Øst for Steinkjer ligger bygda Ogndal med sine store skog- og fjellområder. Padle kano på Ogna, sykle på grusvegene, vandre i fjellet eller bare speid etter elgen – valget er ditt!

Helt innerst i Ogndal, ligger fjellområdet Skjækra; innfallsporten til Blåfjella Skjækerfjella Nasjonalpark. Her er det flotte turområder og flere T-merka stier (turistforeningen) og flere utleiehytter.

Overnatting

Mokk Gård
Mokk Gård er et fantastisk utgangspunkt for fjellturer i Skjækra og Ogndal, både til fots og på sykkel. Flott beliggenhet ved foten av snaufjellet og overnatting i sjarmerende gamle hus med mye historie i veggene. Ønsker dere en totalopplevelse for en større gruppe er Mokk et flott sted!

Utleiehytter i fjellet
Steinkjer komuneskoger har 3 utleiehytter i området.
Lustadstua ligger flott til ved bredden av Lustadvannet, det er mulig å kjøre bil helt frem.
Lågvassbua og Skjækerosstua ligger inne i Skjækra. Det er merket sti til begge hyttene og ca en mil å gå fra vei. Hyttene er fullt utrustet, har båt og garn tilgjengelig og det er gratis fiske.

Grottevandring

Bli med inn i grottene på mokk og kjenn adrenalinet pumpe der du vekselvis klyver og klatrer gjennom fossende vann – under fjellet!

Turforslag

Vertskapet på Mokk guider turer til koppergruvene og kalkgrottene i fjellet bak gården og sitter på mye kunnskap om området og kan lett gi tips og råd om fine turer i området.

Fullstendig oversikt over alle turmål i Ogndal finnes i kartet «Norges midtpunkt» som er til salgs på bla. turistkontoret og i nettbutikken Travel Shop.

Fra Verdalssida kan man legge turen til Malså Gruver og videre til Mokk, denne turen kan både gås og sykles.

Sykkelturer i ogndal

Enten du legger ut på sykkeltur med Ogndal som mål eller delmål er det mange gode muligheter som venter på deg!

Villmarksruta Grong-Verdal

Kano- og båtutleie

Steinkjer Kommuneskoger Ogndalsbruket KF har totalt 10 kanoer for utleie. Disse kan leies og fraktes til ønsket startpunkt.

Om elva
Ogna har bare 3 meter i høydeforskjell mellom Hyllbrua og Støa. Den slynger seg derfor rolig gjennom landskapet med mye svinger og utgravninger. Underveis er det det små øyer. Langs bredden er det tilrettelagt flere bålplasser og vi ber om du bruker disse ved en rast. Det er flytebrygge og anlegg for å sette kanoene på vannet ved Hyllbrua og Storbekken. Du vil føle det som å gli på vatnet. Om våren er det mye fugleliv og en avstikker til Mytla er å anbefale. Dette er en liten sideelv. Her vil du som voksen og særlig barn få en flott opplevelse ettersom naturen kommer helt inntil kanoen og minner litt om en miniekspedisjon i seg selv.

bestill kanotur på Ogna


 

Jakt og fiske

Steinkjer Kommuneskoger selger elgjakt og småviltjakt i tillegg til fiske. Kombiner overnatting på fjellhyttene med jakt og fiske og du får en opplevelse for livet!

På Mokk Gård tilbyr de egne pakker til jegere i jaktsesongen, ta kontakt for tilbud.

Du vil kanskje også like

Center map
Traffic
Bicycling
Transit