Vinteren rundt Snåsavatnet er flott. Skiløypene ligger på rekke og rad rundt vannet. Fryser vannet til er det et yndet turmål får både isfiskere og de som liker å gå på skøyter. Nydelig mat og overnattingssteder gjør turen komplett.

Her har vi laget en oversikt over vinteraktiviteter rundt Snåsavatnet på Innherred i Trøndelag.

SKILØYPER

Rundt Snåsavatnet er det flere steder du kan gå på ski. Både Midterfjellet, Byafjellet, Stod og i Snåsa.

Midterfjellet i Følling og Kvam
Midterfjellet er et flott skiområde, ikke langt fra E6 nord for Steinkjer. Løypa går på fjellet og det er korte og lange rundløyper. Løypeinformasjon på facebook.

Steinkjer skistadion/Byafjellet
Her er det både langrennsløper, skiskyterannlegg, hoppbakker og snøanlegg. Skistua og Svarttjønnbua er utgangspunktet for turløyper på Byafjellet. Her blir et løypenett på 50 kilometer preparert og det er en lysløype her.

Snåsa
facebooksiden Skispor i Snåsa legges det ut hvor og når lypemaskinen kjører. Det er flere løyper i kommunen som blir kjørt opp. Sentrum – Agle, lysløya på Agle, Bomoseterløypa og bygdaløypa. Det avhenger av snøforholdene når de ulike løypene er kjørt opp.

Heia Gjestegård og Grong Skisenter
15 min fra nordenden på Snåsavantnet, ligger Heia Gjestegård og Grong skisenter. De ligger ikke langt fra hverandre og her er det mil på mil med preparerte løyper. Gå til Kvernsjøhytta eller Snøhytta. Flotte turmål. 7 og 9 km en vei til hyttene og de kan du leie hvis du ønsker. Grong Skisenteret er gamle Nord-Trøndelags største alpinsenter med 15 forskjellige bakker og 4 heiser. Oppdatert løypeinformasjon for Heia og Grong Skisenter finner du på skisporet.no

ISFISKE

Isfiske er en aktivitet som passer for alle, små og stor. Er man heldig så legger det seg nok is til at man kan fiske på isen på Snåsavatnet. Da kan det være at du får både ørret, røye og lake på kroken. Hvis ikke isen legger seg så kan du prøve et av fjellvannene. Snåsa Fjellstyre har laget en fiskeguide som gir deg fisketips, se bilder av utvalgte vann og du kan planlegge turen din.

SKØYTER

Hvis isen legger seg på Snåsavatnet så er det en ypperlig på gå på skøyter her. Ta med venner og familie, god mat, tenn bål i strandkanten og nyt dagen. Har du ikke skøyter så gå på føttene eller bruk akebrett til de minste.

Isfiske Foto Snåsa Fjellstyre

LYKKELAND, Steinkjers opplevelsessenter for all aldre

Lykkeland er et innendørs lekeland, fylt, med fysiske utfordringer for barn i alle aldre. Alt ligger til rette for at barna får en fantastisk opplevelse på Lykkeland.
Laserland er et innendørs laserspill. Et spill fylt med adrenalin og spenning og det er en aktivitet som asser for alle i alderen 8 -100
Bowling – 8 bowlingbaner, 2 shuffelboards, restaurant og sittegrupper. Her finner du alt du trenger for en hyggelig dag eller kveld med dine venner, familie eller kollegaer.

SKJÆKRA FJELLOMRÅDE

Ønsker du å oppleve ekte villmark, ta turen til Skjækra i Steinkjer og Snåsa. Gå fra hytte til hytte eller vær inne i fjellet noen dager og fisk på isen. Både Snåsa Fjellstyre, Steinkjer Kommuneskoger og Nord- Trøndelag turistforening har hytter i området som du kan leie. Skjækra ligger i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark, en av Norges største nasjonalparker.

OVERNATTINGSSTEDER

I Steinkjer og Snåsa er det mange overnattingsplasser å velge mellom. Kvam Motell og Camping, Føllingstua Camping, Grana Bryggeri, Snåsa Hotell, Snåsa Fjellstyre sine hytter og Reinsjølian. Velg det som passer deg og dere best.

Du vil kanskje også like