen og er omgitt av lavland på alle kanter. Fjellet har en karakteristisk halvkuleform og det er lett å se fjellet når du er i Snåsa. Turen starter ved Ålmoseteren og går til toppen av Andorfjellet, 847 moh. Dette er en tur som hele familien kan være med på. Turen er ca 4,5 km lang og de første 2,5 km går i skogen.
Totalt er det en stigning på 575 høydemeter.
Turbeskrivelse på ut.no.

Nærmeste overnattingssted:

Follaheia

Gradering: Middels – Lengde: 3 km én veg

Follaheia 644 moh

Fra Follaheia har man fantastisk utsikt over hele Innherred!
Turen starter fra parkeringsplass øverst i et lite boligfelt i Follafoss, og følger tydelig sti hele vegen til toppen. Ved starten av stien må man passere under rørgaten. Turbeskrivelse på ut.no.

Nærmeste overnattingssted:

Jønnemsklumpen

Gradering: Middels – Lengde: 5,4 km tur/retur

Det høyeste punktet i Beitstad, 530 moh. Turen er myrlendt. Siste del til topps er bratt og etter hvert snaufjell. Fra toppen er det fantastisk utsikt over Beitstad og omland. Turbeskrivelse på ut.no. 

Nærmeste overnattingssted:

Olstolen

Gradering: Middels – Lengde: 5,2 km

Olstoln topptur inderøy

Utsikten fra Olstolen er fantastisk – man ser utover store deler av fjorden og omland. Turen går langs en fin traktorsti. Bratt sti siste 200 meter. Sagnomsust topp med røtter i vikinghistorien og historien om Olav den Hellige. Turbeskrivelse på ut.no. 

Nærmeste overnattingssted:

Hårskallen

Gradering: Middels – Lengde: 5 km tur/retur

Turmuligheter på Innherred Hårskallen Levanger - Foto Skallstuggu

Enkel topptur med fantastisk utsikt i Levanger. Tørre fine områder med flere merka stier innover fjellet fra toppen av Hårskallen. Flott både sommer og vinter. Turbeskrivelse på ut.no 

Nærmeste overnattingssted:

Oftenåsen

Gradering: Enkel – Lengde: Rundtur: 4,6 km

Oftenåsen - Foto Tor Morten Krogstad

Oftenåsen med peilehytta er et naturlig utfartsted i Steinkjer. På toppen ligger Peilehytta med servering (søndager 11-15) og verdens største hagestol. Utsikten fra toppen er fantastisk! Turbeskrivelse på ut.no

Nærmeste overnattingssted:

Tupptur

Gradering: Enkel – Lengde: 2,8 km én veg

Tupptur Tynestangen

Turen er lett å gå og du går i variert terreng med både skog, stein og kulturlandskap. På tuppen får du nydelig utsikt utover Snåsavatnet, Norges 6. største innsjø. Liker du å fiske kan du godt ta med fiskestangen for å fiske litt underveis og på tuppen. Du passerer også strender hvor det er fint å bade og en grav fra brosjealderen.
Turbeskrivelse på ut.no.

Nærmeste overnattingssted:

Bukkhaugen

Gradering: Enkel – Lengde: 4 km tur/retur

Bokkhaugen - Bukkhaugen i Levanger. Foto: Steinkjerfotografen

Innherreds flotteste utsikt får du på toppen av Bokkhaugen i Levanger. Stien er lett å gå, gruslagt og godt tilrettelagt også for barnevogn. Jevn stigning hele vegen. Gapahuk, bålplass og utedo på toppen. Turbeskrivelse på ut.no.

Nærmeste overnattingssted:

Stokkvola

Gradering: Enkel – Lengde: 4,4 km

Stokkvola - Foto: Birger Mossing

Stien til Stokkvola er en gruslagt sti i flott terreng. Stien starter ved Møssingdalen Skisenter i Åsen og slynger seg gjennom fjellterrenget til toppen av Stokkvola hvor det er fantastisk utsikt. Enkel topptur. Turbeskrivelse på ut.no.

Nærmeste overnattigssted:

Persgårdshalla

Gradering: Enkel – Lengde: 2 km tur/retur

Turen starter ved Gusthaugen i Stod. Vakker utsikt mot Steinkjer og Snåsavatnet. Godt opparbeidet sti fra foten av Persgårdshalla. Flott rasteplass på toppen med stor gapahuk, bålplass og toalett. Kan gås som en liten rundtur med alternativ trase ned igjen. Turbeskrivelse på ut.no. 

Nærmeste overnattingssted:

Hjelp til planlegging av tur

Ønsker du hjelp til å planlegge en topp turhelg på Innherred? Ta kontakt med oss og vi hjelper deg med å skreddersy en flott opplevelse!
Tel: 74 40 17 16
E-post: post@visitinnherred.com

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE:

Center map
Traffic
Bicycling
Transit