Enten du er erfaren fjellvandrer eller nybegynner, så finner du en sti og et område du liker på Innherred.


Vis Vandring på Innherred i et større kart

Se vandreruter og rutebeskrivelser samt kart på våre nettsider

Hva med en vandretur langs eldgamle ferdselsårer i spor etter gamle konger, eller langs gamle handelsveger med rautende kyr i fjæra? På Inderøy ligger kulturstiene som perler på en snor og de kan lett følges langs fjorden. Vandre fra lunsj ved Gulburet til middag på Øyna og du har et minne for livet!

På grensa mellom Verdal og Inderøy snor Gamle kongeveg seg frem i terrenget som bevis på forgangne tider. Karl Johans veg, en del av S.t Olavsleden (pilegrimsled) over fjellet i Verdal er også et flott turmål, her kan sykkel med fordel medbringes og vi lover en flott tur!

Ønsker du en kort tur i joggesko med stor belønning er en bynær topptur tingen. Stokkvola i Åsen og Oftenåsen i Steinkjer har begge gruslagte stier fra start til topp og byr på spektakulær utsikt over fjord og fjell.

Fra innfallsportene til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark i Ogndalen og Vera kan du legge opp til flerdagersturer i ekte Trøndersk villmark med overnatting i utleiehytter i terrenget. Det er flere T-merkede stier og utleiehytter å velge mellom.

Vandreturen inn til Norges Geografiske midtpunkt byr på en spesiell opplevelse; 10 kilometer på svillesti!

Les mer om vandreruter på Innherred