I Steinkjer er mulighet for mange flotte turer. Fra en kort, men bratt tur opp på Oftenåsen og verdens største hagestol til langt til fjells og Norges geografiske midtpunkt eller Follaheia med nydelig utsikt utover sjøen.

Oftenåsen – 5 km tur/retur

Oftenåsen ligger like ved Steinkjer sentrum. På toppen ligger Peilehytta
med servering (søndager 11-15), verdens største hagestol og en fantastisk utsikt over Steinkjer by, fjord og fjell. Det er et rikt stinett rundt åsen, og disse er godt merket og opparbeidet. Utedo på toppen.

Oftenåsen

Trollstien opp - Ainnervein ned? Oftenåsen med peilehytta er et naturlig utfartsted i Steinkjer. På toppen ligger Peilehytta med servering (søndager 11-15) og det er fantastisk utsikt over Steinkjer by, fjorden, Ogndalen og sørover mot Leksdalsvatnet og med Hermannssnasa tronende i bakgrunnen. Det

Pergårdshalla – 2 km tur/retur

Turen tar deg opp fra Gustadhaugen i Stod, til en vakker utsikt mot Steinkjer og Snåsavatnet. Godt opparbeidet sti fra foten av Pergårdshalla, bratt terreng, men flott rasteplass på toppen med stor gapahuk, bålplass og toalett. Kan gås som en liten rundtur med alternativ trase ned igjen.

Topptur til Persgårdshalla

Persgårdshalla er en kort topptur med flott utsikt over Stod, Snåsavatnet og omland. På en finværsdag kan du i klarvær se helt til Forbord i Stjørdal.Start turen ved parkeringsplassen toppen av Gusthagen. Parkeringsplassen er skiltet fra FV 763. Her ifra er stien godt synlig og godt merket. Det går

Gruvestien i Malm «Malmåra» – 2,5 km tur/retur

Trim – og kulturløype som starter ved Gruvkar’n i Malm sentrum og går opp gruvvegen, langs den gamle ferdselsvegen gjennom et område med gruveåpninger og gamle tufter opp til Gammelgruva 150 m.o.h. Nedfarten går sikksakkvegen ned mot Sjakttårnet for Hovedsjakt 5. Løypa går inn på Grunnstollvegen, fortsetter på gangvegen langs Ressemelva før den ender opp ved utgangspunktet ved Gruvkarn,

Norges geografiske midtpunkt – 19 km tur/retur

Turen innover går på svillesti i variert trøndersk fjellterreng og du kan se de vakre Skjækerfjella som ligger i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Stien går i noe   stigende, men lett terreng. Turen er perfekt som utgangspunkt for flerdagstur med flere overnattingsmuligheter i Skjækra.
Steinkjer Kommuneskoger og Snåsa Fjellstyre har også hytter i området som du enkelt leie på inatur.no

Norges Geografiske Midtpunkt

Tørrskodd i Skjækerfjella Turen starter på parkeringsplassen ved Lustadvatnet. Derfra går man på svillelagt merka sti inn til Midtpunktet.Turen kan gjennomføres både sommer og vinter. Det er 10 km en vei, og godt egna til å gå med joggesko hvis det er tørt i terrenget. Total marslengde ca 20 km.

Follaheia – 6 km tur/retur

Fra Follaheia som ruver over Follafoss i Steinkjer, har du fantastisk utsikt over hele Innherred. Stien går bratt oppover gjennom skogbåndet før du når snaufjellet. Stien er godt tilrettelagt med stein og klopper. Passer for hele familien.

Follaheia - 644 moh

Topptur med utsikt! Fra Follaheia har man fantastisk utsikt over hele Innherred!Turen starter fra parkeringsplass øverst i et lite boligfelt i Follafoss, og følger tydelig sti hele vegen til toppen. Ved starten av stien må man passere under rørgaten.Sti og terrengStien går i skog, myr og fjell-terre

Du vil kanskje også like