Her er våre beste tips til fantastiske vinteropplevelser på Innherred.

MARSIMARTNAN 27. FEB. – 2. MAR

Fakkeltog Marsimartnan, Levanger

Fakkeltog Marsimartnan, Levanger

Marsimartnan i Trehusbyen Levanger er et vintermarked du bare må få med deg. Marsimartnan kan spores tilbake til vikingetiden og er bygd på tradisjoner, kvalitet, kultur og historie. Byen fylles med handelsreisende og besøkende fra fjern og nær. Du kan oppleve lokal mat og drikke, utstillere, konserter, museer, tivoli, den historiske Sjøgata med mere. Høydepunktet er fakkelnatta på fredagskvelden hvor hele bysentrum slukkes og byen settes i en magisk stemning.

 

SKALLSTUGGU

Skallstuggu, 2 mil fra Levanger sentrum, er et fantastisk utganspunkt for vinteraktiviteterSkallstuggu ligger i naturskjønne omgivelser 2 mil fra Levanger sentrum og er et fantastisk utgangspunkt for vinteraktiviteter; skiturer i de mange oppkjørte skiløypene i området, randonnee, aking etc. Hytta ligger 440 m over havet og har gode parkeringsmuligheter. Vulusjøen ligger 150 meter fra hytta. Hytten er åpen i helgene for servering, med mindre den er utleid til et arrangement. Gratis utlån av akebrett.

 

TRUGETUR

Uansett hvor mye snø det er på bakken, hvorfor ikke prøve noe nytt? Ta på deg truger og utforsk naturen til fots. Dette er et godt alternativ til å gå på vandreturer og toppturer uten ski om vinteren. Og er du egentlig litt lei av ski, så kan truger absolutt anbefales. Truger er enkelt å bruke og er noe som passer for både barn og voksne.

Opplev Skjækra på truger
Trugetur, vinter og snø ved Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark, Mokk, Ogndal. Perfekt for vinteraktiviteterMokk Gård i Steinkjer, på grensen til Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark, tilbyr guidet trugetur i det flotte turterrenget rundt gården. Turene kan gjennomføres på dagtid, i skumringstimen eller på kveldstid med hodelykt. Mokk gård tilbyr også overnatting og servering.

SKITURER

Skitur til Norges Midtpunkt i Steinkjer

Skitur til Norges Midtpunkt i Steinkjer

Det er mange flotte skiløyper på Innherred. Enten du drar på tur for å nyte en appelsin i solhellingen eller ønsker en god treningstur så finner du mil etter mil med oppkjørte løyper. I vintersesongen finner du oppkjørte løyper i nærheten av stort sett hvert eneste lille tettsted, og en del av løypene er også opplyst på kveldstid. Vi har samlet en liten oversikt over hvor dere finner løypeinformasjon og laget et lite kart som viser parkeringsplassene.

FJELLTUR

Kansje frister det med en fjelltur i vinter?
Snåsa Fjellstyre har 12 utleiehytter som ligger attraktivt til i fjellet som gode utgangspunkt for jakt, fiske og fjellvandring både sommer og vinter. Dette er selvbetjente hytter som må bestilles før du drar på tur.

Steinkjer kommuneskoger – Ogndalsbruket KF har tre egne hytter til utleie i alle årstider. Hver hytte er fullt utstyrt!

Gå fra hytte til hytte i Skjækra

Skjækra Nordenden av Storskjækra -Olgeir Haug

Nordenden av Storskjækra -Foto:Olgeir Haug

Ta turen til Norges geografiske midtpunkt og føl på Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. Her går du fra hytte til hytte og opplever det perfekte vinterlandskap, fjell, fiskevann og turmuligheter. Om du liker å dra på tur alene eller har med familie og venner vil en overnattingstur til Skjækra by på flotte naturopplevelser. Prøv!
Les turbeskrivelsen til denne hytteturen i Skjækra og Norges geografiske midtpunkt.  Les også om isfiske i Skjækra. http://visitinnherred.com/isfiske-i-skjaekra/

 

SPETTSPIRET – Hytte i tretoppene

Frister det med en opplevelse litt utenom det vanlige? Da anbefaler vi et opphold i Spettspiret på Letnes gård på Inderøy. Spettspiret er en hytte i tretoppene, gjemt bort fra hverdagens stress. Tenk deg den fantastiske utsikten over Beistadfjorden og slappe av i den oppvarmede badestampen utenfor i vinterlandskapet!

 

VINTERFISKE PÅ VANN OG FJORD

Isfiske, Steinkjer Kommuneskoger

Isfiske, Steinkjer Kommuneskoger

Isfiske er en spennende form for fiske og er både morsom og gir mørketida mening. Isfiske sesongen begynner så snart isen har lagt seg. Den må selvfølgelig være tykk nok til å tåle vekten din. Is på 15 cm eller mer er som regel tykk nok. Hvis du er usikker, er det lurt å borre hull på vei ut for å sjekke tykkelsen. Husk isborr og varme klær!
Innherred har mange flotte vann å fiske i. Man kan fiske langt til fjells, nært vei eller på sjøisen. Tips til fiske på sjøisen kan være Verrabotn eller Beitstadfjorden.

Isfiske i Skjækra 
Ved porten til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark kan du boltre deg i vakker natur og har perfekte forhold for isfiske. Gjør et eventyr ut av det med overnatting – det er flere utleiehytter tilgjengelig med tilgang på gode fiskevann og fantastisk skiterreng like utenfor.

Snåsa kan skilte med over 2000 små og store fiskevann i kommunen, og et stort antall av disse kan også fiskes i når isen har lagt seg. Med ett fiskekort får du tilgang til samtlige vann. De tre mest populære vannene for isfiske er Grønningen, Langvatnet og Heggsjøen, som alle kan nås med bil. Her kan du få både ørret og røye.

Se her for mere tips til isfiske på Innherred

SKØYTER

Isen har lagt seg på vannene, det er kaldt og flott å være ute. Ta med venner og familie å gå på skøyter på islagte vann. Tenn bål i strandkanten, slapp av i føttene og kjenn naturen tett på. Mange skoler i distriktet legger is på bane rundt skolen. Noen andre tips er Lustadvatnet i Ogndalen, Steinkjer, Granavatnet på Inderøy og Snåsavatnet. Har du ikke skøyter, så kan du jo ta med deg sparken!

Her er det overnattingssteder like ved som tilbyr aktiviteter. Mokk Gård i Ogndalen tilbyr trugeturer og isfiske og Føllingstua Camping ved Snåsavatnet ligger ved flotte skiløyper og man kan fiske etter røye og ørret på Snåsavatnet.

 

INNENDØRS AKTIVITETER

Ikke lyst til å boltre deg i snøen? Da passer det godt med inneaktiviteter som:

Steinkjerhallen – har lansert et nytt konsept i helgene for barnefamiler: Morgenbarna. Se her for andre aktiviteter tilgjengelig hos Steinkjerhallen.

Lykkeland, Steinkjer Lykkeland er et lekeland som er fylt med fysiske utfordringer for barn av alle aldre.

Laserland, Steinkjer – Nord-Trøndelags første og eneste innendørs laserspill

Dampsaga Bad og Gym, Steinkjer – Lyst på litt vannlykke? Ta med familien til Dampsaga Bad og boltre dere i vannet med  vannsklier, aktivitetsbassen og boblebad.  Et komplett annlegg for hele familien.

Trønderhallen i Levanger – Utfordre deg selv fysisk med klatre – og buldrerommet i Trønderhallen