Vinteren er ikke kald og mørk, den er varm og lys. Bli varm i kroppen når du sitter foran peisen eller opplever noe som setter spor.

Kjenn vintervarmen!

Kjenn varmen når du blir sliten på skitur, eller når rypa flyr opp foran deg i fjellet.

Bli varm i hjertet når du sitter fordypet i gode samtaler etter en dag i friluft. Ta med deg noen gode venner og opplev vinteren på Innherred sammen.

Opplev Skjækerfjella med gode venner!

Gode venner, god mat og mye frisk luft er oppskriften på suksess, og Skjækerfjella er snøsikre, vakre og veldig lett tilgjengelig. Overnatt på hytte, fjellstue eller gjestegård og opplev magien i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark vinterstid. Kanskje bestiger dere Skjækerhatten sammen?

Trugetur med overnatting

Ta vennegjengen med på trugetur i det flotte turterrenget rundt Mokk Gård – kanskje får du oppleve de majestetiske Skjækerfjella?

Mokk Gård i Steinkjer kommune er en tradisjonsrik fjellgård. Den ligger i naturskjønne omgivelser tett oppunder snaufjellet, på grensen til Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark.

Kombiner turen med overnatting i den koselige kårstua på Mokk Gård.​​​​​​

Ismenningen Fjellstuggu

Skap gode minner sammen i vinter! Stikk til fjells for gode opplevelser. I naturskjønne omgivelser, ved innfallsporten til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark, ligger Ismenningen Fjellstuggu og venter på deg.

Samle dine beste venner til rolige dager med god mat og drikke, skiturer og lange kvelder med gode samtaler forran peisen i Snåsafjella.

Ønsker dere et skreddersydd tilbud? Ta kontakt så bistår vi dere!

Utleiehytter i Skjækra

Langt til fjells, uten strøm og mobildekning kan du leve det gode livet tett på naturen. Kom tett på de majestetiske Skjækerfjella og få varmen igjen foran peisen på kvelden. Koble helt av, hør vinden ruske i veggene og legg ut på tur når du selv ønsker det. Ta med gode venner, en kortstokk, noen brettspill og god mat og stikk til fjells for ei helg!

Ta med gjengen på skitur til Norges Geografiske midtpunkt og opplev de vakre Skjækerfjella. Kanskje blir det selvfiska ørret til middag?

Opplev nye skiløyper!

Har du lyst til å finne på noe nytt? Ta med vennegjengen på skitur på Innherred!

Rusle i fotsporene til store skistjerner og aktive bygdefolk. Velg løype og turmål etter evne og bruk dagen sammen. Overnatt på hotell eller hytte og kos dere med deilig mat og drikke, gode samtaler og brettspill på kvelden. Spør oss om hjelp til å planlegge en tur som passer deg og din vennegjeng!

Hva med en skitur til Norges Geografiske Midtpunkt?

Isfiske

Ved porten til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark kan du boltre deg i vakker natur med perfekte forhold for isfiske. Gjør et eventyr ut av det med overnatting – det er flere utleiehytter tilgjengelig med tilgang på gode fiskevann og fantastisk skiterreng like utenfor.

Snåsa kan skilte med over 2000 små og store fiskevann i kommunen, og et stort antall av disse kan også fiskes i når isen har lagt seg. Med ett fiskekort får du tilgang til samtlige vann. De tre mest populære vannene for isfiske er Grønningen, Langvatnet og Heggsjøen, som alle kan nås med bil. Her kan du få både ørret og røye.

Skøyter

Isen har lagt seg på vannene, det er kaldt og flott å være ute. Ta med venner og familie å gå på skøyter på islagte vann. Tenn bål i strandkanten, slapp av i føttene og kjenn naturen tett på. Mange skoler i distriktet legger is på bane rundt skolen. Noen andre tips er Lustadvatnet i Ogndalen, Steinkjer, Granavatnet på Inderøy og Snåsavatnet. Har du ikke skøyter, så kan du jo ta med deg sparken!

Her er det overnattingssteder like ved som tilbyr aktiviteter. Mokk Gård i Ogndalen tilbyr trugeturer og isfiske og Føllingstua Camping ved Snåsavatnet ligger ved flotte skiløyper og man kan fiske etter røye og ørret på Snåsavatnet.

Vinter på Innherred – ren magi!

Uansett hva du velger lover vi deg en opplevelse av de sjeldne – se bare her!

NRK TV - Glimt av Norge

Det er ett av Norges største sammenhengende villmarksområder, det er fedrelandets absolutte midtpunkt og et ukjent eldorado for de fleste. Vi blir med to unge veivisere til fjells i barsk vinter og vakker sommer.

Røm inn i naturen

Du trenger ikke å reise langt til fjells for å komme tett på naturen. Kanskje frister det med en opplevelse litt utenom det vanlige? Logg helt av og koble deg på naturen. Len deg tilbake og bare slapp av!

Venåsen skogcamp

Hva med å slappe av et sted der det er så stille at du hører lyden av vingene til granmeisa utenfor?

Ta med deg en du er glad i og ta en pause fra hverdagen og lad opp med lyden av knitrende peisflammer i det store lukseriøse teltet på Venåsen skogcamp. Selv om snøen ligger tung ute, er det lunt og godt inne.

Trones Eye

Ved fjorden i Verdal kan du sovne til lyden av bølgene som slår mot fjæresteinene. Nyt synet av stjernehimmelen over fjorden i godt selskap med en du er glad i.

La deg fascinere av stillheten som omslutter dere og fordyp dere i de gode samtalene – og kanskje et slag kort?

Mormorhuset på Troset Gård

På Troset gård kommer du deg bort fra hverdagens mas og tjas. Du finner roen og kan nyte naturen og stillheten.

Troset Gård ligger vakkert til i Markabygda i Levanger med enkel adkomst til snørike fjellområder. Troset ønsker deg og familien velkommen som gjester.

Velkommen inn!

Det er ingen skam trekke inn om vinteren og kjenne på at det er varmt og godt i selskap med mennesker du er glad i, det varmer både kropp og sinn!

Når vinden uler og kulda kryper inn under klærne er det godt å samle gode venner og finne på noe artig, eller sette dere ned med noe godt i glasset og ta dere tid til den gode praten hverdagen kommer i veien for.