Snåsa er et eldorado for den som er glad i friluftsliv og nesten halve kommunen er vernet gjennom Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. Nedenfor har vi valgt ut 6 ulike turer som vi håper kan være interessant for deg.

Roaldstein – 2 km tur/retur

Roaldstein er en gammel bygdeborg i Snåsa og her har du et av de beste utsiktspunktene over Snåsavatnet. På turen passerer du gamle fangstgroper.

Roaldstein

Bygdeborg med majestetisk utsikt over Snåsavatnet! Turen er lett, og gir en fantastisk utsikt over Snåsavatnet. Selv om turen er kort og enkel, ca 800 m en vei, får du får gått i både skog og myr. Roaldsteinen er en gammel bygdeborg.

Bergsåsen – 5 km tur/retur

I sentrum av Snåsa ligger Bergssåsen naturreservat. Området har flere kulturminner, men er mest kjent for sin store og mangfoldige orkidéflora.
Her er det en natursti med informasjonsplakater om naturen i området, utsiktspunkt og et vann hvor det er fint å ta en rast. Turen er skiltet fra Rv 763.

Langvasshytta – 9 km tur/retur

Hytta har vakker beliggenhet ved enden av Langvatnet. Stien dit gir vakker utsikt over Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Meget bra for ørretfiske og leier du hytta av Snåsa Fjellstyre, følger det med båt. Lei hytte og kjøp fiskekort på www.inatur.no. Fiskeguide for fjellene i Snåsa: www.snasafjellstyre.no/fiskeguide

Langvasshytta

Utsikt mor Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark Langvasshytta ligger ved elveutløpet på vestre side av det store Langvatnet, med store fjellområder rundt. Her er du inne i de vide Snåsafjella med mange muligheter. I starten på stien passerer du Eggenseteren. Her følger du stien rett frem, gjennom se

Tuppturer

Ved Oldernæs Strandcamp er det merket to tuppturer ut til Snåsavatnet;  Ålnestangen, 2,5 km en vei, og Tynestangen, 1,5 km en vei. Turene er lett og du går i variert terreng med både skog, stein og kulturlandskap. På tuppene får du nydelig utsikt utover Snåsavatnet.  Liker du å fiske kan du godt ta med fiskestangen for å fiske litt underveis og på tuppene. Du passerer også strender hvor det er fint å bade og slappe av.

Ålnestangen Tupptur

Eierne av Oldernæs Strandcamp har merket opp to tuppturer ut til Snåsavatnet. Det er til Ålnestangen, 2,5 km en vei, og til Tynestangen, 1,5 km en vei. Denne turen går til Ålnestangen. Turen er lett å gå og du går i variert terreng med både skog, stein og kulturlandskap.

Skjækerhatten – 36 km tur/retur

Med sine 1139 m.o.h er Skjækerhatten den høyeste toppen i Skjækra og Snåsa. Anbefales å legge inn en overnatting, f.eks i Skjækerhytta til Snåsa Fjellstyre eller Skjækerrostu til Steinkjer kommuneskoger ved Skjækervatnet. På toppen blir du belønnet med en fantastisk panoramautsikt.

Til topps på Skjækerhatten i Snåsa

Skjækerhatten er kommunetopp i Snåsa og er med sine 1139 moh. den høyeste toppen i Skjækerfjella og dermed et populært turmål i dette området. Toppen ligger langt fra vei og er ikke umulig, men krevende å nå på en dagstur.

Andorfjellet – 4,8 km én veg

Turen starter ved Ålmoseteren og går til toppen av Andorfjellet, 847 moh. Dette er en tur som hele familien kan være med på. Turen er ca 4,5 km lang og de første 2,5 km går i skogen. Totalt er det en stigning på 575 høydemeter

Andorfjellet

Andorfjellet ligger i Storåsen og er omgitt av lavland på alle kanter. Fjellet har en karakteristisk halvkuleform og det er lett å se fjellet når du er i Snåsa..

Sentrumsrunden – 3,2 km rundtur

Sentrumsrunden i Snåsa er en lett tur å gå hvor man går i gjennom både dagens og Snåsas gamle sentrum. Man kan starte turen i Snåsa sentrum og Viosen. På turen passerer man Snåsa kirke, Garveriet Kafe og Gjenbruksutsalg og Gjernstadhuset. Du kan og ta en kort avstikker til Saemien Sijte og Norges første 17.mai stein.

Sentrumsrunden i Snåsa

Dette er en lett tur hvor man går i gjennom både dagens og Snåsas gamle sentrum. Man kan starte turen i Snåsa sentrum og Viosen, men denne beskrivelsen tar utgangspunkt i Snåsa sentrum. Her er det enkelt å finne parkering. Fra Snåsa sentrum går man til venstre, sørover langs Fv 763.

Du vil kanskje også like