På din tur langs Snåsavatnet er det mange flotte turmuligheter som ikke er så lange. Disse turforslagene har nydelig utsikt ut over Snåsavatnet, noen går langs vannet, mens andre oppe i høyden. God tur.

Nedenfor er en oversikt over flotte turmuligheter og turforslag langs Snåsavatnet, som ligger på Innherred i Trøndelag, bare 1,5 timer fra Trondheim.

Bølastien

Bølastien er en rundtur som starter ved Bøla Kafe og går på skogstier og grusvei i variert natur med rikt dyreliv. Langs Snåsavatnet følger du gammelvegen et stykke. Ved utløpet av elva Bøla kan en bade eller fiske. Elva Bøla og jernbanen passeres to ganger hver over/under flotte bruer. Jernbanebrua over Bøla er fredet grunnet flott steinarbeid. Bergkunsten fra steinalder tid passeres ca. 400 m fra Bøla Kafe. Lengde: 3,5 km rundløype.

Bølastien

En tur i skogen, langs vann og jernbane Denne rundløype har start og mål ved Bøla og er ca 3.5 km lang. Like ved Bølabua ser du Bølareinen som er en av Norges mest kjente helleristninger.

Sentrumsrunden

Sentrumsrunden er en lett rundtur hvor man går gjennom både dagens og Snåsas gamle sentrum Viosen. Start i Snåsa sentrum å gå mot Snåsavatnet og Viosen. På turen passerer du både Snåsa kirke, Gjerstadhuset, Kafe Midtpunktet og Garveriet Kafe og Gjenbruksutsalg. Hvis du ønsker kan du også ta en liten avstikker for å besøke Saemien Sijte – sørsamisk museum og kultursenter. Lengde 3,2 km.

Sentrumsrunden i Snåsa

Dette er en lett tur hvor man går i gjennom både dagens og Snåsas gamle sentrum. Man kan starte turen i Snåsa sentrum og Viosen, men denne beskrivelsen tar utgangspunkt i Snåsa sentrum. Her er det enkelt å finne parkering. Fra Snåsa sentrum går man til venstre, sørover langs Fv 763.

Persgårdshalla

Turen til Persgårdshalla tar deg opp fra Gusthaugen i Stod, til en vakker utsikt mot Steinkjer og Snåsavatnet. Godt opparbeidet sti fra foten av Persgårdshalla, bratt terreng men flott rasteplass på toppen med stor gapahuk, bålplass og toalett. Kan gås som en liten rundtur med alternativ trase ned igjen. Lengde: 2 km tur / retur.

Topptur til Persgårdshalla

Persgårdshalla er en kort topptur med flott utsikt over Stod, Snåsavatnet og omland. På en finværsdag kan du i klarvær se helt til Forbord i Stjørdal.Start turen ved parkeringsplassen toppen av Gusthagen. Parkeringsplassen er skiltet fra FV 763. Her ifra er stien godt synlig og godt merket. Det går

Tuppturer

Mange har gått på topptur, men hva med å gå en tupptur? Gå til en av tangene på Snåsavatnet og få nydelig utsikt over vannet. Oldernæs Strandcamp ligger helt nede ved vannkanten og har merket to stier til tuppene; Tynestangen, 3 km tur / retur, og Ålnestangen, 5 km tur / retur.

Ålnestangen Tupptur

Eierne av Oldernæs Strandcamp har merket opp to tuppturer ut til Snåsavatnet. Det er til Ålnestangen, 2,5 km en vei, og til Tynestangen, 1,5 km en vei. Denne turen går til Ålnestangen. Turen er lett å gå og du går i variert terreng med både skog, stein og kulturlandskap.

Bergsåsen

I sentrum av Snåsa ligger Bergsåsen naturreservat. Området har flere kulturminner, men er mest kjent for sin store og mangfoldige orkidèflora. Her er det en natursti med informasjonsplakater om naturen i området, utsiktspunkt og et vann hvor det er fint å ta en rast.  5 km tur / retur. Turen er skiltet fra Fv763

Roaldstein

Turen til Roaldstein er lett, og gir en fantastisk utsikt over Snåsavatnet. Selv om turen er kort og enkelt får du får gått i både skog og myr. Roaldsteinen er en gammel bygdeborg. Lengde 1,6 km tur / retur

Roaldstein

Bygdeborg med majestetisk utsikt over Snåsavatnet! Turen er lett, og gir en fantastisk utsikt over Snåsavatnet. Selv om turen er kort og enkel, ca 800 m en vei, får du får gått i både skog og myr. Roaldsteinen er en gammel bygdeborg.

Du vil kanskje også like