Ta en tur til Ytterøy – Trondheimsfjorden perle. Gå, sykle, kjør bil eller buss. Du bestemmer

Ytterøy er ei øy midt i indre Trondheimsfjorden. Øya er ca 13,5 km lang og 4,3 km bred på det bredeste. Totalarealet er ca. 28 kvadratkilometer og terrenget er dels kupert. Høyeste topp er Korshylla på 215 moh. Øya ligger en halvtimes fergereise fra Levanger sentrum.

Ytterøyningene har til alle tider livnært seg av jordbruk og fiske. Gårdsbebyggelse, dyrkamark, beitemark og skogsmark danner en mosaikk som har store biologiske kvaliteter, samtidig som en rekke kulturminner er bevart i sine naturlige omgivelser. Kulturlandskapet blir ikke brutt av store, trafikkerte veier, jernbane eller tung industri. Ytterøya har også et rikt fugleliv.

I tillegg til jordbruksdrift, har Ytterøy butikk, bilverksted, båtservice, kyllingslakteri, mikrobryggeri, kirke, skole og barnehage, helsetun, kafè, post og småbåthavn. Flere kreative sjeler har skapt sitt eget virke, og etablert egne bedrifter innen glassmaling, rådyrskinnprodukter og tredreiing for å nevne noe.

I dag har øya en fastboende befolkning på ca 500 personer. Men i sommerhalvåret økes dette tallet betraktelig. Ytterøya er et yndet ferie-/utfartssted både for dagsturister og hyttefolk. Det er i dag ca 160 fritidseiendommer på Ytterøya, men ennå er det mange som ønsker å feriere på øya som med god grunn har fått hedersnavnet «Trondheimsfjordens perle».

Les mer om Ytterøy på www.ytteroy.no og der finner du også ferjetidene.

Du vil kanskje også like

Center map
Traffic
Bicycling
Transit