I Steinkjer er det mange historiske steder og flott natur. Bli med på en historisk vandring hos Egge Museum og Bøla, før dagen avsluttes hos Brandheia Villmarksleir. Det blir god mat, interessant historie og god stemning.

Forslag til program

10.00 – 12.00     Egge Museum
Dere får oppleve en historisk vandring på det gamle høvdingsete Egge. I dag ligger gården med sin fantastiske utsikt, omkranset av monumentale gravminner fra jernalderen. Vandringen avsluttes i friluftsmuseet, et trøndersk gårdstun fra 1800-tallet. Dere får servert kaffe og kake.

12.30 – 14.30   Bøla
For 6000 år siden satt en veidemann og risset i berget ved Bøla. Alle som besøker stedet blir beveget av den fantastiske ristningen, som er kjent over hele verden. I Bøla naturpark kan du nyte naturen og stillheten gjennom spaserturer på tilrettelagt stier.  Ved serveringsstedet Bølabua kan du nyte et godtlunsj med innslag av lokale råvarer og produkter fra Trøndelag.

15.00                   Brandheia Villmarkssenter
Brandheia Villmarkssenter i Ogndalen er en naturlig villmarksperle i rolig område uten forstyrrelser fra verden rundt. Her får dere servert svartkjelkaffe, 3-retters middag og overnatte hvis det er ønskelig. Middagen serveres i seterhallstua – et koselig lokale hvor man får en hyggelig, uformell stemning. De kan også tilby ulike aktiviteter hvis dere ønsker det. Tips er: guidet vandring, quiz eller Brandheia Games.

Turen kan utvides med et besøk til Hatlingsetra i Steinkjer, Munkeby Herberge i Levanger eller en tur langs Den Gyldne Omvei.

Bestilling og skreddersydd tilbud kontakt Visit Innherred:
Tel.: +47 74 40 17 16
E-post: post@visitinnherred.com