Topptur betyr ikke nødvendigvis timeslange turer i heftig terreng. Det kan også være en kjapp avstikker fra bilveg med flott utsikt. Innherred har begge deler!

Ta en Topptur på Innherred!

Topptur kan være være både kort og lang og vi har satt sammen en oversikt over flere toppturforslag på Innherred i Trøndelag.

Hårskallen

Gradering: enkel – Lengde: 5 km tur/retur
Enkel topptur med fantastisk utsikt i Levanger. Tørre fine områder med flere merka stier innover fjellet fra toppen av Hårskallen. Flott både sommer og vinter. Turbeskrivelse på ut.no 
Nærmeste overnattingssted: Skallstuggu

Turmuligheter på Innherred Hårskallen Levanger - Foto Skallstuggu

Oftenåsen

Gradering: Middels – Lengde: Rundtur: 4,6 km
Oftenåsen med peilehytta er et naturlig utfartsted i Steinkjer. På toppen ligger Peilehytta med servering (søndager 11-15) og verdens største hagestol. Utsikten fra toppen er fantastisk! Turbeskrivelse på ut.no
Nærmeste overnattingssted:
Quality Hotel Grand, Steinkjer

Oftenåsen - Foto Tor Morten Krogstad

Bokkhaugen

Gradering: Enkel – Lengde: 4 km tur/retur
Innherreds flotteste utsikt får du på toppen av Bokkhaugen i Levanger. Stien er lett å gå, gruslagt og godt tilrettelagt også for barnevogn. Jevn stigning hele vegen. Gapahuk, bålplass og utedo på toppen. Turbeskrivelse på ut.no.
Nærmeste overnattingssted: Thon Hotel Backlund

Bokkhaugen - Bukkhaugen i Levanger. Foto: Steinkjerfotografen

Olstolen

Gradering: Middels – Lengde: 5,2 km
Utsikten fra Olstolen er fantastisk – man ser utover store deler av fjorden og omland. Turen går langs en fin traktorsti. Bratt sti siste 200 meter. Sagnomsust topp med røtter i vikinghistorien og historien om Olav den Hellige. Turbeskrivelse på ut.no. 
Nærmeste overnattingssted:
Koa Camping

Olstoln topptur inderøy

Marsteinsvola

Gradering: Middels – Lengde: 8,6 km tur/retur
Toppen grenser mellom Inderøy, Steinkjer og Verdal – og kan derfor by på god utsikt til samtlige kommuner og langt utover Trondheimsjorden! Det er flere veier opp til toppen, vi anbefaler å parkere ved Raudflovatnet på Røra-siden.
Turbeskrivelse på ut.no.
Nærmeste overnattingssted:
Koa Camping

Skjækerhatten

Gradering: Krevende – Lengde: 36 km tur/retur
Skjækerhatten er kommunetopp i Snåsa og den høyeste toppen i Skjækerfjella på 1139 moh. Et populært turmål sommer som vinter. Toppen ligger langt fra vei og er ikke umulig, men krevende å nå på en dagstur. Vi anbefaler en overnatting hver vei i Skjækerosstu eller Skjækerhytta. Det er gratis fiske i Lågvatnet og Skjækervatnet.
Turbeskrivelse på ut.no.

Skjækerhatten

Hermannssnasa

Gradering: Krevende – Lengde: 20 km tur/retur
Fra toppen er det fantastisk utsikt helt til Sylan, Skjækerfjella og svenske Skäckerfjäll. Stien er ikke merket, men stedvis tydelig i terrenget. Kart, kompass og ekstra klær helt nødvendig. Terrenget er bløtt, gode fjellsko helt nødvendig. Turen innebærer kryssing av elver. Turbeskrivelse på ut.no.
Nærmeste overnattingsted: Østnes Camping

Hermannssnasa

Jønnemsklumpen

Gradering: Middels – Lengde: 5,4 km tur/retur
Det høyeste punktet i Beitstad, 530 moh. Turen er myrlendt. Siste del til topps er bratt og etter hvert snaufjell. Fra toppen er det fantastisk utsikt over Beitstad og omland. Turbeskrivelse på ut.no. 
Nærmeste overnattingssted: Yttervik Gård

jønnemsklumpen

Stokkvola

Gradering: Enkel – Lengde: 4,4 km
Stien til Stokkvola er en gruslagt sti i flott terreng. Stien starter ved Møssingdalen Skisenter i Åsen og slynger seg gjennom fjellterrenget til toppen av Stokkvola hvor det er fantastisk utsikt. Enkel topptur. Turbeskrivelse på ut.no. 
Nærmeste overnattigssted: Thon Hotel Backlund 

Stokkvola - Foto: Birger Mossing

Persgårdshalla

Gradering: Middels – Lengde: 2 km tur/retur
Turen starter ved Gusthaugen i Stod. Vakker utsikt mot Steinkjer og Snåsavatnet. Godt opparbeidet sti fra foten av Persgårdshalla. Flott rasteplass på toppen med stor gapahuk, bålplass og toalett. Kan gås som en liten rundtur med alternativ trase ned igjen. Turbeskrivelse på ut.no. 
Nærmeste overnattingssted: Føllingstua Camping

Persgårdshalla Stod

Hjelp til planlegging av tur

Ønsker du hjelp til å planlegge en topp turhelg på Innherred? Ta kontakt med oss og vi hjelper deg med å skreddersy en flott opplevelse!
Tel: 74 40 17 16
E-post: post@visitinnherred.com

Kjøp de turkartene du trenger i webshoppen.

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE:

Center map
Traffic
Bicycling
Transit