Kulturlandskapet i Inderøy er viden kjent. Gå en eller flere turer i dette flotte landskapet og ta turen innom en av de mange nisjebutikkene og gårdsmatprodusentene

Straumen – Vangshytta Kultursti – 18 km en vei

Kulturstien mellom Straumen og Vangshylla er en av de eldste ferdselsårene på Inderøy. Den snor seg langs fjorden og langs stien finnes det flere kulturelle, historiske og botaniske severdigheter som er nærmere beskrevet. Turen kan med fordel deles opp og gås i etapper.

Kultursti Straumen - Vangshylla

(See english translation below)Utøy Kultursti går mellom Straumen og Vangshylla på Inderøy. Langs stien finnes det flere kulturelle, historiske og botaniske severdigheter som er nærmere beskrevet på opplysningstavler underveis (omlag 50 stk i alt). Her kan en lese om historiske steder, planter og dy

Northugrunden – 5,4 km rundtur

Start og stopp ved Vestvik kirke i Framverran i Inderøy. Turen går etter bygde-veger og går like forbi gården der Petter vokste opp. Informasjonstavler under-veis forteller om Petters oppvekst. Flott løype som også kan jogges, men også gjennomføres med barnevogn og rullator.

Letnes Kultursti – 5,4 km rundtur

Følg kulturstien fra parkering ved postkassestativ ved avkjøring til Letnes gård. Følg vegen ned til til fjorden i vakkert kulturlandskap. På runden i stien kan du se et gammelt steinuttak, et fangstgjerde, gravrøyser, «jektskipper» husmannsplass, gapahuk og en fredet (1924) villapal (epletre). Når du går kulturstien, kan du følge stien til Sandvika. Her er det en trang passasje i berget som leder ned til den fine fjæra som ligger så fint og usjenert til. Det er et spesielt landskap som er slipt til av naturkreftene over lang tid.
Letnes tilbyr også overnatting nede ved sjøen og i tretopphytte.

Letnes Kultursti

Velkommen "inn i naturen" på Letnes gård, som ligger ut mot fjorden på vestsida av InderøyKulturstien På Letnes gård kan følge kulturstien fra gårdstunet til til fjorden i vakkert kulturlandskap.På runden i stien kan du se et gammelt steinuttak, et fangstgjerde, gravrøyser, "jektskipper" husmannspla

Fra Solem til Marsteinsvola, om Finnheimen og Floasen – 7,3 km rundtur

Turen går i lett skogsterreng, med godt skiltet stier. De siste 1,5 km i litt krevende bakker. Beregn ca 1,5 timer. Turen passer for voksne, seniorer og barn. Vel fremme på Marsteinsvola vil du oppdage en meget flott utsikt i 360 grader. Der står du faktisk i 3 kommuner – Steinkjer, Inderøy og Verdal.

Solem til Marsteinsvola om Finnheimen og Floåsen

Ca 7,3 km lett løype i skogsterreng, med godt skiltet stier. De siste 1,5 km i litt krevende bakker. Beregn ca 1,5 timer. Turen passer for voksne, seniorer og barn.Start turen ved infotavlen på parkeringsplassen ved Solem. Etter 1,6 km passeres Finnheimen med Gapahuk, grillplass og fiskemuligheter.

Finnheimen – 1,8 km en vei

Stien til Finnheimen er godt merket. Etter ca 2 min gange kommer du til Kvennstu – Eva Moestu. Ofte kan det være samlinger her, med mulighet for å kjøpe seg vaffel og kaffe. Etter det det går du litt oppover  før stien slaker ut. Finnheiem var en gammel Samisk boplass fra 1865 – 1916.

Finnheimen

Stien er godt merket. Etter ca 2 min gange kommer du til Kvennstu - Eva Moestu. Ofte kan det være samlinger her, med mulighet for å kjøpe seg vaffel og kaffe.Etter ca 8 min i moderat oppoverbakke kommer du til ei grind. Husk at det er båndtvang fra 1 april og så lenge beitesesongen varer.

Fra Gulburet til Øyna – 13,2 km en vei

Setter du pris på levende kulturlandskap, vakker natur, gammel trehusbebyggelse, historiske omgivelser, kunst og kortreist mat tilberedt med kjærlighet? Da er dette turen for deg! Stien går vekselvis på sti, veg og på gras i kulturlandskapet. Ta gjerne turen innom Gulburet kafe og gårdsbutikk og Øyna.

Fra Gulburet til Øyna

Kulinarhistorisk vandring på Inderøy Setter du pris på levende kulturlandskap, vakker natur, gammel trehusbebyggelse, historiske omgivelser, kunst og kortreist mat tilberedt med kjærlighet? Da er dette turen for deg! Start turen med et besøk i gårdsbutikken på Gulburet. Her kan det kjøpes varm hjem

Du vil kanskje også like