Vømmølfestivalen og Vømmølmusikken er noe av det mest særegne i Trøndersk kultur – med rot i Hans Rotmos fantastiske musikk.

Vømmølfestivalen i Verdal går av stabelen i månedsskiftet mai/juni. Forfatteren Hans Rotmos Vømmøldalen står i fokus gjennom opptog og konserter. Her kan galskap og humor utfolde seg fritt.

Hvert år dukker det opp mer enn 1000 mennesker ikledd «vømmølklær» til opptoget som går gjennom Verdals gater. Toget er en opplevelse i seg selv og byr på underholdning for alle aldre! I folkeparken arrangeres det konserter og mer enn 6000 mennesker finner vegen dit etter opptoget.

Gjennom festivalens 3 dager anslås det at det er et sted mellom 15- og 20.000 besøkende.

Om Vømmølmusikken sies det:

«Du kommer ikke på sporet av Vømmølmusikken gjennom komunale musikkskoler, musikkonservatorier, trekkspillmiljøer eller viseklubber. Vømmølmusikken går utenom den lærdes vei og danner sin egen skole. Men den er i nær slekt med lignende fenomen i Sverige, Irland, USA, og ikke minst Vest-Afrika .

Et forsøk på å fornye folkemusikken på folkemusikkens premisser.

Vømmølmusikken står med begge fotblada planta på folkemusikkens premisser, men har stortåa oppi dagens folkemusikk : rock.»

Se mer på www.vommol.org

Du vil kanskje også like