Kun én time fra Trondheim ligger opplevelsene og venter på deg; Den Gyldne Omvei, Stiklestad og Trehusbyen Levanger. Sett av tid til en overnatting i en gammel Trøndelån på Inderøya og du får en opplevelse for livet.

Trondheimsfjorden rundt

Omgitt av natur på alle kanter går turen både over- og langs den vakre Trondheimsfjorden. Tar du deg tid til å oppleve- og oppdage alt reisen har å by på, trenger du en overnatting, eller fler.

Start turen i Trondheim med ferga «Flakk-Rørvik» før du kjører mot Leksvik og Mosvik i Inderøy. Skarnsundbrua tar deg over Trondheimsfjorden og rett inn på den Gyldne Omvei. Legg turen via landhandleriet på Berg Gård og stopp for en is og spennende oster på Gangstad Gårdsysteri før dere setter dere ned med en aniskringle og en kopp kaffe på Gulburet. Den Gyldne Omvei byr på kunst, kultur, vertskap, mat og overnatting i særklasse. Her finner du lokalmat, moderne kunst og unik arkitektur side om side i det maleriske kulturlandskapet som kjennetegner Inderøy. Ta deg tid til en kvil i tunet før du reiser videre!

Kjør videre til Straumen, et koselig lite tettsted med gamle trehus tett i tett. Opplev Muustrøparken og Nils Aas Kunstverksted og ta gjerne turen innom Bunadsaum, Galleri Mitsel, Kjerringa me Straumen, Marens Bakeri, Jostu, Inderøy Landhandleri og Inderøy Slakteri.

Skal dere overnatte anbefales et opphold på Husfrua Gårdshotell på høyden over Straumen samt middag på Øyna.

Våkne opp til duften av nykokt kaffe som skjenkes fra storkjelen på Husfrua og start dagen med en ekte bondefrokost, før turen går videre mot Verdal. Velg mellom shopping i Verdal sentrums mange nisjebutikker eller opplev norgeshistorien på Stiklestad. Stiklestad bør uten tvil være neste stopp på reisen din. Rett utenfor utenfor Verdal sentrum finner du stedet som har vært med på å danne grunnlaget for kongeriket Norge slik vi kjenner det i dag. Her fant det store slaget mellom bondehær og kongshær, som endte med Kong Olav Haraldssons død, i sted i 1030. I restaurant Skalden på Stiklestad nytes lunsjen før turen går videre til Trehusbyen Levanger. Når du først er inne på historie, vil et besøk i den vernede trehusbyen Levanger være midt i blinken for deg. Rusle gatelangs, lær by- og bygningshistorie og ta en pust i bakken på brygga eller en kafé.

I Levanger anbefales et stopp på Galleri Fenka, det gamle fengselet i Levanger. I dag er Fenka et privat galleri over tre etasjer med over 400 kvm utstillingsplass. I kjelleren finner man de gamle fangehullene, første etasje rommer foajé, glassgalleri og fengselsceller med keramikk, billedkunst og ulike typer kunsthåndverk. Den gamle bystyresalen ligger i andre etasje. Her arrangeres hovedutstillingene. Den tidligere luftegården for innsatte er nå eksotisk friluftskafé og møteplass.

Dersom historie fenger anbefales et besøk ved Munkeby klosterruiner utenfor Levanger. Munkeby kirkeruiner var et cistercienserkloster – trolig opprettet av engelske munker i siste halvdel av 1100-tallet. Nå har det kommet nye munker som driver tradisjonene videre i nytt kloster like ved.

Kjør videre langs E6 sørover, og legg gjerne turen ut til Falstadsenteret, nasjonalt senter for andre verdenskrigs fangehistorie og menneskerettigheter. Falstadsenteret er et minnested og senter for menneskerettigheter. Her finner du en fast museumsutstilling, samt temporære utstillinger.

På siste etappe tilbake til Trondheim, er det obligatorisk med et stopp på Kortmanns Lysfabrikk i Vuddudalen. Der kan du nyte saftige hjemmelagede burgere i deres spesielle og morsomme amerikainspirerte Pick-up cafekomplett med pastellfargede båser og jukebox. Kortmans er Norges eldste lysfabrikk fra 1896 kan tilby salg av alt innen levende lys og tilbehør. Gjør et spennende stopp rett sør for Åsen! I tillegg finner du Midt Norsk Brannmuseum her. Fabrikkutsalget vårt bugner av lys til alle anledninger. I tillegg har vi stort utvalg av lysfat og tilbehør, gaveartikler, servietter, håndlaget såpe og gammeldagse dropsblandinger.