Opplev unik forsvarshistorie i Verdal. Høyt over elven Inna og ikke langt fra Vaterholmen leir, finner du De Værdalske Befestninger.

De Værdalske Befestninger kan oppleves via en spennende tursti gjennom historisk landskap med brusende elvestryk, frodig vegetasjon og steile fjellvegger.

Siden byggingen noen år etter Unionsoppløsningen i 1905 har de utgjort Norges tetteste samling av historiske forsvarsverk, og skulle forsvare midtre del av Norge mot et eventuelt angrep østfra. Hovedfestningen nås via en spennende tursti, over broer og opp trapper og leidere, gjennom historisk landskap med brusende elvestryk, frodig vegetasjon og steile fjellvegger.

Nordre og Søndre Galleri, med til sammen nesten 200 meter haller inne i fjellet, ble bygget i årene 1909-1911. Festningen var bestykket med kanoner og mitraljøser. I nærheten finnes også et trearmet blokkhus som hadde mitraljøsestillinger for å sikre hovedfestningen mot bakholdsangrep.
Siden tidlig på 1990-tallet har Foreningen til bevaring av De Værdalske Befestninger lagt ned et stort arbeid i å rehabilitere selve galleriene og veien opp, slik at begge i dag er åpne for publikum.

Les mer og se bilder av den unike forsvarshistorien på www.verdalskebefestninger.no

Veibeskrivelse:

De Værdalske Befestninger, Nordre og Søndre Galleri, ligger 25 kilometer fra Verdalsøra og E6. Følg RV72 mot Sandvika og Østersund.

DU VIL KANSKJE OGSÅ LIKE

Center map
Traffic
Bicycling
Transit