Å vandre på Innherred byr på naturopplevelser for alle. Enten du er gammel eller ung har Innherred en tur som passer deg og dine ønsker! Trimtur, fjelltur eller kanskje en sykkeltur?

Turmuligheter på Innherred

Det er mange flotte turmuligheter på Innherred, fra korte godt tilrettelagte bynære turer til lange krevende fjellturer i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Vi har sortert turene etter tema så det blir enklere for deg å finne en tur du liker!

Turguide for Innherred

Naturen på Innherred er variert og vakker og godt egnet for korte og lange turer. Vi har samlet 17 flotte turer i en egen turguide som du kan lese gratis på web . Les turguide for Innherred

Bilvandring

Bilvandring er korte, godt tilrettelagte fotturer som ikke krever noe planlegging. Du kan enkelt stoppe og rusle deg en tur når du kjører gjennom Innherred.

Toppturer

På Innherred har vi mange toppturer å velge mellom. Det kan være alt fra en kjapp avstikker fra hovedvegen til en lang fjelltur eller å gå på toppen av Oftenåsen i Steinkjer. Der står verdens største hagestol og utsikten over Steinkjer, Trondheimsfjorden og omland er formidabel.


Historiske vandreturer

Hva med en tur i Olav den Hellige eller bondehærens fotspor? Vandre langs historiske leder i skogen og langs sjøen. Vi viser deg de historiske vandrerutene på Innherred.

Fjellturer

Planlegg korte eller lange fjellturer i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og andre fjellområder på Innherred. Vi viser deg tips til turer i fjellområdene på Innherred.

Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark

Blåfjella – Skjækerfjella / Låarte-Skæhkere nasjonalpark er et av Sør-Norges største sammenhengende villmarksområder. Det finnes mange stier her og noen av de er merket. Å gå fjellgårdene i Snåsa er en helt spesiell opplevelse.

Tips og råd til turen

Vis varsomhet i fjellet
Ta hensyn til rein, sau og øvrige dyr på beite. La dyra beite i fred og oppsøk dem ikke. Ha hunden i bånd.

Sporløs ferdsel
Ta hensyn til naturen og de som kommer etter deg og sørg for at alt du legger igjen er dine egne fotspor. Følg Norsk Friluftsliv sine tips for sporløs ferdsel

Sikkerhet
Husk å ha ryggsekk med godt med mat og drikke, ekstra klær, kart, kompass og GPS. Lytt til lokalkjente og ta hensyn til vær og værmelding. Husk at det er store områder uten mobildekning.

Om uhellet er ute
Ved ulykker ring 112 eller 113 og benytt app for GPS koordinater for å anngi korrekte koordinater.

Guding og skreddersydde opplevelser

Vi skreddersyr og legger til rette for gode opplevelser. Trenger du guide på turen eller ekstra hjelp i planleggingen bistår vi deg! Kom og opplev pilegrimsvandring, kulturhistoriske vandringer og toppturer kombinert med nydelig kortreist mat på vandrevennlige Innherred i Trøndelag.

Du vil kanskje også like:

Center map
Traffic
Bicycling
Transit