Turene i Verdal byr på mye historie og nydelig utsikt. Fra vandring langs Verdalselva, til gammelt gruvesamfunn til å se rester etter forsvarsverk. Historiene er med på å gjøre turene spennende.

Bergugleberget – 2,8 km tur/retur

En km fra Fv72, mot Tromsdalen ligger Bergugleberget. En flott liten tur med historisk sus og på toppen får du nydelig utsikt over Verdal. Underveis er det informasjonstavler om svenske general Armfelts ferd gjennom Verdal i 1718 hvor målet var å innta Trondheim og Trøndelag. Bergugleberget var en kanonplass for forsvar av Verdal. Her var det 6 kanoner og 3 av dem kan du se i dag. Turen passer for alle.

Bergugleberget

Kjentmannsmerke nr. 36. 3 km tur/retur.Høsten 1907 ble det utarbeidet planer for anleggene som skulle danne "De Værdalske Befestninger". Det ble i første omgang laget planer for festningsgalleriene øst for Vaterholmen og sperrefront (festning) på "Skogrøverknappen" like ved Bergugleberget.Det er er

Den Gamle Kongeveg – 14 km tur /retur

Den gamle kongeveien mellom Husby i Verdal og Sparbu i Steinkjer stammer trolig fra tidlig jernalder og er en del av den gamle allemannavegen gjennom Innherred. Turen kan gjerne kombineres med en tur opp på Marsteinsvola.

Gamle Kongeveg

I Bondehærens fotspor Den gamle kongevegen mellom Husby i Verdal og Vådal i Sparbu er den eldste ferdselsåra i området, trolig stammer den fra tidlig jernalder og er en del av den gamle allmannavegen gjennom Innherred.

Malså gruver – 3,8 km tyr /retur

Dette er en kort, men flott tur inn til et gammelt gruveområde. Fremdeles er minnene fra driften på 1800-tallet synlige og det er flere informasjonstavler der. Malså gruver var det største bergverket i Verdal og det som ble drevet over lengst tid. Her i fra er det noen få km over til Ogndalen i Steinkjer.

Malså gruver

Publisert av: Verdal Idrettsråd Malså gruver Foto: Kjell Olav Melbye (1/2) Kjentmannsmerke nr 5. 3,8 km tur/retur. Følg gamle gruvvei til enden. Malsådalens Venner har gjort en flott jobb både på p-plass og ved gruva, gode rasteplasser, en flott gapahuk og god merking rundt i gruveområdet. Kjør Rv 757 til Vollen.

Hermannssnasa – 20 km tur /retur

Hermannsnasa i Verdal med sine 1035 moh er et populært turmål på Innherred både sommer og vinter. Kart, kompass, ekstra klær og gode fjellsko er nødvendig. Terrenget er bløtt og turen innebærer kryssing av elver.

Hermannssnasa

På grensen mellom Verdal og Meråker ruver Hermannssnasa med sine 1035 meter. Selve toppen er på sør-enden av platået, som skiller seg godt ut når man beskuer den fra Innherredsområdet. Turen fra Jämtlandsvegen (nord for toppen, også kjent som "svenskeveien") går opp Karl Johans vei og over en trebr

Elvepromenaden – 3,9 km en vei

Turen starter ved fugletårnet på Tronestangen og går langs Verdalselva. Det er mange rasteplasser langs stien, med mulighet for grilling. Stien har veldig høy standard og passer for alle – gående med og uten barnevogn og syklister. Det er også mange benker langs stien så du kan ta deg en pause og se utover elva. Det er også mulig å starte denne turen i Verdal sentrum.

Trones - Elvepromenaden i Verdal

Turen starter ved fugletårnet på Tronestangen. Dette er et vernet område (fuglefredningsområde) og det er derfor båndtvang.Følg stien rett frem, og de få gangene stien deler seg, holder du til høyre slik at du hele tiden følger elva.Det er mange rasteplasser langs stien, med mulighet for grilling. S

Pilegrimsleden fra Selånger til Trondheim – 564 km

Gå i pilegrimenes spor fra Selånger utenfor Sundsvall i Sverige, via Stiklestad og Levanger til Nidarosdomen i Trondheim. Turen byr på et vakkert kulturlandskap og har flere historiske minnesmerker underveis. Hvis ønskelig kan vi hjelpe deg med å ordne overnatting underveis.

Du vil kanskje også like