Tilbring en helg på Innherred med dine nærmeste og kjenn roen senke seg. Kun en time fra Trondheim ligger opplevelsene og venter på deg!


Vis Weekend i et større kart

Med E6 som guide den første delen av turen er det lett å finne frem. Første stopp anbefales det å ta allerede sør for Åsen.  I Vuddudalen på Kortmans lysfabrikk, Norges eldste lysfabrikk fra 1896 tilbys alt innen levende lys og tilbehør. Du finner Midt Norsk Brannmuseum her. Fabrikkutsalget bugner det av lys til alle anledninger. I tillegg er det stort utvalg av lysfat og tilbehør, gaveartikler, servietter, håndlaget såpe og gammeldagse dropsblandinger. Ta en matbit på Pick-up Cafe før du fortsetter turen.

Fortsett nordover langs E6 til Verdal sentrum og Ørens Meieri. En restaurant midt i sentrum omringet av herlige nisjebutikker som lager lokalmat med stolthet og kjærlighet.

Mette og klare for nye opplevelser setter dere nesa mot Inderøy og Den Gyldne Omvei hvor opplevelsene ligger som perler på en snor i nydelig kulturlandskap! Første stopp er Straumen, et koselig lite tettsted med gamle trehus tett i tett, her kan dere oppleve Muustrøparken og Nils Aas Kunstverksted.

Fortsett vestover til Inderøy Gårdsbryggeri hvor det brygges øl etter gamle håndverkstradisjoner. I tillegg selges det ulike produkter i tilknytning til øl og ølbrygging.

Legg turen også via landhandleriet på Berg Gård og stopp for en is og spennende oster på Gangstad Gårdsysteri før turen igjen går langs E6 inn mot Steinkjer.

I Inderøy er det flere overnattingssteder å velge mellom: Koa Camping, Husfrua Gårdshotell, Saga, Strømnes – oldefars gjestehus, Jægtvolden Fjordhotell, Sund Folkhøgskole og Øyna Kulturlandskapshotell (fra juni 2020).  Gå inn å se på de ulike overnattingsstedene og finn din favoritt.

Når du kommer inn på E6 igjen anbefaler vi deg å ta en avstikker til Stiklestad Nasjonale Kultursenter når du kommer til Verdal. Stiklestad har en sentral plass i norgeshistorien som stedet hvor Olav Haraldson ble drept i Slaget på Stiklestad i 1030 som et ledd i kristningen av Norge. I restaurant Skalden på Stiklestad nytes lunsjen før turen går videre til Trehusbyen Levanger.

Vi anbefaler at du kjøre gjennom Levanger sentrum og opplever Trehusbyen. Ta gjerne et stopp hos Levanger Fotomuseum, Galleri Fenka eller restauranten Madame Backlund.

Kjør videre langs E6 sørover, og legg gjerne turen ut til Falstadsenteret, nasjonalt senter for andre verdenskrigs fangehistorie og menneskerettigheter. Falstadsenteret er et minnested og senter for menneskerettigheter. Her finner du en fast museumsutstilling, samt temporære utstillinger. Vel ute på E6 er det bare å la alle inntrykkene synke inn og ønske dere god tur og velkommen tilbake til Innherred – takk for besøket!

Du vil kanskje også like