Hvis du ønsker en fin dagstur i fjellet, så må du ta turen til Norges geografiske midtpunkt. Her får du nyte naturens stillhet og ny energi til kropp og sjel.

Dagstur til Norges geografiske midtpunkt

Parker bilen på parkeringsplassen ved Lustadvatnet, 40 km fra Steinkjer sentrum. Dette er innfallsporten til Norges geografiske midtpunkt og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Stien inn til Norges geografiske midtpunkt er merket og svillelagt. Distansen tur /retur er på 20 km og tar ca 5 timer. Underveis  på turen kan dere beskue de vakre Skjækerfjella som ligger inne i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.

Når dere kommer inn til midtpunktet anbefaler vi en matpause i gapahuken hvor det er tilrettelagt bålplass. Etter en god matpause går turen tilbake til parkeringsplassen.

Stien går i noe stigende, men lett terreng. Det er godt egna for en dagstur. Steinkjer kommuneskoger og Snåsa Fjellstyre har utleie hytter i nærheten av Norges geografiske midtpunkt som du enkelt kan leie på inatur.no.

Ønsker du å spise en god middag og overnatte kan du gjøre dette hos Mokk gård, ca 3 km fra parkeringsplassen. Vell fremme på Mokk gård blir det tid til å dusje og slappe av før middag. Det er også mulig å bestille guide som blir med dere på turen.

Hvis dere har lyst til gjøre noe før eller etter turen til Norges geografiske midtpunkt kan dere være med på grottevandring, tur til gamle kobbergruver eller kanotur hos Mokk Gård

Norges geografiske midtpunkt: Norges geografiske midtpunkt er lansert av Statens Kartverk som Norges arealtyngdepunkt og ligger i Steinkjer kommune. For å beregne seg frem til dette punktet tas Norges samlede fastlandsareal, inkludert øyer, bortsett fra Svalbard og Jan Mayen. Metoden kan illustreres ved at man klipper ut Norgeskartet langs riksgrenser og langs kysten, og tenker at øyene henger fast i vektløse broer, for så å balansere Norge på en passerspiss.

For nærmere turbeskrivelse og zoombart kart.

Kjøp kart på turistkontoret

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE