Verdal kommune er kjent som kultur- og historiekommunen på Innherred. Nasjonens fødested, Stiklestad, ligger like utenfor småbyen Verdal.

Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Verdal Kommune ligger i Innherred i Nord-Trøndelag, bare en time nord for Trondheim.

Slaget på Stiklestad i 1030 representerer et vendepunkt i norsk historie – overgangen fra det norrøne høvdingsamfunnet til en tid da kongedømme og kristendom formet det som ble Norge. Her ligger Stiklestad Nasjonale Kultursenter med et rikt kulturtilbud året rundt.

Totalt 20 prosent av kommunens areal ligger innenfor grensene til Blåfjella-Skjækerfjella Nasjonalpark. Verdalselva burde være kjent for de fleste laksefiskere.

Aker Kværner Verdal er en hjørnestein i Verdals industrihistorie og er en av de største arbeidsplassene i kommunen. Spennende i tiden framover er etableringen av vindklyngen på Ørin industriområde.

På andre siden av elva er Verdal et trivelig handels- og møtested i et intimt og trivelig sentrum. Olsokdagene på Stiklestad i slutten av juli er en av vårt lands største festivaler. Årlig trekker Vømmølfestivalen ca 10 000 besøkende i slutten av mai. Da er Verdal fylt med feststemte mennesker som deltar i opptog og på konserter hvor Hans Rotmos musikk blir spilt. Verdals Martnan i juni setter sitt preg på byen og FIFF – Femmina Internasjonale Filmfestival i oktober har befestet sin posisjon som en viktig arena for damer som jobber med ulike filmsjangere.