Kjører du E6 eller Rv 763 langs Snåsavatnet, ta deg en pause og opplev noe av det området har å by på. Se Bølareinen, spis ekte setermat, besøk museum, gå på tur eller sov godt helt nede ved strandkanten.

Vi har laget en oversikt over aktiviteter for deg som kjøre med bil langs Snåsavatnet. Om du kommer til Snåsavatnet fra sør eller nord kan du velge å kjøre E6 eller RV763.

Opplevelser langs RV763

Bøla

Bølareinen er en av Norges mest kjente helleristninger og hvert år kommer det flere tusen mennesker hit for å oppleve Bølareinen. I tillegg kan du også se en bjørn, en skiløper og en sjøfugl. På sommeren er Bøla Kafe åpen og her kan du kjøpe mat og suvenirer. Det er også flere turstier i området

Saemien Sijte

Samien Sijte er sørsamisk museum og kultursenter i tospråklige Snåsa. Her tas besøkende i mot hele året, i store og små grupper. Kunnskap om sørsamisk kultur og historie, før og nå formidles gjennom ulike vandreutstillinger. Lær mer om sørsamisk historie på Saemien Sijte.

OBS! Museet åpner i ny bygning i juni 2022.

Garveriet kafe og gjenbruksutsalg

Oppdag og opplev det gode liv ved Snåsavatnet! Garveriet er en sesongåpen kafé og gjenbruksbutikk beliggende i nydelige omgivelser i Viosen, helt i enden av Snåsavatnet. Her finner du autentisitet og god atmosfære, mens dere nyter kaffe og hjemmelaget mat. I gjenbruksbutikken finner du et variert utvalg av varer i sjarmerende og gammeldagse omgivelser.

Dravlandseteren

Seteren ligger idyllisk til med utsikt utover Snåsabygda og Snåsavatnet. På setertunet er det ulike aktiviteter som barna kan holde på med mens de voksne tar seg en kaffekopp i ro og mak. De serverer kaffe med noe til og på bestilling serveres rømmegrøt, og evt. speketallerken. Er bakstrommet fyrt opp, er det mulig å bestille steinovnsbakt pizza.

Opplevelser langs E6

Egge Museum

På Egge Museum formidles historien helt fra vikingetida og frem til i dag. Her finnes gravhauger, et komplett 1800-talls gårdsanlegg, landbruksutstilling og fylkesmannsgården fra 1919. Flinke sommerverter gir dere et innblikk i hvordan det var å leve på en middels gård siste halvdel av 1800- tallet. Her er det opplevelser for både store og små.

Fiske i Snåsavatnet

Snåsavatnet nord for Steinkjer sentrum er Norges sjette største innsjø, og er regnet som et meget godt fiskevann for ørret og røye. Fiskekort selges hos bl.a Kvam Motell og Camping, Snåsa Hotell og Oldernæs Strandcamp.

Roaldstein

Turen er lett, og gir en fantastisk utsikt over Snåsavatnet. Selv om turen er kort og enkel får du får gått i både skog og myr. Roaldsteinen er en gammel bygdeborg. Det er ikke en borg slik man normalt vil tenke en borg, at det er et stort menneskeskapt byggverk.

Overnattingssteder

E6: Føllingstua Camping, Kvam Motell & Camping, Snåsakroa, Isakplassen og Vegset Camping.
RV763: Oldernæs Strandcamp, Snåsa Hotell, Revhiet og Grana Bryggeri

SPISESTEDER:

E6: Snåsakroa eller seteren Båsdalvollen.
Campingplassene har servering i sommersesongen.
RV763: Kafe Midtpunktet, Garveriet kafe og gjenbruksutsalg og Dravlandseteren,

ANDRE OVERNATTINGSSTEDER:

HolsingseterenReinsjølian, og Snåsa Fjellstyre

Flere av overnattingsstedene tilbyr også ulike aktiviteter i nærområde. Det kan være tuppturer, båt- og kanoutleie, lekeplass og minigolfbane ved stranden.

STEINKJER

I Steinkjer kan du oppleve bylivet. Steinkjer er en av Trøndelags største byer og her finnes nisjebutikker, kafeer og Midt Norges største kjøpesenter Amfi Steinkjer. Byen har også en spennende historie du kan oppleve ved et besøk. Tar du turen opp på Oftenåsen får du en fantastisk utsikt over byen, fjorden og fjellene og du kan klatre opp på verdens største hagestol.

SNÅSA

Snåsa er for mange kjent for seterlivet, sørsamisk historie og kultur og flott natur. Om sommeren er det rundt 15 setrer som er åpne rundt omkring i bygda. De er åpne på forskjellige tidspunkt i løpet av sommeren. Her kan du oppleve seterlivet og smake på ekte seterprodukter. Saemien Sijte, sørsamisk museum, er åpent hele året og de guider deg rundt på museet hvor de forteller om deres kultur og historie. For mange er den sørsamiske historien lite kjent, men den er veldig spennende. Joralf Gjerstad (11.4.1926 – 18.6.2021) bodde nesten hele sitt liv på Snåsa og du har mulighet til å oppleve hans barndomshjem, Gjerstadhuset. Huset fremstår tilnærmet likt slik det så ut gjennom Joralf sin oppvekst.

Du vil kanskje også like