Levanger sentrum kom på plass så tidlig som på 1500-tallet da Jämtene fra Sverige trakk hit for å bytte varer med Trønderne. Man kan si at hovedtrekkene i Levangers historie forteller om utstrakt handelsvirksomhet.

Levanger Kommune ligger på Innherred i Nord-Trøndelag, knapt en time nord for Trondheim.

Bygårdene i Levanger sentrum ble bygd etter siste bybrann i 1897 og er godt bevart fram til i dag. De gir trehusbyen sitt særpreg med ulike stilarter som sveitser, ny-gotikk og jugend. Sykehuset Levanger ble bygget og tatt i bruk i 1843.

Levanger er en del av Cittaslow nettverket som du kan lese mer om i her

Det er, ved siden av Norske Skog, en av de største arbeidsplassene i Levanger. Etter at byen fikk lærerskole rundt forrige århundreskifte har byen utviklet seg til å bli den største skolebyen i fylket, med bl.a. helsefag, realfag og idrettsfag på høgskolenivå. Levanger er landets 4. største landbrukskommune. Nyt kulturlandskapet langs en av mange gode gang- og sykkelveier.

Gatenettet i sentrum ligger helt ned mot idylliske Levangersundet, som har en meget populær gjestebrygge g Sjøparken som innbyr til ro og avslapning. I sentrum ligger også Levanger bibliotek som foruten bøker også huser utstillinger av lokale kunstnere. Trivselen bokstavelig talt blomstrer med restauranter, gallerier og for andre gang på få år er Levanger kåret til Norges blomsterby i klassen for småbyer.

Center map
Traffic
Bicycling
Transit