Vinteren kan være kald og mørk, men også varm og lys. Varm i kroppen og varm i hjerte når du opplever noe som setter spor. Varm når du blir spent, når det kribler i magen eller blir sliten. Her er noen av våre beste tips til vinteropplevelser på Innherred.

Opplev fjellheimen på vinterstid

Legg turen sammen med venner eller familie til fjellet i vinter. Lei dere ei hytte eller book dere inn på Mokk Gård som tilbyr både overnatting, mat og vinteraktiviteter, f.eks trugetur i randsonen til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.

Snåsa Fjellstyre har 12 utleiehytter som ligger attraktivt til i fjellet som gode utgangspunkt for jakt, fiske og fjellvandring både sommer og vinter. Dette er selvbetjente hytter som må bestilles før du drar på tur.

Steinkjer kommuneskoger – Ogndalsbruket KF har tre egne hytter til utleie i alle årstider. Hver hytte er fullt utstyrt!

Gå fra hytte til hytte i Skjækra

Ta turen til Norges geografiske midtpunkt og føl på Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. Her går du fra hytte til hytte og opplever det perfekte vinterlandskap, fjell, fiskevann og turmuligheter. Om du liker å dra på tur alene eller har med familie og venner vil en overnattingstur til Skjækra by på flotte naturopplevelser. Prøv!

Ski på beina

Det er mange flotte skiløyper på Innherred, det er ikke rart at flere av tidenes beste skiløpere er Trøndere så mange løyper av god kvalitet du kan velge mellom! Enten du drar på tur for å nyte en appelsin i solhellingen eller ønsker en god treningstur så finner du mil etter mil med oppkjørte løyper. I vintersesongen finner du oppkjørte løyper i nærheten av stort sett hvert eneste lille tettsted, og en del av løypene er også opplyst på kveldstid.

Petter Nordthug skistasion eller Steinkjer skistadion kan du trene i flotte skiløyper med variert terreng. Ønsker du å komme deg lengre til fjells vil en tur til Norges Geografiske Midtpunkt være en opplevelse for livet, her går du helt i randsonen til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Lei deg inn på Lågvassbu og tilbing ei natt i villmarkingen Jens Kvernos rike!

Torsbustaden Alpinsenter ligger i Levanger kommune for de som er interessert i alpinkjøring eller snowboarding.

Skitur til Norges Geografiske Midtpunkt

Skitur i Skjækerfjellet Turen er 18 km t/r og er godt merket.​Turen til Midtpunktet i Skjækra byr på store naturopplevelser og flott natur med stabile snøforhold og storslagen utsikt. Norges Geografiske Midtpunkt er er beregnet av Statens Kartverk.

Frolfjellet og Skallstuggu

Skallstuggu ligger i naturskjønne omgivelser 2 mil fra Levanger sentrum og er et fantastisk utgangspunkt for vinteraktiviteter; skiturer i de mange oppkjørte skiløypene i området, randonnee, eller bare lån deg et akebrett og sett utfor bakken.

Aking ved Skallstuggu i Levanger, 20 minutter fra Levanger sentrum Foto: Skallstuggu

Vinterfiske på vann og fjord

Isfiske er en spennende form for fiske og er både morsom og gir mørketida mening. Isfiske sesongen begynner så snart isen har lagt seg. Den må selvfølgelig være tykk nok til å tåle vekten din. Is på 15 cm eller mer er som regel tykk nok. Hvis du er usikker, er det lurt å borre hull på vei ut for å sjekke tykkelsen. Husk isborr og varme klær!
Innherred har mange flotte vann å fiske i. Man kan fiske langt til fjells, nært vei eller på sjøisen. Tips til fiske på sjøisen kan være Verrabotn eller Beitstadfjorden.

Isfiske i Skjækra
Ved porten til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark kan du boltre deg i vakker natur og har perfekte forhold for isfiske. Gjør et eventyr ut av det med overnatting – det er flere utleiehytter tilgjengelig med tilgang på gode fiskevann og fantastisk skiterreng like utenfor.

