Øst for Steinkjer ligger bygda Ogndal med sine store skog- og fjellområder. Padle kano på Ogna, sykle på grusvegene, vandre i fjellet eller bare speid etter elgen – valget er ditt!

Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Helt innerst i Ogndal, ligger fjellområdet Skjækra; innfallsporten til Blåfjella Skjækerfjella Nasjonalpark. Her er det flotte turområder og flere T-merka stier (turistforeningen) og flere utleiehytter.

Skjækra - Blåfjella-Skjækerfjella

Overnatting

Mokk Gård
Overnatting, matservering, transport og guida turer.
Fantastisk utgangspunkt for fjellturer i Skjækra og Ogndal, både til fots og på sykkel. Flott beliggenhet ved foten av snaufjellet og overnatting i sjarmerende gamle hus med mye historie i veggene. Ønsker dere en totalopplevelse for en større gruppe er Mokk et flott sted!

Utleiehytter i fjellet
Steinkjer komuneskoger har 3 utleiehytter i området.
Lustadstua ligger flott til ved bredden av Lustadvannet, det er mulig å kjøre bil helt frem.
Lågvassbua og Skjækerosstua ligger inne i Skjækra. Det er merket sti til begge hyttene og ca en mil å gå fra vei. Hyttene er fullt utrustet, har båt og garn tilgjengelig og det er gratis fiske.

GUIDET GROTTEVANDRING

Kanskje en av Trøndelags mest spektakulære turopplevelser! Bli med 70 meter under bakken i naturlige kalksteinsgrotter og se naturen fra innsiden. Det er en unik opplevelse du ikke får andre steder. Etter besøk i grottene er det tid for juving i en mindre canyon. Spektakulært og artig uten å være skremmende. Perfekt for aktive familier med barn fra ca 12 år.
Book her

Turforslag

Skjækertrekanten
Skjækerhatten
Guidet grotte- og gruvetur på Mokk
Norges Geografiske Midtpunkt

Vertskapet på Mokk guider turer til koppergruvene og kalkgrottene i fjellet bak gården og sitter på mye kunnskap om området og kan lett gi tips og råd om fine turer i området.

Fullstendig oversikt over alle turmål i Ogndal finnes i kartet «Norges midtpunkt» som er til salgs på bla. turistkontoret og i deres online webshop..

Fra Verdalssida kan man legge turen til Malså Gruver og videre til Mokk, denne turen kan både gås og sykles. Les mer om Malså gruver og rutebeskrivelse

kanopadling på Ogna

Kano- og båtutleie

Book kano online
Steinkjer Kommuneskoger Ogndalsbruket KF har totalt 10 kanoer for utleie. Disse kan leies og fraktes til ønsket startpunkt.

Om elva
Ogna har bare 3 meter i høydeforskjell mellom Hyllbrua og Støa. Den slynger seg derfor rolig gjennom landskapet med mye svinger og utgravninger. Underveis er det det små øyer. Langs bredden er det tilrettelagt ere bålplasser og vi ber om du bruker disse ved en rast. Det er flytebrygge og anlegg for å sette kanoene på vannet ved Hyllbrua og Storbekken. Du vil føle det som å gli på vatnet. Om våren er det mye fugleliv og en avstikker til Mytla er å anbefale. Dette er en liten sideelv. Her vil du som voksen og særlig barn få en fott opplevelse ettersom naturen kommer helt inntil kanoen og minner litt om en miniekspedisjon i seg selv. Husk kart og kompass og evt GPS.

Rutebeskrivelse for Kanotur i Ogna

Fiske i Steinkjer, Steinkjer Kommuneskoger,

Fiske i Steinkjer, Steinkjer Kommuneskoger,

Jakt og fiske

Ogndalsbruket selger elgjakt og småviltjakt i tillegg til fiske. Kombiner overnatting på fjellhytene med jakt og fiske og du får en opplevelse for livet!

På Mokk Gård tilbyr de egne pakker til jegere i jaktsesongen, ta kontakt for tilbud.

Kjøp kart i webshoppen vår:
Turkart – Blåfjella – Skjækerfjella og Lierne Nasjonalparker
Turkart Skjækra
Turkart Henning Mokk
Norges Midtpunkt