Fredag 12.aug og lørdag 13.aug kan du bli med når SDS Hansteen går fra kai i Trondheim og starter på en to dagers sjøreise på indre Trondheimsfjorden. Det er Trøndersk Matfestival – et sted nær deg i regionen så dette blir en sjøreise med fokus på god mat og flotte omgivelser.

Bli med på en 2 dagers reise på fjorden eller velg bare en dag – det er opp til deg. Nedenunder finner du link til hvor du kan booke din opplevelse og så kan du lese om programmet under der. Vi håper å se deg ombord SDS Hansteen!

2 dagers seilas: Trøndersk Matfestival - et sted nær deg på fjorden

Besøk av landets eneste kombinerte damp- og seilbåt

Fra 2150,-

Dag 1: Trondheim - Ekne: Trøndersk Matfestival - et sted nær deg på fjorden

Hansteen Trond Skjelvan Foto Visit Innherred

Fra 965,-

Dag 2 Ekne - Hylla: Trøndersk Matfestival - et sted nær deg på fjorden

Damp-og seilbåten "Hansteen" fra 1866

Fra 1185,-

Dag 1 fredag 12.aug: Trondheim – Ekne
10.00    Avreise Trondheim

Om bord under hele seilasen er det guide som forteller om hva dere ser og om båten. Dere får også servert vaffel wrap fra God mat lokalt. Pris

14.30    Ankomst Ekne
Når dere kommer til Ekne går dere til Falstadsenteret.
Falstadsenteret ligger i et særegent historisk landskap på Ekne. Falstadsenteret er et minnested og nasjonalt senter for andre verdenskrigs fangehistorie og menneskerettigheter. Den tidligere tyske fangeleiren SS Strafgefangenenlager Falstad var den nest største fangeleiren i Norge under 2.verdenskrig. I dag er Falstadsenteret et minnested og senter for menneskerettigheter. Her får dere omvisning, middag og overnatting hvis ønskelig. Pris på omvisning og middag: 395 kr

Det er 1,6 km å gå fra Ekne Småbåthavn til Falstadsenteret.

Dag 2 lørdag 13.aug: Ekne – Framverran
08.00    Avreise Ekne

10.30    Ankomst Venneshamn/ Framverran
I Framverran er det Framverrandåggån og det er fiskekonkurranse og liv på brygga.

12.00 – 13.30    Lunsj hos Landhandelsmuseet
i går et kort stykke fra Venneshamn til Landhandelsmuseet.
På Landhandelmuseet får dere servert brød og modna ost til lunsj. Ferskt Brød og Modna Ost baserer seg på steking og varming i deres egen steinovn i den gamle ostekjelleren fra slutten av 1800-tallet da det var meieri i Venneshamn. Dere får servert surdeigsbrød basert på mjøl fra gamle kornsorter som spelt levert av Gullimunn, Granstubbost fra Gangstad Gårdsysteri, Ost fra Munkeby Kloster, syltetøy laget av rabarbra fra egen hage, Flatbrød fra Rognli Gård, Spekepølser fra Berg Gård og fra Inderøy Slakteri.

Serveringen skjer i hagen ved Landhandelsmuseet i Venneshamn under høye edelløvtrær noen få meter fra fjorden. I tilfellet regnvær serveres det i den sjarmerende ostekjelleren og det autentiske landhandelsmuseet.

14.00    Avreise fra Framverran

16.00    Ankomst Levanger
I Levanger kommer sykkelrittet Artic Race til byen og har målgang på Skallstuggu. Det blir arrangert båtkortesje på fjorden og Hansteen blir med på denne.  Båten blir liggende en stund ute på fjorden før den kjører til Hylla, Inderøy.

Artic Race sender tv bilder av arrangement som skjer i kommunen og tv bildene blir vist i 190 land og overføres live på TV2. Hvis du vil kan du gjerne ta med flagg for å skape liv om bord i båten. Kanskje kommer det en drone som filmer båten også.

Om bord i båten får dere servert en tallerken med Smaken av Innherred, laget av God mat lokalt på Inderøy.

18.00    Ankomst Hylla – Inderøy
På kvelden anløper Hansteen Hylla. Med sin sentrale beliggenhet ved Trondheimsfjorden har Hylla vært et viktig og naturlig knutepunkt for handel og transport i mange år.

Vi er behjelpelig med overnatting og transport.

Priser:
Dag 1: 965 kr pr pers.
Prisen inkluderer: Seilasen og vaffel wrap fra God mat lokalt

Dag 2: 1185 kr pr pers
Prisen inkluderer: Seilasen, Ferskt brød og modna ost hos  Landhandelmuseet og en tallerken med Smaken av Innherred, laget av God mat lokalt på Inderøy.

Ønsker du å være med fra Ekne til Framverran eller Framverran – Hylla så koster det 450 kr for selve seilasen.

I tillegg kommer eventuelt overnatting og buss til overnattingssted eller togstasjon.

Verdens eldste seildampskip i bruk

SDS Hansteen, fra 1866, er verdens eldste seil og dampskip i bruk. Den har ei historie som forskiningsfartøy, kongeskip, rutebåt i Trondheimsfjorden og på Helgeland og hospitalskip i Oslo.

Du vil kanskje også like