Kun én time fra Trondheim ligger opplevelsene og venter på deg; Den Gyldne Omvei, Stiklestad og Trehusbyen Levanger. Sett av tid til en overnatting i en gammel Trøndelån på Inderøya og du får en opplevelse for livet.

Trondheimsfjorden rundt

Start turen i Trondheim med ferga «Flakk-Rørvik» før du kjører mot Leksvik og Mosvik i Inderøy. Skarnsundbrua tar deg over Trondheimsfjorden og rett inn på den Gyldne Omvei. Legg turen via landhandleriet på Berg Gård og stopp for en is og spennende oster på Gangstad Gårdsysteri før dere setter dere ned med en aniskringle og en kopp kaffe på Gulburet.

Kjør videre til Straumen, et koselig lite tettsted med gamle trehus tett i tett. Opplev Muustrøparken og Nils Aas Kunstverksted og ta gjerne turen innom Bunadsaum, Galleri Mitsel, Kjerringa me Straumen, Marens Bakeri, Jostu, Inderøy Landhandleri og Inderøy Slakteri.

Skal dere overnatte anbefales et opphold på Husfrua Gårdshotell på høyden over Straumen samt middag på Øyna.

Våkne opp til duften av nykokt kaffe som skjenkes fra storkjelen på Husfrua og start dagen med en ekte bondefrokost, før turen går videre mot Verdal. Velg mellom shopping i Verdal sentrums mange nisjebutikker eller opplev norgeshistorien på Stiklestad. Stiklestad har en sentral plass i norgeshistorien som stedet hvor Olav Haraldsson ble drept i Slaget på Stiklestad i 1030 som et ledd i kristningen av Norge. I restaurant Skalden på Stiklestad nytes lunsjen før turen går videre til Trehusbyen Levanger.

I Levanger anbefales et stopp på Galleri Fenka, det gamle fengselet i Levanger. I dag er Fenka et privat galleri over tre etasjer med over 400 kvm utstillingsplass. I kjelleren finner man de gamle fangehullene, første etasje rommer foajé, glassgalleri og fengselsceller med keramikk, billedkunst og ulike typer kunsthåndverk. Den gamle bystyresalen ligger i andre etasje. Her arrangeres hovedutstillingene. Den tidligere luftegården for innsatte er nå eksotisk friluftskafé og møteplass.

Dersom historie fenger anbefales et besøk ved Munkeby klosterruiner utenfor Levanger. Munkeby kirkeruiner var et cistercienserkloster – trolig opprettet av engelske munker i siste halvdel av 1100-tallet. Nå har det kommet nye munker som driver tradisjonene videre i nytt kloster like ved.

Kjør videre langs E6 sørover, og legg gjerne turen ut til Falstadsenteret, nasjonalt senter for andre verdenskrigs fangehistorie og menneskerettigheter. Falstadsenteret er et minnested og senter for menneskerettigheter. Her finner du en fast museumsutstilling, samt temporære utstillinger.

I Vuddudalen, etter Åsen, får du Kortmans lysfabrikk på høyre hånd. Kortmans er Norges eldste lysfabrikk fra 1896 kan tilby salg av alt innen levende lys og tilbehør. Gjør et spennende stopp rett sør for Åsen! I tillegg finner du Midt Norsk Brannmuseum her. Fabrikkutsalget vårt bugner av lys til alle anledninger. I tillegg har vi stort utvalg av lysfat og tilbehør, gaveartikler, servietter, håndlaget såpe og gammeldagse dropsblandinger.