På din tur langs Snåsavatnet er det mange flotte turmuligheter som ikke er så lange. Disse turforslagene har nydelig utsikt ut over Snåsavatnet, noen går langs vannet, mens andre oppe i høyden. God tur.

Nedenfor er en oversikt over flotte turmuligheter og turforslag langs Snåsavatnet, som ligger på Innherred i Nord-Trøndelag, bare 1,5 timer fra Trondheim.

Bølastien

Bølastien er en rundtur som starter ved Bølabua og går på skogstier og grusvei i variert natur med rikt dyreliv. Langs Snåsavatnet følger du gammelvegen et stykke. Ved utløpet av elva Bøla kan en bade eller fiske. Elva Bøla og jernbanen passeres to ganger hver over/under flotte bruer. Jernbanebrua over Bøla er fredet grunnet flott steinarbeid. Bergkunsten fra steinalder tid passeres ca. 400 m fra Bølabua. Lengde: 3,5 km rundløype.

Sentrumsrunden

Sentrumsrunden er en lett rundtur hvor man går i gjennom både dagens og Snåsas gamle sentrum Viosen. Start i Snåsa sentrum å gå mot Snåsavatnet og Viosen. På turen passerer du både Snåsa kirke, Gjerstadhuset, Kafe Midtpunktet og Garveriet kafe og gjenbruksutsalg. Hvis du ønsker kan du også ta en liten avstikker for å besøke Saemien Sijte – sørsamisk museum og kultursenter. Lengde 3,2 km

Persgårdshalla

Turen til Persgårdshalla tar deg opp fra Gusthaugen i Stod, til en vakker utsikt mot Steinkjer og Snåsavatnet. Godt opparbeidet sti fra foten av Persgårdshalla, bratt terreng men flott rasteplass på toppen med stor gapahuk, bålplass og toalett. Kan gås som en liten rundtur med alternativ trase ned igjen. Lengde: 2 km tur / retur.

Tuppturer

Mange har gått på topptur, men hva med å gå en tupptur? Gå til en av tangene på Snåsavatnet og få nydelig utsikt over vannet. Oldernæs Strandcamp ligger helt nede ved vannkanten og har merket to stier til tuppene Tynestangen, 3 km tur / retur, og Ålnestangen, 5 km tur / retur.

Roaldstein

Turen til Roaldstein er lett, og gir en fantastisk utsikt over Snåsavatnet. Selv om turen er kort og enkelt får du får gått i både skog og myr. Roaldsteinen er en gammel bygdeborg. Lengde 1,6 km tur / retur

Bergsåsen

I sentrum av Snåsa ligger Bergsåsen naturreservat. Området har flere kulturminner, men er mest kjent for sin store og mangfoldige orkidèflora. Her er det en natursti med informasjonsplakater om naturen i området, utsiktspunkt og et vann hvor det er fint å ta en rast.  5 km tur / retur

 

Fjellturer

Ønsker du å gå på fjelltur anbefales Blåfjella – Skjækerfjella Nasjonalpark. I Steinkjer og Snåsa er det flere innfallsporter til nasjonalparken. Tre tips er innfallsportene: Gressåmoen og Grønningen i Snåsa og Ogndalen / Lustadvatnet i Steinkjer.