Er du glad i mat og kanskje liker spesialt godt å utforske lokal mat?
Da kan du utforsk de lokale matprodusentene og koselige restauranter i Verdal når du her her for å se forestillingen Sol av Isfolket.

Europeisk Matregion 2022

I år et Trondheim og Trøndelag er European Region of Gastronomy i 2022 og på Innherred kan du velge og vrake i gode matopplevelser. Hele Trøndelag og Innherred har fokus på god lokalprodusert mat og ser du skiltet for European Region of Gastronomy hos et spisested, vet du at minst 30% av maten som serveres er lokal! Du vil også se skiltet hos matprodusenter.

Trøndersk Matfestival

Kommer du noen dager før premieren av Sol av Isfolket så kan du oppleve Trøndersk Matfestival. Da samles over 200 000 matglade mennesker i Trondheim 28.-30.juli for å feire trøndersk mat og drikke. Festivalen har et fullspekket program, både for barn, unge og voksne og er absolutt verdt et besøk.

Siste helgen Sol av Isfolket spilles, 12.-14.aug, arrangeres Trøndersk Matfestival – et sted nær deg i alle Innherreds kommunene.
Sammen med venner og familie kan du besøke matprodusenter, spise lokalmat på restauranter og finne fram til lokale matskatter i alle Innherreds kommunene. Oversikt over hva som skjer i hver enkelt kommune finner du her. (Denne siden oppdateres ettersom de forskjellige arrangementene blir klare).

Fæby Bryggeri

Velkommen til gårdsbutikken på Fæby Bryggeri, 1,5 km fra Verdal sentrum, mot Vera. Butikken ligger i første etasje på Stabburet. Her kan du kjøpe deres egenproduserte øl på boks i tillegg til effekter, gavekort/ gavepakker, og deres egen potetchips, Fæbyflak. Fæbyflak fås nå i 2 smaker, havsalt og chipotle.

Du finner også Fæby Gårdspizza i butikken. Fæby Gårdspizza er sammensatt av lokale råvarer, i samarbeid med flere lokale bedrifter. Den er laget med yrkesstolthet og gode smaker og kan kjøpes frossen fra gårdsbutikken.
Gårdsbutikken er stengt 4.-7.aug, men åpent 11.-14.aug.

Bærja Kafe og Vuku Gårdsmeieri

I Vuku, 15 km fra Verdal sentrum ligger Bærja Kafe. Det er en trivelig kafe med en lun og hjemmekoselig atmosfære. Her får du kjempegode lunsjretter, kaker og kaffe som du enten kan spise i kaféen eller ta med deg på turen. Kafeen ligger i bygningen ved siden av Prix Vuku. De har åpent: mandag til fredag kl 10-15 og lørdag kl 11-15

Bærja Kafe er også et utsalgssted for Vuku Gårdsmeieri. Ulike oster som Kremost, Småost, mozzarella og Steikost er noen av de lokalproduserte herlighetene du kan kjøpe med deg hjem herifra.

Kathrine Sandvold Lundgren og Arild Gaasvik er eiere og driverne av Vuku Gårdsmeieri og Dillmoen gård. Hver dag gir de 14 kyrne på gården, ca 300 liter melk som trylles om til fersk økologisk mozzarella av ypperste kvalitet og andre gode oster. I 2021 ble de kåret til Årets lokalmatgründer. Prisen deles ut i regi av regi Hanen, Meny og Dyrsku’n.

Vuku Gårdsmeieri foto: Albertine Løseth Vestvik

Haugslia Gårdsbutikk

Gårdsbutikken ligger på Haugslia gård., like ved avkjørselen til Fæby. Det er en sentrumsnær gård med produksjon av gris, korn, potet og gulrot, samt noe grønnsaker. De er en familiebedrift, og gården har vært drevet i familien i flere generasjoner. Den første og eldste bygningsmassen er fra 1700-tallet, mens det som i dag utgjør firkanttunet er bygd i 1836.

I gårdsbutikken selger de lokale råvarer som i hovedsak er egenproduserte. De dagene det er betjent er det rikt utvalg av andre leverandører i distriktet samt andre nisjeprodusenter.

Gårdsbutikken er todelt, en selvbetjent, som er åpen mandag- fredag 8-17 og lørdag 9-17, mens den den betjente butikken er åpen torsdager 14-16.30, og andre annonserte dager. Ellers er det bare å sende melding og avtale tid, så åpner de gladelig 🙂

Haugslia Gårdsutsalg. Foto: Fotograf Hattrem

Verdal sentrum

Sentrum av Verdal er et handels og møtested med en intim og trivelig atmosfære. Her vil du oppdage koselige restauranter, god mat, flotte nisjebutikker med alt fra klær til kunst, interiør- og gaveartikler og et kjøpesenter midt i sentrum.

Verdal sentrum Foto: Fotograf Hattrem

Du vil kanskje også like