Tilbring en helg på Innherred med dine nærmeste og kjenn roen senke seg. Kun en time fra Trondheim ligger opplevelsene og venter på deg!


Vis Weekend i et større kart

Med E6 som guide den første delen av turen er det lett å finne frem. Første stopp anbefales det å ta allerede sør for Åsen.  I Vuddudalen på Kortmans lysfabrikk, Norges eldste lysfabrikk fra 1896 tilbys alt innen levende lys og tilbehør. Du finner Midt Norsk Brannmuseum her. Fabrikkutsalget bugner det av lys til alle anledninger. I tillegg er det stort utvalg av lysfat og tilbehør, gaveartikler, servietter, håndlaget såpe og gammeldagse dropsblandinger. Ta en matbit på Pick-up Cafe før du fortsetter turen.

Fortsett nordover langs E6 til Verdal sentrum og Ørens Meieri. En restaurant midt i sentrum omringet av herlige nisjebutikker som lager lokalmat med stolthet og kjærlighet.

Mette og klare for nye opplevelser setter dere nesa mot Inderøy og Den Gyldne Omvei hvor opplevelsene ligger som perler på en snor i nydelig kulturlandskap! Første stopp er Straumen, et koselig lite tettsted med gamle trehus tett i tett, her kan dere  oppleve Muustrøparken og Nils Aas Kunstverksted.

Fortsett vestover til Inderøy Gårdsbryggeri hvor det brygges øl etter gamle håndverkstradisjoner. I tillegg selges det ulike produkter i tilknytning til øl og ølbrygging.

Berg Gård, Foto: Magnar Kirkenes

Legg turen også via landhandleriet på Berg Gård og stopp for en is og spennende oster på Gangstad Gårdsysteri før turen igjen går langs E6 inn mot Steinkjer. I Steinkjer anbefales det overnatting på:


Quality Hotell Grand
Online booking

Best Western Tingvold Park Hotell
Online booking

Begge hotellene har gode senger og serverer middag. I Steinkjer sentrum finnes flere koselige nisjebutikker og restauranter i tillegg til et stort kjøpesenter og flere historiske steder som Skipssteinsettingen ved Tingvold.Etter en god natts søvn i Steinkjer er dere klare for nok en dag med opplevelser. I stedet for å følge E6 sørover anbefales det å legge turen via FV759 langs Leksdalsvannet til Stiklestad Nasjonale kultursenter hvor dere kan oppleve norgeshistorien. Stiklestad har en sentral plass i norgeshistorien som stedet hvor Olav Haraldson ble drept i Slaget på Stiklestad i 1030 som et ledd i kristningen av Norge. I restaurant Skalden på Stiklestad nytes lunsjen før turen går videre til Trehusbyen Levanger.Galleri Fenka Foto: Rune Johansen

I Levanger anbefales et stopp på Galleri Fenka, det gamle fengselet i Levanger. I dag er Fenka et privat galleri over tre etasjer med over 400 kvm utstillingsplass. I kjelleren finner man de gamle fangehullene, første etasje rommer foajé, glassgalleri og fengselsceller med keramikk, billedkunst og ulike typer kunsthåndverk. Den gamle bystyresalen ligger i andre etasje. Her arrangeres hovedutstillingene. Den tidligere luftegården for innsatte er nå eksotisk friluftskafé og møteplass.Kjør videre langs E6 sørover, og legg gjerne turen ut til Falstadsenteret, nasjonalt senter for andre verdenskrigs fangehistorie og menneskerettigheter. Falstadsenteret er et minnested og senter for menneskerettigheter. Her finner du en fast museumsutstilling, samt temporære utstillinger.Vel ute på E6 er det bare å la alle inntrykkene synke inn og ønske dere god tur og velkommen tilbake til Innherred – takk for besøket!