Når du er her for å oppleve Sol av Isfolket så vil du kanskje også oppleve noe mer? Her gir vi deg noen forslag til hva du kan oppleve. Gi oss beskjed så skreddersyr vi gjerne opplevelser som passer for deg.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Spelet om Heilag Olav

Kommer du noen dager før premieren på Sol av Isfolket kan du også oppleve Spelet om Heilag Olav hos Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Det spilles 27., 29., 30. og 31.juli kl. 19. Det er Nordens største og Norges eldste friluftsteater og fremføres årlig under festivalen «Olsokdagene på Stiklestad» Under Olsokdagene på Stiklestad syder det av liv og du kan oppleve konserter, teaterforestillinger, foredrag, omvisninger og aktiviteter for hele familien. I tillegg kan du besøke middealdermarked hvor du kan oppleve middelaldermusikk, gjøgling og teater. I telt og boder sitter gode handverkere fra hele landet i tidsriktige klær og demonstrerer sine ferdigheter. Daglig vil det være aktiviteter for store og små.

Den Gyldne Omvei

Har du hørt om den Gyldne Omvei i Inderøy? Den er kjent for være en vakker veistrekning hvor man kan få flotte mat og kulturopplevelser underveis. De unike overnattingsstedene finner du også her.
Den Gyldne Omvei og Inderøy ligger ca 20 min nord for Verdal sentrum og tar du turen kan du besøke produsenter av gårdsmat, historiske minnesmerker, galleri og kunstmuseum, skulpturpark, – og du kan spise og sove godt i fredelige omgivelser. Hvilepulsen er gjerne litt lavere på Inderøy enn andre steder, og det vil også du oppdage når du kommer hit som på besøk.
Inderøy er et bærekraftig reisemål. Det betyr at kommunen har innfridd en rekke krav, og vist seg i stand til å ta vare på, for framtiden; jorda og naturen, – mattradisjonene, kunsten og kulturen, – menneskene – og å fortelle historien med raushet, gjestfrihet og god forretningsdrift. Uansett hvor du drar og hvem du besøker vil du møte et gjestfritt og dyktig vertskap, som hjelper deg med å få det aller beste ut av oppholdet på Inderøy.

Europeisk Matregion 2022.
I år et Trondheim og Trøndelag er European Region of Gastronomy i 2022 og på Innherred kan du velge og vrake i gode matopplevelser. Hele Trøndelag og Innherred har fokus på god lokalprodusert mat og ser du skiltet for European Region of Gastronomy hos et spisested, vet du at minst 30% av maten som serveres er lokal! Du vil også se skiltet hos matprodusenter.

Trøndersk Matfestival

Kommer du noen dager før premieren av Sol av Isfolket så kan du oppleve Trøndersk Matfestival. Da samles over 200 000 matglade mennesker i Trondheim 28.-30.juli for å feire trøndersk mat og drikke. Festivalen har et fullspekket program, både for barn, unge og voksne og er absolutt verdt et besøk.

Siste helgen Sol av Isfolket spilles, 12.-14.aug, arrangeres Trøndersk Matfestival – et sted nær deg i alle Innherreds kommunene.
Sammen med venner og familie kan du besøke matprodusenter, spise lokalmat på restauranter og finne fram til lokale matskatter i alle Innherred kommunene. Oversikt over hva som skjer i hver enkelt kommune finner du her.

Artic race

Nytt i år er at 3 etappe av Artic race går igjennom Innherred, 13.aug. Etappen starter i Namsos og målgang er ved Skallstuggu i Levanger (480 moh). Etappen er 180 km lang og her er det klatrerne som får vist seg fram. For dere som skal se Sol av Isfolket 13.aug så vil det være mye folk på veien denne dagen. Vi vil legge ut mer informasjon om dette, etter hvert som man får mer informasjon.

Du vil kanskje også like