Snåsa kan skilte med over 2000 små og store fiskevann i kommunen, og et stort antall av disse kan også fiskes i når isen har lagt seg. Med ett fiskekort får du tilgang til samtlige vann. De tre mest populære vannene for isfiske er Grønningen, Langvatnet og Heggsjøen, som alle kan nås med bil. Her kan du få både ørret og røye.

Skøyter

Isen har lagt seg på vannene, det er kaldt og flott å være ute. Ta med venner og familie å gå på skøyter på islagte vann. Tenn bål i strandkanten, slapp av i føttene og kjenn naturen tett på. Mange skoler i distriktet legger is på bane rundt skolen. Noen andre tips er Lustadvatnet i Ogndalen, Steinkjer, Granavatnet på Inderøy og Snåsavatnet. Har du ikke skøyter, så kan du jo ta med deg sparken!

Her er det overnattingssteder like ved som tilbyr aktiviteter. Mokk Gård i Ogndalen tilbyr trugeturer og isfiske og Føllingstua Camping ved Snåsavatnet ligger ved flotte skiløyper og man kan fiske etter røye og ørret på Snåsavatnet.

MARSIMARTNAN 26. – 29. FEB 2020

Marsimartnan i Trehusbyen Levanger er et vintermarked du bare må få med deg. Marsimartnan kan spores tilbake til vikingetiden og er bygd på tradisjoner, kvalitet, kultur og historie. Byen fylles med handelsreisende og besøkende fra fjern og nær. Du kan oppleve lokal mat og drikke, utstillere, konserter, museer, tivoli, den historiske Sjøgata med mere. Høydepunktet er fakkelnatta på fredagskvelden hvor hele bysentrum slukkes og byen settes i en magisk st

Innendørs aktiviteter

Ikke lyst til å boltre deg i snøen? Da passer det godt med inneaktiviteter som:
Escaperoom, Inderøy: Et sosialt spill for 2-6 personer hvor man har 60 min på å løse et mysterium  gjennom å finne nøkler, koder og løser oppgaver. Ingen fysiske anstrengelser – bare trimming av de hjernecellene som driver med logikk.
– Steinkjerhallen – har et  tilbud i helgene for barnefamiler: Morgenbarna. Hva med å samle sammen vennegjengen, familien eller kolleger for en annerledes aktivitet sammen! Som f.eks klatring eller bumperball.
– Lykkeland Steinkjer er Steinkjer’s opplevelsessenter for alle aldre:
Lykkeland lekesenter
er et lekeland som er fylt med fysiske utfordringer for barn av alle aldre. I samme bygningen finner du også Laserland et innendørs laserspill og Bowling med 8 bowlingbaner, 2 shuffleboards og restaurant.
– Dampsaga Bad og Gym, Steinkjer – Lyst på litt vannlykke? Ta med familien til Dampsaga Bad og boltre dere i vannet med  vannsklier, aktivitetsbassen og boblebad.  Et komplett annlegg for hele familien.
– Trønderhallen i Levanger – Utfordre deg selv fysisk med klatre – og buldrerommet i Trønderhallen

Overnatting i en tretopphytte eller litt vinterglamping

Frister det med en opplevelse litt utenom det vanlige? Da anbefaler vi et opphold i Spettspiret på Letnes gård på Inderøy. Spettspiret er en hytte i tretoppene, gjemt bort fra hverdagens stress. Tenk deg den fantastiske utsikten over Beistadfjorden og slappe av i den oppvarmede badestampen utenfor i vinterlandskapet!

Unn deg en natt med glamping ved fjorden i en magisk glassiglo ved vannkanten på Trones i Verdal. Glasskuppelen hos Trones Eye er innredet med luksuriøse senger, varmeovn og det du ellers ville trenge for en komfortabel natt midt i naturen. Det eneste du hører er lyden av bølgene som slår mot stranden. Tenk deg å ligge komfortabelt og se opp mot den klare nattehimmelen.

Vinter på Innherred – ren magi!

Uansett hva du velger lover vi deg en opplevelse av de sjeldne – se bare her!

NRK TV - Glimt av Norge

Det er ett av Norges største sammenhengende villmarksområder, det er fedrelandets absolutte midtpunkt og et ukjent eldorado for de fleste. Vi blir med to unge veivisere til fjells i barsk vinter og vakker sommer.